Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Laikraksts: Zviedrijā liela interese par "Swedbank" Baltijā atsavināto automašīnu iegādi

Zviedrijas iedzīvotāji aktīvi interesējas par iespējām pārpirkt automašīnas, kuras "Swedbank" Baltijas valstīs ir atņēmusi kredītu nemaksātājiem un izlikusi pārdošanā, biznesa avīze "Dagens Industri" sacījis "Swedbank" risku menedžeris Jērans Bronners.

Interese par šiem vairāk diviem tūkstošiem atsavināto spēkratu, kuru kopējā vērtība sasniedz 700 miljonus zviedru kronu (47 miljonus latu), ir liela, viņš teicis.

"Swedbank", kas pašlaik sadarbojas ar zviedru vieglo automašīnu tirgotājiem, cer pārdot visus Baltijas kredītņēmējiem atņemtos automobiļus divu gadu laikā.

Līdzās vieglajām automašīnām "Swedbank" Baltijā ir atsavinājusi arī kravas automašīnas un būvniecības iekārtas, kā arī mājokļus, kuru kopējā vērtība sasniedz 150 līdz 200 miljonus zviedru kronu (10 līdz 13 miljoni latu), raksta "Dagens Industri".

Vēstīts, ka Zviedrijas kompānija "Bilia AB", kas ir Ziemeļvalstīs lielākais vieglo automašīnu tirgotājs, plāno masveidā uzpirkt Baltijā atsavinātos spēkratus saistībā ar pēdējā laikā Zviedrijā pieaugušo pieprasījumu pēc lietotiem automobiļiem.

Bankām un līzinga kompānijām pēdējā laikā ir kļuvis grūti Latvijā un abās pārējās Baltijas valstīs atrast pircējus atsavinātajām mašīnām, kas skaidrojams ar vispārēju maksātspējas samazināšanos, padziļinoties ekonomikas problēmām.

Savukārt daudzās citās valstīs ir pieaudzis pieprasījumu pēc lietotiem auto, jo ekonomikas pagrimums un bezdarba pieaugums pamudina cilvēkus dot priekšroku lietotu, nevis pilnīgi jaunu automašīnu iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas