Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Labāk krāt kaut "zeķē" nekā neveidot uzkrājumus vispār

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kašeļoks
K
Bankas neko nedāvinās, nu jāsaprot taču!
Kate
K
Par uzkrājumiem bankā domāju jau labu laiciņu, esmu jau šo to iekrājusi "zeķē", bet nu šķiet beidzot būs jāpieņem lēmums un jāizvēlas banka, kur noguldīt un nedaudz arī ar to nopelnīt. Zinu tik vienu, tā nekādā gadījumā nebūs neviena no zviedru bankām - pārāk maz uzticības.
Paija
P
Es naudu & zeltu nebaltām dienām ieroku zemē. Droši, bankas netiks klāt maniem augļiem :-)
Sniper'sEye
S
Ne tikai karastāvoklis ir bijis, kara kulminācija jau garām, un Latvija Zviedrijai ir zaudējusi, -- ne jau es, profesors Maikls Hadsons, tas pats, kura konsultācijas JL stumdītāji vispirms neļāva ņemt vērā Dombrovskim, pēc tam -- SC stumdītāji neļāva ņemt vērā Urbanovičam, tik vien kā ļāva programmas rakstīšanā piedalīties, mazliet... jā, tieši Maikls Hadsons bija tas, kurš ar cipariem vēl pērnā gada jūlija Rīgas Laikā pierādīja un parādīja, ka no zviedru spekulatīvajiem baņķieriem, -- kuri starp citu uz Latviju nāca attiecīgas savas valdības programmas mudināti, skubināti, -- Latvija ir cietusi lielākus materiālos zaudējumus nekā WWII no abām -- gan vācu, gan krievu -- okupācijām. Tā nu taupītāj, bankas darbiniek, visticamāk, necenties būt svētāks par Romas Pāvestu un netrenkā demagoģiju. Kur nu vēl par depozītu procentiem, -- ko vidusmēra ieguldītājs, kas iegulda 2 -- 3 -- 5 -- 7000 latu, iegūst no tagadējiem depozītprocentiem, toties zaudē manevra iespēju savā izdzīvošanā vai mazbiznesa sakārtošanā?
jumors
j
Pieredze ir lieliska! Divu gadu laikā sakrāju 500 ls. Daudz , vai ne! Vairāk nesanāca, jo banka solīja 5%, bet abu gadu laikā procentu likme nokrita līdz 1,9%. Tad nu pavizinajos, bet iznāca pārtērēties un iebraukt overdrafta 300 ls. Uzminiet, kādi tagad ir atmaksas procenti?
sesks
s
Raksts virspār nebija par to, ka cilvēki tagad nekrāj. Tas sākas ar teikumu, ka autors labi saprot, kāpēc cilvēki nekrāj. Raksts bija par to, ka pat netaisās krāt arī nākotnē. Pat ja būtu tāda iespēja. Kas attiecas uz tiem, kam tagad kredīts smeļas mutē, tādiem kā ggg, es gribētu teikt, ka arī man nebija kur dzīvot, bet treknajos gados sapratu, ka kredītu laikam ņemt negribu, bija bail, un tad nu es krāju, nezinot kam, jo redzot cenas, domāju, ka man nekustamais īpašums nespīd. Bet tad atnāca krīze, cenas nokrita un izrādījās, ka par saviem iekrājumiem es varu nopirkt māju bez kredīta. Neba nu Rīgas centrā, protams, un neba nu vakar celtu, bet pieklājīgu mājiņu, kaut arī ar dažām neērtībām. Tagad varu tikai priecāties. Citiem krīze, a man sava māja un bez kredītmaksājumiem. Tikvien kā par elektrību jāmaksā. Tāpēc nevajag stāstīt, ka kredīts bija vienīgā iespēja.
nn
n
sviests, acimredzot, ir bijis stipri konservativs... piemeram, saf tehnika pirkta aprilii, atnesa 700%.. pievadkezu rupnica kops gada sakuma ap 200%, olainfarm vai kugu buvetava kops gada saakumaa ap 100%.. ta ka 25% atdeve ir visai pieticiga..
?
?
Ko tad krāt tai zeķē, ja no rokas mutē dzīvo.
ggg
g
No ka gan uzkrāt??!! Uzskatu, ka man ar sievu alga ir vidēja, bet samaksājot kredītu par vienīgo īpašumu (māju),uzpildot degvielu a/m lai tiktu uz darbu un mājās, nopirktu ēdienu un iedotu bērnam naudu pustdienām skolā, sanāk dzīvot no algas līdz algai. Un nevajag dirst, ka nevajadzēja ņemt kredītu, jo pretējā gadījumā mēs būtu dzīvojuši 4 ģimenes (9 cilvēki) 4 istabu dzīvoklī!!! ERGO būtu labāk sakārtojis savas attiecības ar klientiem nevis vilcinājis izmaksas par apdrošināšanas gadījumiem. Ja cilvēks cietis avārijā tad no viņu puses arī seko atbilde, ka trūkst tāds papīriņs, vai tāds papīriņš, bet piedodiet, maitas apdrošinātāji, par slimnīcu tak arī jāmaksā!!!! Riebjas lasīt šādus gudros rakstus par to, ka mēs parastie cilvēciņi esam stulbi un neizglītoti, uzkrājumus sev neveicam, vai kredītus nepareizi paņēmuši.
ņirga
ņ
Pastāsti kādus, tīnīti :D Un nākamajā reizē saceri ticamāku pasaciņu, ar šito var tikai publiku sasmīdināt.
taupītājs
t
Pārdod datoru, uz kura tāpat neko citu kā gaudulīgus komentuis neraksti, un būs tev gan jaunām zeķēm, gan uzkrājumiem. Un sāc vienreiz strādāt!
taupītājs
t
Tāpēc, ka ar valsts pensiju (pat ja tā nesamazināsies) vienalga nepietiks, ir laiks padomāt par savu privāto pensiju, kuru tev neviens nevar atņemt. Lai pēc gadiem nebūtu jāraud, kā tevi, nabadziņu, ļaunā valdība aplaupījusi.
taupītājs
t
Pat ja esi saklausījies komunistiskos demagogus un naida kurinātājus, tik daudz pat tev būtu jāapjēdz: bankas neko nedarīs ar depozītiem, jo ja cilvēlki neglabās naudu bankās, tad kam tāda banka vispār vajadzīga? Ja pie varas nāktu ortodoksālie komunisti vai lētie populisti, tad vēl varētu uztraukties, kas notiks ar bankām, bet mēs taču zinām, ka viņi pie varas nenāks. Turot naudu mājās, tu baro nevis sevi, bet inflāciju, kura noēdīs tavus ietaupījumus. Un dzīvokļu zagļus. Iespēja, ka apzags tieši tavu dzīvokli, ir maza, bet tomēr atšķirīga no nulles. Un izmet no galvas to komunistisko domāšanu - "nebarot citus". Strādājot jebkuru darbu, tu baro gan citus (tos, kuri nopirks tava darba rezultātus, un arī tos, kuri saņems tavu nodokļu naudu) gan pats sevi (saņemot algu). Un tā kā mēs neatrodamies karastāvolī ar Zviedriju, tad nevar būt nekādu "zviedru kolaborantu".
Sviests
S
Es pirms krīzes krāju, par tām cenām psiholoģiski arī gandrīz neko nevarēju nopirkt. Krīzes laikā gan esmu labi patērējies, lai gan par lielāko naudas daļu iegādājos aktīvus, kas jau gada laikā man atnesuši kādus 25% peļņas. Bankā jau naudu krāj tikai tie, kas paši neko nevar izdomāt:)
Sniper'sEye
S
Veido savu prezentāciju mazliet citādi, ja vēlies, lai Tavu banku pamanītu ar labu domu! Šoruden regulāri visapkārt tieši krājēji, mazo summu depozītu turētāji, pensionāri prasa, ko darīt, -- šiem depozītu termiņi beidzas, uz kurieni nest! Saku nes uz māju, pieroc Burkasbankā, tikai neatstāj nekādus jaunus depozītus Swedbankā un SEB vai mazākajās zviedru bankās. Pirmkārt zviedri Latvijā ir tik cūcīgi, ka var sagaidīt dažādus brinumus. Otrkārt, mūsu valdībai apkārt vieni vienīgi banku lobiji, visas idejas vienīgi banku glābšanai, valdība sitīs mūs, jaunākos, kam vēl darbs, un jūs, vecākos, kas nespēj pretoties. Jūsu pensijas jebkurā mirklī var samazināties pat par trešdaļu un vairāk, ja skaita piemaksas, kas vēl pavisam nav atņemtas! Nes savu naudu mājās un par tiem niecīgajiem procentiem, ko sola depozītos, nebaro nevienu, izņemot sevi pašu. Ivar, vairāk stāsti klientiem, ar ko Jūs atšķiraties no zviedriem, jūs, vācieši un norvēģi, -- vāciem un norvēģiem ir daudz vairāk uzticības Latvijā nekā zviedriem un to kolaborantiem Latvijas valdibā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas