Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lai gan izskan šaubas par Luhses izglītību, Augulis pārliecināts par izvēli

Šaubas medijos, vai Valsts darba inspekcijas (VDI) jaunajam direktoram Arnim Luhsem (ZZS) ir amatam atbilstoša izglītība, kas iegūta 1991.gadā klātienes studijās Maskavā Krievijas Sociālpolitisko zinātņu institūtā, nav mazinājušas konkursa komisijas priekšsēdētāja, labklājības ministra un partijas biedra Ulda Auguļa pārliecību par A.Luhses atbilstību amatam, piektdien vēsta laikraksts Diena. Ministrs uzsvēris, ka ne tik daudz izglītība, cik vadītāja prasmes ir noteicošās. "Man ir vajadzīgs krīzes menedžeris, kas spēj pārkārtot iestādi," norādījis ministrs.

Laikraksts norāda: pirmās šaubas medijos izraisīja viņa biogrāfijā norādītā atsauce uz ASV iegūto izglītību, beidzot Newport International University, kas tiek uztverta kā tautas augstskola. Savukārt Dienas rīcībā ir informācija, ka A.Luhse 1991.gada 26.jūnijā ir beidzis Krievijas Sociālpolitisko zinātņu institūtu, bet 1992.gada jūlijā viņam izsniegts Moldovas Ekonomiskās akadēmijas diploms. Uz Dienas jautājumu, kā A.Luhsem izdevies pabeigt augstskolu Kišiņevā, viņa pirmā reakcija bijusi: "Es to neesmu beidzis." Uz atgādni, ka par to liecina viņam izsniegtais diploms, A.Luhse atzinis: "Diploms ir, bet tā nav nekāda izglītība, tāpēc to es nekur neminu."

Laikraksts norāda, ka tas gluži neatbilst patiesībai, jo Latvijas Zaļās partijas interneta mājaslapā A.Luhse arī ir pieteikts kā ekonomikas zinātņu maģistrs. Taču viņš teic, ka svarīgākais izglītības iegūšanas ceļā esot pārkvalificēšanās Maskavā, pirms četriem gadiem iegūstot psihologa konsultanta sertifikātu. No publiski pieejamā A.Luhses dzīves stāsta nav skaidrs, ar ko viņš nodarbojies no 1987. līdz 1992.gadam, ko A.Luhse skaidro ar klātienes studijām Maskavā. Viņš ir viens no Latvijas Zaļās partijas līderiem, taču savu politisko darbību 90.gados viņš sāka Tautas saskaņas partijā.

U.Augulis uzsvēris, ka konkurss bijis ļoti nopietns, tas notika trijās kārtās, uzklausot 12 pretendentus, visas sarunas ierakstītas. Pārējo pieteikumi neesot atbilduši konkursa prasībām. Konkursa komisijā bija arī Elīna Egle no Darba devēju konfederācijas un arodbiedrību līderis Pēteris Krīgers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas