Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Labklājības ministrija rosina palielnāt neapliekamo minimumu pensionāriem

Labklājības ministrija (LM) rosinās paaugstināt ar iedzīvotāja ienākumu nodokli neapliekamo minimumu pensionāriem no 165 latiem līdz 225 latiem mēnesī, iesniedzot priekšlikumu Saeimā uz 2.lasījumu likumprojektam "Grozījumi likumā" Par iedzīvotāju ienākuma nodokli".

Finanšu ministrijas izstrādātais likumprojekts "Grozījumi likumā" Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", kas iekļauts valsts budžeta likumprojektu paketē, paredz noteikt pensionāra, kuram pensija piešķirta pēc 1996.gada 1.janvāra, neapliekamo minimumu 165 lati mēnesī. LM uzskata, ka pensionāra neapliekamais minimums būtu jāpaaugstina līdz 225 latiem.

LM norāda, ka personām, kurām vecuma pensija piešķirta līdz 1995.gada 31.decembrim, saskaņā ar pašlaik spēkā esošo likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, neapliekamais minimums ir pensijas apmērā. Vidējā vecuma pensija (kopā ar piemaksu) šiem pensionāriem šī gada oktobrī būs sasniegusi vidēji 160,42 latus.

Savukārt tiem pensionāriem, kuriem vecuma pensija piešķirta pēc 1996.gada 1.janvāra, neapliekamais minimums ir 1980 lati gadā jeb 165 lati mēnesī. Šiem pensionāriem vidējā vecuma pensija (kopā ar piemaksu) oktobrī būs sasniegusi vidēji jau 194,07 latus.

Līdz ar to Finanšu ministrijas izstrādātie grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas paredz neapliekamo minimumu pensionāriem noteikt 165 latu apmērā, neuzlabos pensionāru materiālo stāvokli. Proti, tiem pensionāriem, kuri saņem vidējo pensiju un vairāk, viss neapliekamais minimums tāpat kā šobrīd tiks piemērots pensijai, savukārt darba alga tiks aplikta ar ienākuma nodokli no pirmā lata.

2008.gada augustā gandrīz 82 tūkstoši, jeb 17,4% pensionāru bija strādājoši. No tiem 3,6% (17 212 personām) vecuma pensija piešķirta līdz 1995.gada 31.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas