Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lai naudu nevāktu steigā, Bērnu slimnīcas fonds aicina ziedot „Ārkārtas gadījumiem”

Bērnu slimnīcas fonds aicina ziedot „Ārkārtas gadījumiem” regulāri, lai nav steigā jāvāc ziedojumi, kad notiek liela nelaime. Ārkārtas gadījumi ir gan materiāla nosūtīšana ar kurjerpastu īpašu izmeklējumu veikšanai ārpus Latvijas, gan, piemēram, aviobiļešu iegāde pacientiem, vēsta slimnīcas pārstāves.

Atgādinām, ka pagājušonedēļ piecgadīgā Airita, kura saindējās ar ceptām baltajām mušmirēm, kopā ar vecākiem tika pārvesta uz slimnīcu Vācijā, kur viņai veica aknu transplantāciju. Airitas un viņas tēva, kurš kļuva par aknas donoru, ārstēšanās izdevumus sedz Latvijas valsts, bet meitenītes mātei brauciens tiek apmaksāts no Bērnu slimnīcas fonda “Ārkārtējiem gadījumiem”.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu slimību klīnikas vadītāja, prof. Dace Gardovska skaidro, ka meitenīte pēc veiksmīgas aknu transplantācijas patlaban ārstējas Hamburgas universitātes klīnikas intensīvās terapijas nodaļā. “Mēs ļoti ceram, ka viņas  veselības stāvoklis drīz stabilizēsies, jo vācu kolēģiem ir liela pieredze. Kolēģi Hamburgā, kā arī mēs esam piesardzīgi prognozēs par paredzamo ārstēšanas ilgumu. Lai gan operācija tika veikta sekmīgi un transplantētā aknu daļa sākusi funkcionēt, par rezultātiem varēsim runāt tikai pēc vairākiem mēnešiem vai pat gadiem,” teica D.Gardovska.

„Izsaku cieņu meitenes mammas darba devējiem – viņi bija ļoti pretimnākoši un ieskaitīja avansu izdevumiem Hamburgā. Savukārt Bērnu slimnīcas fonds šos izdevumus segs no ziedojumiem ārkārtas gadījumiem,” stāstīja fonda pārstāve Baiba Sprice.

Bērnu slimnīcas fonda ziedojumi „Ārkārtas gadījumiem”, ir paredzēti, lai nodrošinātu finansiālu atbalstu vecākiem, kuru bērniem ir nepieciešams veikt kādu procedūru, izmeklējumu, konsultāciju vai operāciju ārvalstīs. Šis finansiālais atbalsts būtu piemēram, aviobiļešu iegāde, uzturēšanās izmaksus segšana (dzīvošana, ēšana, transports), izmeklējumi, medikamenti un citas lietas.

Arī 2008.gadā ārkārtas aicinājumam ziedot septiņgadīgā Arta ārstēšanai atsaucās rekordliels skaits ziedotāju. No saziedotajiem 39 000 latu Bērnu slimnīcas fonds apmaksāja speciālu medicīnas transportu uz klīniku Briselē, sedza ceļa izdevumus mammai, apmaksāja rēķinu par izdevumiem klīnikā un vēl gadu pēc nelaimīgās saslimšanas apmaksāja ģimenei regulāras krīzes psihologa konsultācijas.

Tā  kā no ziedojumiem Artim pāri palika gandrīz puse līdzekļu, fondam bija iespēja 2009.gadā apmaksāt izdevumus par medicīnisko transportu uz Kopenhāgenas klīniku divus gadus vecai meitenītei, kā arī uz Vīni 17 gadus vecai jaunietei. Katrai meitenei līdzi devās māte un ārsts, un Bērnu slimnīcas fonds sedza transporta un uzturēšanās izdevumus - aviobiļetes, pilsētas transportu, dzīvošanu, ēšanu, kā arī medikamentus pēc izrakstīšanās no klīnikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas