Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

labota - Jaunā Laika kongresā aicina sabiedrību nestāvēt malā

JL līdere Solvita Āboltiņa, kura atkārtoti izvirzīta partijas priekšsēdētāja amatam, aicināja visus pilsoņus, kas vēlas redzēt Latviju kā pārtikušu un eiropeisku valsti, nestāvēt malā un piedalīties procesos. To pašu uzsvēra arī Sarmīte Ēlerte, kura ir kongresa viesu vidū.

Kongresā līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Solvīta Āboltiņa atkārtoti ievēlēta par partijas vadītāju. Par viņu nobalsoja 339 no 344 kongresa delegātiem. Arīdzan partijas domi turpmāk vadīs Artis Kampars. Par viņu nobalsoja 325 no 340 delegātiem.

Līdzīgi kā pirms nedēļas Pilsoniskās savienības kongresā, S. Ēlerte norādīja, ka ir jāspēj vienoties par Latviju kā modernu, eiropeisku un nacionālu valsti. Vienotība ir vienīgā no politiskajiem spēkiem, kas var sasniegt šo mērķi, ja spēs savākt kopā visus intelektuālos resursus.

Sākot uzrunu, S. Āboltiņa pateicās finanšu ministram Einaram Repšem, kurš pirms astoņiem gadiem nodibināja partiju Jaunais Laiks, taču šodien kongresā viņu neviens nav redzējis. Tāpat S. Āboltiņa pateicās premjeram Valdim Dombrovskim, "kurš ir šīs zemes patriots, jo pirms gada atteicās no vieglas dzīves Eiropā, lai aizvestu valsti no bezdibeņa malas uz stabila ceļa". Premjeram pateicās gandrīz katrs runātājs.

Kongresā uzstājās arī trešās Vienotības partijas līderis Sabiedrība citai politikai Aigars Štokenbergs, kurš aicināja "izmantot katru iespēju celties augšā un nevis cīnoties ar krusas mākoņiem, bet paceļoties tiem pāri".

(Pēc PS līdera Ģirta Valda Kristovska prasības ir izņemts viņa teiktais kongresā, jo viņš uzskata, ka ir nepareizi citēts. Viņš nav nevienu politisko pretinieku saucis vārdā un ir runājis tikai par valsts nozagšanu, pretēji tam, kas bija portālā Diena.lv minēts viņa citātā. Redakcija atvainojas par kļūdu citātā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas