Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Laikraksts: Visticamāk, Neo savā armijā tomēr nebija viens

Lai arī Ilmāra Poikāna aizstāvis Aleksejs Loskutovs apgalvo, ka Neo ir darbojies viens un viņam nav līdzzinātāju, Dienas uzrunātie Ilmāra pazinēji pauž pretēju viedokli. Arī viņa tēvs Anatolijs sarunā ar laikrakstu Dienu saka: «Viens nav karotājs. Noteikti, ka viņam ir domubiedri.»

Ilmārs ir kluss cilvēks, un, lai gan mēdz teikt, ka klusie ūdeņi ir tie dziļākie, tomēr viņa pazinēji sliecas domāt, ka tā dēvētajā 4.Atmodas tautas armijā bijuši arī citi «kareivji». Ilmārs kā profesionālis bez īpašām pūlēm varēja atrast caurumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā un iegūt datus. Taču par tālāko, tostarp datu par valsts un pašvaldību institūciju un uzņēmumu amatpersonu un darbinieku atalgojumu pasniegšanu, Ilmāra pazinēji šaubās. «Vai tas izskatās pēc viņa? Es teiktu, ka ne,» saka Ilmāra pazinējs, kurš vēlējās palikt anonīms. Tēvs uzskata, ka Ilmārs notikušajā visu atbildību uzņēmies uz sevi.

Tuviniekiem ziņa, ka Ilmārs ir izslavētais Neo, kā var noprast no tēva un vienas radinieces teiktā, ir bijusi negaidīta, jo neviens par viņa aktivitātēm neko neesot zinājis. Anatolijs gan aizstāv dēlu un saprot, kāpēc viņš tā ir rīkojies. «Viņš ir aizvainotās tautas pusē,» saka Ilmāra tēvs, paužot neizpratni, kāpēc «ar lielgabalu šauj pa zvirbuli,» proti, klūp virsū Ilmāram, bet tikpat aktīvi neķeras klāt «lieliem putniem» - tiem, kas «caurumainās» sistēmas ieviešanā iztērēja milzu naudu u.c.

Diena jau ziņoja, ka līdz šim par notikušo sodīti četri VID Informātikas pārvaldes (IP) darbinieki, kam piemērots disciplinārsods - rājiens. Disciplinārlietu pret IP vadību plānots pabeigt līdz jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas