Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lai sanāktu algām, plāno pārdot policijas ēku Rīgas centrā

Lai nebūtu no darba jāatlaiž vēl vairāk policistu, Iekšlietu ministrija jaunās ministres Lindas Mūrnieces (JL) vadībā nolēmusi taupīt, atsakoties no nevajadzīgām telpām visā valstī. Viens no plāna punktiem ir pārdot Valsts policijas (VP) rīcībā esošo ēku Aspazijas bulvārī 7, kas atrodas stratēģiski ļoti izdevīgā vietā Rīgas centrā.

Paredzēts, ka VP atdod šo īpašumu valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), bet tā vietā šogad nemaksā īri un komunālos maksājumus par jauno VP kompleksu Gaujas ielā. "Līdz ar to mēs šogad ietaupītu 4,5 miljonus latu, kas atbilst 2500 policistu algām," aprēķinājusi L.Mūrniece.

Iekšlietu ministrija vienojusies ar VNĪ, ka ēku Aspazijas bulvārī vajadzētu pārdot. Līdz ar to ietaupītos 160 tūkstoši latu gadā par komunālajiem maksājumiem plus gaidāmie remonta izdevumi, jo ēka ir sliktā stāvoklī. Par ēkas izsolē iegūto summu plānots kompensēt īres maksu VP kompleksam Gaujas ielā, kas šogad būtu vēl 4,5 miljoni latu.

Patlaban gan L.Mūrnieces optimismam īsti nav pamata, jo nekustamo īpašumu tirgus ir sastindzis. Nekustamā īpašuma menedžmenta kompānijas Colliers International pārstāvis Mihails Morozovs skaidro, ka šis ir ļoti neizdevīgs laiks šādas ēkas pārdošanai: "Šobrīd varētu pārdot īpašumus laukos, kur pašizmaksa pārsniedz ēkas vērtību, bet ne vienu no vērtīgākajām ēkām Rīgā." To pierāda arī VNĪ pasūtītie Aspazijas bulvāra ēkas novērtējumi. Saskaņā ar neoficiālu informāciju viena kompānija to novērtējusi par 1,2 miljoniem, bet otra - 4 miljoniem latu. Ievērojami atšķirīgos vērtējumus VNĪ nosūtījusi Latvijas Īpašumu vērtētāju asociācijai "maksimāli objektīva vērtējuma saņemšanai," Dienu informēja VNĪ preses dienests. Kuras kompānijas devušas novērtējumus, VNĪ neatbildēja. L.Mūrniece abas nosauktās summas uzskata par zemām: "Neļausim sevi piekrāpt."

Vairāki policisti, kas strādā Aspazijas bulvāra ēkā un vēlējās palikt anonīmi, Dienai pauda bažas, ka šādi krīzes aizsegā lēti mēģina pārdot vērtīgu īpašumu Rīgas centrā. Jo vairāk tādēļ, ka VP joprojām trūkst telpu, kur izvietot kriminālpoliciju. Policisti ir neapmierināti ar ministrijas piedāvājumu daļai darbinieku pārcelties uz Policijas akadēmijas telpām, kas nav piemērotas aizturēto pārvietošanai.

"Nevienu nepiemērotās telpās neliks," sola IeM valsts sekretāra vietnieks Viktors Elksnis, "bet jāsaspiežas būs. Arī Gaujas ielā kabinetos liksim vairāk darbinieku, nekā bija plānots." L.Mūrniece skaidro, ka ministrija atbrīvosies no liekām ēkām. Esot plānots izveidot tā sauktās vienas pieturas aģentūras, kur vienuviet atradīsies policija, ugunsdzēsēji un robežsargi.

Ar VNĪ panākta arī vienošanās, ka nākamgad īres, apsaimniekošanas un komunālo maksājumu summa par Gaujas ielas kompleksu būšot 5,2 miljoni latu. Šogad plānotie kopējie maksājumi par šo VP kompleksu bija 6,5 miljoni latu gadā jeb 12 lati par m2. VNĪ pārskaitīti 2 miljoni latu, un "pateicu, ka vairāk nemaksāsim. Mums nav naudas," pauda L.Mūrniece. Viņa arī uzskata, ka 12 Ls/m2 ir pārāk augsta cena, jo, piemēram, vecās policijas telpas Raiņa bulvārī VNĪ pēc policijas izvākšanās iznomāja Gaujas ielas kompleksa cēlājiem firmai Skonto būve par 2 Ls/m2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas