Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lai gan Šlesers apgalvo, ka viņam žēl par Lemberga nekandidēšanu, fakti liecina ko citu

Lai gan Rīgas vicemērs un apvienības Par labu Latviju! (PLL) viens no līderiem Ainārs Šlesers pirmdien publiski pauda nožēlu par to, ka Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) premjera kandidāts Ventspils mērs Aivars Lembergs nolēmis nekandidēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, kā arī paziņoja, ka tagad viņam Rīgā vairs nav ar ko īsti cīnīties, fakti liecina ko citu.

Tie liek secināt, ka no A.Šlesera pārstāvētās PLL puses likti šķēršļi A.Lemberga kandidēšanai Saeimas vēlēšanās, kur Ventspils mērs varētu atņemt balsis tieši PLL, vēsta portāls Db.lv.

Portāls atgādina, ka pavasarī A.Lemberga ietekmē esošā ZZS virzīja likuma grozījumus, lai panāktu, ka pašvaldības deputāts pēc ievēlēšanas Saeimā drīkstētu apvienot darbu gan vietējā varā, gan parlamentā. Ja tas būtu izdevies, A.Lembergs, visticamāk, jau būtu paziņojis par kandidēšanu 10.Saeimas vēlēšanās, jo, pat neiegūstot amatu izpildvarā, varētu darbu Saeimā apvienot ar Ventspils vadīšanu. Lai gan ZZS politiķi turpina noliegt, ka šī iniciatīva tika virzīta Ventspils mēra interesēs, zināms, ka A.Lembergs to pārrunājis ar Andri Šķēli un A.Šleseru, bez sekmēm cenšoties panākt Tautas partijas un LPP/LC atbalstu šiem likuma grozījumiem. Tieši A.Šlesera partijas biedra Oskara Kastēna pēdējā brīdī atsauktais paraksts par šiem likuma grozījumiem, apturēja to tālāko virzību.

Pirmdien LNT raidījumā 900 sekundes A.Šlesers, lūgts komentēt Ventspils mēra lēmumu, norādīja, ka tasi ir "ļoti slikti". Viņaprāt, A.Lembergam vajadzēja "tomēr uzdrīkstēties un vienreiz atstāt Ventspili". Pēc A.Šlesera domām, daudzi vēlētāji būs vīlušies un zaudējuši būs arī rīdzinieki. "Ja Lembergs un Šlesers satiktos Rīgā, tas būtu ļoti nopietns pieteikums, Rīga varētu pārņemt aktivitāti priekšvēlēšanu arēnā." Citādāk lielā cīņa izpalikšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas