Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lāčplēša dienai veltītie pasākumi

Ceturtdien, 11. novembrī, Rīgā un citviet Latvijā notiks Lāčplēša dienai veltīti pasākumi, piemēram, lāpu gājiens, ziedu nolikšana Rīgas Brāļu kapos un pie pulkveža O. Kalpaka pieminekļa, Rīgas Garnizona vienību militārā parāde pie Brīvības pieminekļa un citi.

Lāčplēša dienas pasākumi Rīgā sāksies plkst.9 ar dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam plkst.11 notiks ziedu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos un plkst.14.40 pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa.

Dienas gaitā notiks militārā parāde pie Brīvības pieminekļa un plkst.14 - svinīgā godasardzes maiņa pie Rīgas pils.

11.novembrī būs iespēja noskatīties vairākas filmas par Lāčplēša dienas notikumiem, piemēram, Rīgas Kongresu nama mazajā zālē plkst.18 dokumentāli muzikālās filmas "Paliec sveiks, mans mazais draugs!" pirmizrāde, savukārt Mazajā ģildē plkst.18 tiks demonstrētas dokumentālās filmas "Labāk mani karā kāva" un "Latvija - 1917.gads".

No plkst.9 līdz 20 Spīķeru kvartālā un tā apkārtnē norisināsies patriotiska piedzīvojumu spēle jauniešiem "Rīgas hronikas", kuras laikā notiks 1919.gada Brīvības cīņu notikumu rekonstrukcija. Jauniešiem būs iespēja izdzīvot Latvijas un Rīgas vēsturiskos notikumus un brīvības kauju dalībnieku varoņdarbus reālos lauka apstākļos, kā arī apskatīt karavīru ekipējuma un ieroču izstādi.

Savukārt no plkst.20 līdz 24 Rīgas pils pagalmā būs apskatāma foto montāža ar unikāliem 1918. līdz 1934.gada Latvijai iezīmīgu vēstures notikumu attēliem, bet ugunskura un sveču gaismā karavīru dziesmas dziedās jauniešu koris "Balsis", vīru koris "Iustus", jauktais koris "Atskaņa" un Zemessardzes 52.kājnieku bataljona ansamblis "Junda".

Plkst. 20 varēs nolikt svecītes pie Brīvības cīņu pieminekļiem un piemiņas vietām.

(Pilna programma apskatāma šeit)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas