Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laikraksts: šogad manāmi pieaudzis pieprasījums pēc sēklām

Kaut gan lielāko pircēju pieplūdumu sēklu tirgotāji prognozē aprīlī, jau pašlaik salīdzinājumā ar attiecīgo periodu citos gados daudzviet manāmi pieaudzis pieprasījums pēc sēklām, sestdien vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze.

SIA Audze direktors Juris Golubovskis stāstījis, ka veikalā Dārzam un mājai vairāk pērk tieši dārzeņu sēklas. Viņš esot novērojis, ka cilvēki, kam pieder zemes pleķītis pie mājas, labprāt paši ko izaudzē, tādējādi ietaupot.

SIA Iega veikala pārdevēja Gunta savukārt novērojusi, ka pircēji labprāt izvēlas kressalātu, rukolas salātu un diļļu sēklas, ko bez grūtībām var izaudzēt mājās pāris nedēļu laikā. Aktīvi pērk arī baziliku, pētersīļu, kāpostu, redīsu un burkānu sēklas. Lai gan iecienītas ir dāliju, liliju, gladiolu, pusdienziežu un rudzupuķu sēklas, šogad laika apstākļi martā esot mazinājuši interesi par puķu sēklām. Savukārt ar lielu pieprasījumu pēc puķu sēklām lepojoties SIA Kurzemes sēklas veikali.

Pircēju aktivitāti ietekmē laika apstākļi - ja diena ir saulaina, arī veikalā lielāka rosība, sarunā ar laikrakstu secina sēklu veikala Kamene pārdevējs. Šogad pircēji šeit pērk ne vien dažas sēklu paciņas, bet biežāk iegādājas sēklas 15 līdz pat 30 latu vērtībā. Savukārt SIA Dārzi veikala pārdevēja Linda novērojusi, ka pārdotavā biežāk sākuši iegriezties jaunieši, kas vēlas paši mājās ko izaudzēt. Ir parādījušies arī tādi pircēji, kas iegādājas, piemēram, diļļu sēklas, lai vēlāk, tās izaudzējot, uzsāktu tirdzniecību.

Interese augusi ne tikai par dārzeņu sēklām - SIA Spora direktore Genovefa Kozlovska atzinusi, ka pēdējos mēnešos pieaudzis pieprasījums pēc austersēņu micēlija. Austersēnes visu gadu iespējams audzēt mājās, process prasa mēnesi laika, informē laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas