Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Laila Pakalniņa: Bailes iedvesmai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lucifs
l
Pakalniņas kundze gan ir apbrīnojams cilvēks.... Lai gan, ja pavērojam šobrīd galveno laikraksta DIENA ruporu - Ozoliņa, Rodina un Pakalniņas - stilu, nav jau par ko īpaši brīnīties. Būtiskākā iezīme ir visiem līdzīga - tendenciozs situācijas izklāsts ar mērķi jebkādiem līdzekļiem radīt nepatiku un pretestību JEBKĀDAM valdošās koalīcijas lēmumam. Netiek smādēti nekādi līdzekļi - tajā skaitā arī pašu teiktā aizmiršana un likuma normu noklusēšana. Nu paskatieties paši. 12.jūnijs. Laikraksta DIENA, raksts "Nodod komisijām vēlētāju rosinātos pensiju likuma grozījumus": "Saeima ceturtdien bez debatēm nodeva izskatīšanai komisijām vēlētāju rosinātos grozījumus likumā Par valsts pensijām.... Lai arī likumā noteiktajā termiņā (nobalsošana var notikt ne ātrāk kā mēnesi pirms un ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas noraidošā balsojuma) iespējams iekļauties, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nevar tehniski pagūt sarīkot nobalsošanas vienā dienā...." Šajā rakstā A.Cimdara kungs atzīst, ka tīri tehniski nav iespējams sarīkot referendumu vienā dienā. Šajā rakstā tiek atzīts arī, ka šis referendums nav īsti likumīgs Satversmes 73.panta aspektā. Laikraksts DIENA to, starp citu, ir bijis spiests atzīt arī citās savās publikācijās... Laikrakstā DIENA jau nākamajā dienā (13.jūnijs) ir publicēts arī Raitas Karnītes, akad. , Dr. ekon. raksts "Grozījumi pensiju likumā — riskants darījums", kurā speciāliste apšauba grozījumu lietderību sekojošu iemeslu dēļ: "Grozījumu ieviešana radīs nevēlamas sekas divās jomās — sociālo labumu sadalē dažādām sociāli aizsargājamo iedzīvotāju grupām un nodokļu sloga palielinājumā. ...Grozījumi skar sociālo budžetu, no kura maksā arī citiem sociāliem riskiem pakļautiem cilvēkiem — invaliditātes un apgādnieka zaudējuma pensijas, vecāku pabalstus bērnu kopšanai, maternitātes, paternitātes, slimības, bezdarbnieku pabalstus un citus. Šie maksājumi visi tiek segti no viena avota — strādājošo sociālajiem maksājumiem. Ja kādi maksājumi strauji palielinās, citiem maksājumiem var nepietikt līdzekļu....Nesaderību rada grozījumos paredzētie augstie koeficienti. Ja sociālo pabalstu palielina līdz 60 latiem, minimālās pensijas apmērs atkarībā no darba stāža sasniegs 180—270 latu, kamēr invaliditātes pensija būtu tikai 60—96 latu, un apgādnieka zaudējuma pensijas — tikai 39 lati. ...Turklāt, ja minētie grozījumi tiek pieņemti un minimālā pensija būs no 180 līdz 270 latiem, cilvēkiem vēl vairāk zudīs motivācija maksāt nodokļus, jo, maksājot sociālās iemaksas no vidējās darba algas, šādu pensijas apmēru ir grūti nodrošināt. ..." Šajā rakstā Karnītes kundze izklāsta arī savus apsvērumus, kas būtu jādara pensiju problēmas risināšanā un kas tiešām varētu būt realizējami. Pakalniņas kundze! Pirms izpildīt savu maizes tēvu pasūtījumu un skricelēt kārtējo murgojumu par "slikto valdību" un "valdošo partiju bailēm no tautas", vismaz palasiet, ko Jūsu laikrakstā par attiecīgo tēmu ir teikuši citi, par Jums krietni zinošāki cilvēki!
zvirbulēns
z
Sveiki., Laila!
kvaukšķis
k
Piekrītu,Laila.Novēlu arī turpmāk rakt dziļi un nenolaisties līdz apspļaudīšanas līmenim.
Santīms
S
Malacis, Laila! Jūs vienmēr saredzat pašu problēmas būtību. Diemžēl mūsu valdība dažādās "diskusijās" ir iemācijusies uz oponentu jautājumiem, runājot gari un plaši, vispār neatbildēt.
Jās
J
kur tāda nepārtrauktā "černuha"no vienas sienietes :( Nu tad stājies kādā partijā "pareizajā" cīnies, parādi no vari ! Bet nē, bail, tad nebūs iespēju ktizēt no malas. Skumji, ka spējīgi cilvēki neiet politikā, jo tā ir vieglāk....
carlito
c
Paga paga, kas to referendumu iniciēja, Kalvīc? Kas tos parakstus vāca un tml. Loģiski, ka, ja valdībai ir sava pozīcija un tā vienmēr un visur uzsver, ka šī pozīcija ir pareiza un pamatota, tad no šīs pozīcijas tā neatkāpsies, kamēr to nespiedīs vēlētāju vairākums. es arī nekad nepieņemtu nevienu lēmumu, kas, manuprāt, nodarītu postu valsts lielākajai daļai iedzīvotāju, tikai dēļ savāktiem parakstiem. Tā ir atbildīga nostāja. Valdība uzskata, ka parakstu vācēju idejas ir nepareizas un tādēļ atsakās tās realizēt, pasakot, lai lemj vēlētāji. Ja vēlētāji nolems, ka jārealizē, tad realizēs. Nevienam nevar aizliegt būt muļķim un citiem par vairākuma muļķību ir jāmaksā - tā ir demokrātija un tā ir labāk, jo varbūt kāda muļķība vēlāk izrādās tomēr pareizs lēmums.
Kx
K
Saeima bija gatava mainīt pašvaldību vēlēšanu datumu, nosakot, ka pašvaldību vēlēšanas un Eiropas parlamenta vēlēšanas notiek vienā dienā. Tur gan nekas netraucēja
Ha- ha
H
Iešu piedalīšos!! Tikai, atšķirībā no širmīšu brāļiem un māsām, balsošu pret....Nepatīk man projekti,kas uzlabojumus iztaisa tikai uz papīra, un kuru savārītos sūdus būs jāstrēbj vēl maniem bērniem.......
???
?
NEKUR VAIRS NEIESHU, NEPIEDALIISHOS,NEVAJAG, TAAPAT JAU NEKAS NEMAINIISIES, RAUDAAT GRIBAS.
Rūgtā
R
Paldies, Laila! Arī es ceru, ka pilsoņi, lai arī kašķīgi, slinki un tuvredzīgi, abus augusta datumus liks aiz auss un arī piedalīsies! Ļoti ceru arī , ka atradīsies mediji, kas pratīs aiskart īstās stīgas , un , ik pa brīdim to atgādinās!:)
a
a
kvaukšķus iedvesmo ķerties biksēs . Labi, ka kļūsties paškritiskāka. Kā sacīt jāsaka - suns zin' ko ēdis.
solomons
s
Nu jau paliek par traku. Diena jau kritizee pat to, ko paredz likums! Vienreizēji.
dzeris
d
Protams, ja referendumi notiktu vienā dienā, būtu daudz lielāka varbūtība, ka tie izdosies, kārtējo reizi tiek pielietots princips - skaldi un valdi. Un, lai tikai saglabātu varu un "kvaukšķiem" būtu iespēja kaut ko ietekmēt tikai reizi čeros gados, un starplaikos tie tikai bezpalīdzīgi varētu noskatīties, ko "darītāji" dara ar valsti, ne tikai 2-vu, bet arī 200 miļjoni nav žēl - nav taču sava, bet budžeta nauda. Pazīstot latviešu savstarpējo "solidaritāti", cerību tomēr zaudēt nedrīkst. Vismaz referendums par saeimas atlaišanas tiesībām parādīs, cik Latvijā ir savas valsts pilsoņi, kam nav vienalga, kas notiek ar šo valsti un kādu ceļu tā iet, un cik vienkārši iedzīvotāji, kam būs svarīgākas darīšanas vai kam vispār nekas neinteresē. Žēl, ka šie cilvēki nesaprot, ka referenduma iznākums šā vai tā ietekmēs arī viņu nākotni, varbūt tomēr nevajadzētu atstāt to citu lemšanai, bet aiziet un ietekmēt pašiem? Šaubas par iznākumu lielas, un taisni tāpēc jāiet visiem, ja iznākums būs negatīvs, varas ciniskums un visatļautība desmitkāršosies.
.......
.
........................PALDIES PAR RAKSTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...................PILNĪBĀ PIEKRĪTU !!!!!!!!!!!!!........................VESELS BARS KVAUKŠĶU PATIES VARĒTU BŪT ĻOTI LIELS SPĒKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...............................VISS TAS NOTIEK STINGRĀ TAUPĪBAS REŽĪMĀ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!................................... ...
Dhago
D
Nauda referendumā netiek izgāzta, tā tiek iztērēta Latvijā. Gan algām gan telpu īrēm un atgriežas atpakaļ valstij nodokļu veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas