Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Laikraksts: Ziņo par, iespējams, nelietderīgu līdzekļu tērēšanu veselības jomā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
XXX
X
"Otrs jautājums ir par piešķirtās naudas izlietošanu. Cik tā būs efektīva? Kāds privātas medicīnas iestādes vadītājs pirms vairākiem gadiem izteicās, ka „medicīnas iestādes būs spējīgas apēst jebkuru naudas daudzumu un naudas vienmēr būs par maz”. Ja salīdzina mediķu izteikumus šajā tēmā desmit gadu griezumā, ir redzams, ka retorika nav mainījusies ne par mata tiesu.” (Silvestrs Savickis, SIA Versus Grey līdzīpašnieks un valdes loceklis, "Dienas Bizness", "Priekšvēlēšanu injekcijas veselības aprūpē")
Jānis J. Dimants,Jr.,M.D.
J
Vai vispārīgi mēs ko varam vai makam izkārtot. Viss tas atstāj iespaidu, ka tiešām mēs esam nemākuļi , Par ārsta un pacienta attiecībām nav ko runāt. Zem kuŗas katras kritikas. Kauns. Bet visādi grozamies izrādot lielu aktivitāti un nopietnību.
zaglers
z
Viņa pat savu matu ērkuli nevar sakārtot,kur nu vēl veselības jomu :)
t
t
Ko tā mūžīgā bļāvēja sudraba neko nedara? kāpēc vm darbība netiek aplūkota jau kā krimināla valsts līdzekļu izšķērdēšana, jo pēc būtības taču tā sanāk!
dzeris - Ēriks
d
Man bija līdzīga situācija ar znota tēvu. Ielika piektdien, un līdz pirmdienai nedarīja neko, izņemot, kā ielika urīpūslī katēteru. Un pirmdien pateica, ka urologs būšot tikai trešdien, ja gribot, līdz trešdienai var braukt majās, ja nē - varot gulēt ar to katēteru tāpat. Tas bija Liepājā. Trešdien atnāca urologs, uztaisīja USS, un pateica, ka pēc mēneša operācija, vajadzīgi 250ls. oficiāli. Un tā gandrīz nedēļa slimnīcā vienas USS un pāris analīžu dēļ.
dzeris
d
īstenība, tie visi sīkumi, salīdzinot ar to 200miļj. līgumu Stradinu remontam, ko Rozentāle parakstīja. Bet, viss tas uzrāda, kā strādā sistēma - nauda atrodas visam, kur var iefīrēt kādus savējos vai saņemt kādu otkatu. nu tā telpu īre pa 14000 nevajadzīgai iestādei tā ir mūsu ikdiena, un ne tikai medicīnā. Gudri cilvēki aprēķinājuši, ja patīrītu birokrātiju, un valsts aparātu, Latvija 200miļj. gadā ietaupītu bez problēmām.
vecis
v
Nu tiešām "Latvijas Avīze" kā tādi mazi bērni. Vai nesaprot, ka Bērnu slimnīcā KNABa konfiscētie 700 000 latu jānozog citur? Vienalga kā, vienalga kur, bet tēpistiem jānozog.
Gavar, saņemies!
G
Vairāk nekā 6 gadus veselības nozari uzraudzīja TP ministri, tāpēc nav ko brīnīties, ka nauda tika šķaidīta bez aiztures. Izskatās, ka funkcionāriem šī "mode" nav pārgājusi vēl joprojām.
Ēriks
Ē
Pēc pašu pieredzes ar saviem bērniem, (vismaz Cēsīs) pārāk liels uzsvars tiek likts uz bērnu stacionēšanu. Par katru sīkumu, stacionē, pat ja tik pat labi (labāk) bērns varētu ārstēties mājās. Piem. 1) Meitene sūdzās par sāpēm vēdera lejas daļā irodas neatliekamās palīdzības punktā. Tiek stacionēta, bet pēc četrām dienām, nav pat noņemtas analīzes. Vecāki sūdzas un sākas aktivitāte. Bērnam konstatēts no palātas biedra iegūta roto vīrusa infekcija, bet pamatu oriģinālai sūdzībai neatrod. Tā kā pirmās dienās netika veikta nedz izmeklēšana nedz ārstēšana, visas izmaksas, kas saistītas ar bērna uzturēšanos slimnīcā uzskatāmas par nelietderīgi iztērētām, ja vien aplipināšana ar jaunu slimību nav uzskatāms par mērķi. Piem. 2) bērns atgriežas sūdzoties par tādām pašām sāpēm un atkal tiec stacionēts. Šoreiz analīzes veiktas laicīgi un konstatēts nu jau HRONISKS (!) urīnceļu iekaisums (pagājušo reizi acīmredzot nekonstatēts). Papildus medikamentozai ārstēšanai tiek veiktas procedūras, tāpēc bērns paliek stacionārā. Pienāk nedeļas nogale. Nedeļas nogalē procedūras neviec. Bērns grib uz mājām un vecāki peidāvā bērnu uz nedeļas nogali izrakstīt, atvest atpakaļ vēlu svētdien vai pirmdien rīta pusē. Ārste skaidro, ka bērnu mājās laist nedrīkst, jo viņa drīkstot ārstēt tikai stacionārā esošos bērnus. Zāles dot līdzi vai izrakstīt viņa nedrīksts, un arī pieņemt atpakaļ stacionārā nedrīkstēs bez nosūtījuma no ģimenes ārsta. Rezultāts, bērns visu nedeļas nogali, bez jebkādas jēgas, guļ un ēd uz valsts rēķina. Jau sen pierādīts, ka pacienti ātrāk izārstējas 'mājas apstākļos, tātad pamats domāt arī, ka tiek palēnināta atveseļošanās. Piem. 3. Piektdienas naktī bērns sāk sūdzēties ka sāp aus. Bērnu aizved uz Cēsu slimnīcu (jeb tautā mīļi nodēvēto "vetrināro klīniku". Ārste apskata un konstatē acīmredzamo, akūts serozs vidus aus iekaisums un piedāvā bērnu stacionēt. Pret manu ierosinājumu izrakstīt recepti antibiotikām, viņa atbld, ka Cēsīs nav vairs dežūr aptiekas, kur es pirms rīta varētu recepti pildīt, bet stacionējot, ārstēšanu var uzsākt uzriez. Bēnrs tiek stacionēts, ar domu, ka no rīta kad sāks strādāt aptiekas, nopirkšu antibiotikas un bērnu savākšu. Šajā variantā slimnīcai bija ārstēšanas izmaksas, t.sk. par zālēm bet arī viesnīcas izdevumi (palagi, brokastis un citi mainīgie izdevumi). Racionālāk, slimnīcā varēja izsniegt pietiekami zāles, lai pietiktu līdz rītam (zāles viņi deva tāpat, stacionārā, tātad papildus izmaksas te nav) un ietaupīt "viesnīcu" izdevumus. Kad ierados, māsiņa psihoja un bērnu negribēja dot. Nācās pat piedraudēt ar policijas izsaukšanu, lai atdotu bērna virsjaku! Šis bija ekstrēms gadījums, bet sajūta, ka personālam maksā prēmijas par katru stacionēto bērnu, ir un paliek vienmēr, kad tur jāgriežas.
patiesiba
p
Tas viss pierada, ka tikai un vienigi birokratijai valsts tere milzu lidzeklus. Tiesajam daritajam arstam, skolotajam atmetot druskas. Vajag likvidet visas birokratiskas iestades veselibas aprupee un naudas tiesajai arstesanai bus atliku likam!
tautietis
t
Rozentāli par veselības ministri! Infektoloģijas centrs plaukst un zeļ, sakārtos arī pārējo veselības nozari!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas