Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Laikraksts: māja, kurā uzturējušies afgāņu imigranti, reģistrēta uz Kargina dēla vārda

Māja Lapmežciemā, kurā uzturējušies nelegālie imigranti no Afganistānas, reģistrēta uz bijušā _Parex bankas _līdzīpašnieka Valērija Kargina vecākā dēla Rema Kargina vārda, piektdien vēsta laikraksts Telegraf, atsaucoties uz neoficiālo informāciju. Viens no avotiem laikrakstam pieļāvis, ka māja tikusi izīrēta un saimnieki varēja nezināt, ar ko nodarbojas tās iemītnieki.

Laikraksts noskaidrojis, ka R.Karginam pieder māja Lapmežciemā, Kalnu ielā 3. Kāds kaimiņš stāstījis, ka nezina, kam ēka pieder, taču viņš tur bija redzējis Tatjanu Karginu. Tiesa, pēdējā laikā gan viņa neesot manīta. Savukārt Afganistānas iedzīvotāji redzēti martā, esot blandījušies apkārt, bet pēc tam viņus aizturēja. Šis kaimiņš gan neesot manījis Karginus laikā, kad mājā dzīvojuši imigranti. Cits kaimiņš savukārt apgalvojis, ka privātmājas teritorijā redzējis  T.Karginu, kurai tumsnēji vīrieši palīdzējuši stādīt krūmus. Kaimiņi nodomājuši, ka viņa pieņēmusi darbā strādniekus. Drošības policija (DP) nekādus komentārus laikrakstam nesniedza, kamēr norit izmeklēšana, savukārt pats R.Kargins vien norādījis, ka šī ir ļoti slidena tēma un viņš neko par to nezinot. Tālāk sarunu R.Kargins vairs nav turpinājis, aizbildinoties ar aizņemtību.Jau vēstīts, ka aprīlī DP aizturēja personu grupu, kas organizēja nelegālās imigrācijas kanālu afgāņu izcelsmes ārzemnieku ieceļošanai Latvijā. Policija aizturēja deviņus nelegālos imigrantus no Afganistānas, savukārt aizdomās par organizēšanu tika aizturēti divi grupas dalībnieki.Saņemtā informācija liecināja, ka personu grupa par 10 000 līdz 12 000 eiro par vienu personu veic pasākumus nolūkā nodrošināt ārzemnieku nelikumīgu ieceļošanu Eiropas Savienības (ES) telpā maršrutā no Afganistānas uz Krieviju, pēc tam uz Latviju un tālāk uz Vāciju vai citām Rietumeiropas valstīm.Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka minētie Afganistānas pilsoņi pēc iepriekš rūpīgi izplānota maršruta, pārvietojoties kājām, nelikumīgi šķērsoja Latvijas-Krievijas sauszemes robežu vietā, kas nav paredzēta robežšķērsošanai. Pēc iekļūšanas Latvijas teritorijā nelegālie imigranti ar mikroautobusu tika nogādāti uz sākotnēji piemeklētu dzīvokli Rīgā. Izmeklēšanas laikā tika konstatēts, ka organizatori, ievērojot konspirāciju, pēc neilga laika pārvietoja Latvijā nelegāli ieceļojušos Afganistānas pilsoņus uz kādu privātmāju Lapmežciemā. 13.aprīlī šajā mājā veikta kratīšana, kuras laikā noskaidrots, ka mājā nelikumīgi uzturas septiņi Afganistānas pilsoņi. Vēl divi Afganistānas pilsoņi tika sastapti Jūrmalā, pie veikala "Rimi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas