Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laikraksts: Jakānu grib mainīt, apejot Tautas partiju

Tautas partija (TP) izvirza aizdomas, ka Jaunais laiks (JL) politikas kuluāros "tirgojas" ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), lai panāktu atbalstu VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna nomaiņai, tā raksta Neatkarīgā Rīta avīze. Valdība 22.decembrī varētu lemt par Jakāna nomaiņu ar šā brīža VID ģenerāldirektora vietas izpildītāju Nelliju Jezdakovu, vēstīts avīzē.

Līdz ar VID vadības nomaiņu varētu iestāties Tautas partijas (TP) zaudējumu  "kritiskā masa", kad partijai atrašanās šajā valdībā kļūst bezjēdzīga, Neatkarīgajai pieļāvis ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Tā kā ZZS nevēlas, lai premjera Valda Dombrovska (JL) valdība krīt, šis apsvērums varētu ietekmēt ZZS balsojumu valdībā par VID vadību. Lēmumu partija pieņemšot pēdējā brīdī. Pēc A.Brigmaņa teiktā - ja Tautas partija pametīs valdību, ar dzelžainu disciplīnu turpinās strādāt mazākumvaldība ar 43 balsīm. Neatkarīgā min, ka JL valdot uzskats, ka TP varētu sasķelties, ja tiks izlemts atstāt valdību, tādēļ budžetu grozījumu dēļ V.Dombrovska valdība varētu arī nekrist. 

Pirmdien, 21. decembrī, koalīcijas partiju sadarbības padomē gaidāma viedokļu sadursme šajā jautājumā, pieļauj laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas