Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laila Pakalniņa: Eņģeļi un velns

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Noziegums.
N
Televīzija LNT dara drausmīgu noziegumu pret Latvijas tautu, jau tā valsts ekanomikas grūtajā situācijā, popularizējot un publiski atklāti televīzijā aicinot spēlēt šo azatspēli Zelta drudzis.Tie ir ļaunā spēki no pašas elles,kas atraisīti šajā televīzijā. Aicinu visas Latvijas sabiedrību nosodīt un nostāties tam pretim., lai palīdzētu un pasargātu mūsu cilvēkus no velna izlikām lamatām mūsu tautai. Vāja rakstura cilvēki ,kas naivi cer uz laimi,tiek katru vakaru mudināti atdot savu naudu,lai spēlētu Zelta drudzī.Tā ir ielaušanās cilēku dzīves telpā ,lai publiski caur šo masu mediju LNT televīziju, iesaistītu cilvēkus šajā azartspēļu atkarībā.Kauns , negods un nosodījums visai LNT vadībai par šīs programmas izveidi un pāraidīšanu.
Rozenkrancz
R
Viss jau būtu okei, tikai hanzanets vairs nepastāv. ir ib.swedbank.lv
knms
k
Ko gan gaidīt, lai ziedotu t.s. miljonāri? ...viņi taču vēl ir tik pamaz iekrājuši, ka nav jau no kā atlicināt ziedojumiem- pašu "iztikšanai" tik labi ja vien sanāk(!).
Andris
A
Autore neuzsvēra, ka eņģeļi un velns izskatās gauži līdzīgi: (1) Abu pasākumu (Enģeļi pār Latviju un Zelta Drudzis) organizētājs ir LNT - no digitalizācijas afēras laikiem labi pazīstamais Andrejs Ēķis, un aiz viņa muguras stāvošais mēdiju magnāts Ruperts Mērdoks. (2) Abi pasākumi (gan ziedošanas akcija, gan azartspēļu akcija) lielā mērā balstās uz mobilo tālruņu zvaniem. Zināma daļa naudas veicina no zvanītāja viedokļa "derīgu procesu" (t.i. piedalās azartspēlē vai tiek ziedota tiem, kuriem zvanītājs vēlas palīdzēt). Bet vismaz trešdaļa naudas abos pasākumos padara bagātākus mūsu lielākos grūtdieņus, kuriem ziedojumi ir īpaši vajadzīgi - mūsu telefonsakaru kompānijas. Jo kā gan nenokāst 50 santīmus no katra zvana - it īpaši, ja tas izdarīts Ziemassvētku tuvākmīlestības gaisotnē? Būtu necienīgi apmierināties ar 1-2 santīmiem, kas ir šāda sakaru pakalpojuma (neliela zvana vai īsziņas) reālā izmaksa. Secinājumi? Labāk jau ziedosim ar naudas pārvedumu no Internetbankas. Tur var noziedot tik, cik vajag, un banka par pakalpojumu ņem ne vairāk kā 20 santīmu (vai pat pārskaita naudu par brīvu, ja saņēmēja konts ir tanī pašā bankā). Neziedosim ar plēsonīgo LMT u.c. starpniecību - ļausim viņiem nodarboties ar savu pamatbiznesu. Jo LMT no telekomunikācijām sajēdz daudz vairāk nekā no labdarības ;)) Citādi viņi nepievāktu trešo daļu no naudas, kas domāta slimiem bērniem.
Mačalks
M
Kas var būt vienkāršāk, kā nezvanīt un ignorēt azartspēļu biznesu? Gluži tāpat, kā neaizņemties naudu (uz procentiem!!!), ja neesi pārliecināts, ka varēsi atdot. Īpaši, ja gribas nopirkt ko tādu, bez kā līdz šim tīri labi esi varējis iztikt. Piedodiet, bet neviens ne jaunu, ne vecu ar varu nespiež piedalīties azartspēlēs, aizņemties naudu vai kā citādi padarīt sliktāku (vai vismaz nedrošāku) savu un savu līdzcilvēku finanšu stāvokli. Diemžēl pasaules pašreizējā ekonomiskā sistēma tiek virzīta uz divām lietām - peļņu un patēriņu. Citiem vārdiem - Tu neesi nekas, ja Tev nav jaunākās markas auto, ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkots televizors u.t.t.. Ja Tev tā visa nav, Tevi nav par ko cienīt. Kurš šādas masīvas reklāmas priekšā nostāvēs un domās par "kaut kādiem slimiem bērniem"? Droši vien tikai tie, kam galvā ir smadzenes. Izskatās, ka tādu nav daudz...
jautājums
j
Pilnīgi piekrītu Lailai par to Zelta drudzi un pensionāriem. Man pašam mamma bija nākusi uz domām, ka jāizmēģina. Labi, ka pietika prāta apstāties pēc pāris zvaniem. Bet zinu, ka vecie cilvēki tur atstāj vairāk nekā var atļauties, atraujot sev pārtikai un zālēm. Kaut kā viņi nesaprot, ka tās ir azartspēles. Labs, tautas mīlēts aktieris kā vadītājsun televīzija...Tas viņiem nesaistās ar spēļu ellēm, lai gan ir tas pats. Labi, ka kāds par to sāk runāt. Veciem cilvēkiem pie mums tāpat klājas grūti... Vispār tv būtu jāpelna ar reklāmām nevis ar azartspēlēm. Tam nav morāla attaisnojuma
Manga
M
Laila nerulle!
dzeris - Imants
d
Tos 100 miļjonārus ub viņu labā strāājošos deputātiņus un valdību tikai ļoti nosacīti var pieskaitīt pie Latvijas sabiedrības, viņi dzīvo pavisam citā valstī, tāpēc kādus ziedojumus no cilvēkiem, kas pārsvarā kļuvuši par miļjonāriem savu sliktāko, nevis labāko īpašību dēļ(ne visi, protams) laikam nav vērts. Billu Geitsu viņu starpā tā pamaz.
Tinis
T
Šī publiskā azartspēle ir propoganda šādam neveselīgam dzīvesveidam, tāpēc vajadzētu, līdzīgi kā tas ir ar cigaretēm un alkoholu, izteikt brīdinājumu par to, ka tā izraisa tikpat šausminošu atkarību, kuras sekas ir daudz ātrāk piedzīvojamas un reizēm pat briesmīgākas nekā šo apdullinošo vielu izraisītās - nospēlētās mājas. ģimenes un pat dzīvības! Ja šī antireklāma aiziet pirms azartspēles tad, lai tik rullē tālāk, bet ja nē, tad tā labākā gadījumā tas nav ētiski, sliktākajā - noziedzīgi!
Man žēl...
M
Ziedošanas akcija faktiski ir nūja ar diviem galiem. Prieks, ka tik daudz atsaucīgu cilvēku. Tikai - KUR palikuši bagātnieki? Izskatās, ka viņi visi kļuvuši akli un kurli - tādu summiņu varētu ziedot KATRS no viņiem. Bet no otras puses - mēs maksājam nodokļus, kurus valsts vadītājiem jāizmanto ATBILDĪGI UN TAISNĪGI. Un bērnu vajadzībām jābūt PRIORITĀRĀM. Pie mums diemžēl tā nav - tad nu izlīdzamies ar šādām akcijām. Ja par Zelta drudzi, tad to viennozīmīgi uzskatu par krāpšanu un LNT kanāla peļņas avotu /kā, starp citu, arī Zvaigžņu lietu un Lielo jautājumu/. Tajā brīdī, kad cilvēks zvana, viņš jau neiedomājas, ka par to būs jāsamaksā arī reāla nauda. Acis atveras tikai pēc rēķina saņemšanas.
Tāuntā
T
"Loterija ir nodoklis cilvēkiem, kuri nav īpaši stipri aritmētikā." (c) Autoru neatceros.
de Dū
d
Eņģeļi pār Latviju man arī tovakar lika atcerēties Baltijas ceļu. Un šķiet, ka šī akcija tieši tagad bija ļoti vajadzīga ne tikai bērniem (protams, tiem pirmkārt), bet arī mums pašiem. Kā iespēja situācijā, kas šķiet pilnībā izslīdējusi no rokām, tomēr spēt izdarīt kaut ko taustāmu, cilvēcisku, lielu un labu. Un reanimēt to jau piemirsto sajūtu, ka "mēs varam". Kaut nu tā atkal nepiemirstos līdz nākamajām vēlēšanām :) Zelta drudzis kā iespēja, psihoterapeita vārdiem, "iesaistīties sabiedrības procesos" un "izrauties no izolētības" ir savā būtībā īsti drūma parādība - tomēr drūmāka par to ir izvēle, ko tak jau izdara katrs pats. Arī tas nabaga jau atkarīgais vīriņš pensionārs. Diemžēl tā laikam vairāk korelē ar muļķību, ne nabadzību.
Imants
I
Laila paskati arī no citas puses. Nabagi pa latam šos 400 000 saziedoja. Un VISI rāda smaidošus purnus, no preža līdz žurnalistam. Bet Latvijā simti miljonāri, kuri par tādiem kļuvuši novedot Latvijas tautsaimniecību līdz maksātnespējai.Tagad ņem izplederēšanai nākošos miljardus. Nu vēl kādi pārdesmit miljonāru Latvija saņems... Un atkal nabagi tiks lūgti ziedot tiem mērķiem, kuri ir valsts uzdevums.
Ilmārs
I
Ja cilvēks ir tendēts uz savas naudas izmešanu vējā, tad viņš no tās tiks vaļā vienmēr. Tad jau labāk, ar cerībām uz vinnestu vai tiešām palīdzot tiem, kas vinnē. Protams, žēl, ka ir muļķīši, kas zvana simtiem reižu un neko nevinnē. Ir tādi, kas zvana maz, bet vinnē. Viss jau no cilvēka likteņa atkarīgs. Nekas jau bez Dieva ziņas nenotiek un nevajag šeit velnu piesaukt, jo arī velns ir Dieva radīts. Ar savu nozīmi un jēgu. Un pilnīgi pareizi, ka ir tādas, legālas azarta spēles, kur viss likumīgi. Vai lai labāk būtu pagrīdes spēļu elles? Patiešām, tad jau vajadzētu slēgt ciet visus veikalus, kur alkoholu un smēķus pārdod, jo cilvēks ir bijis vājš, ir vājš un būs vājš. Taču viņam vienmēr ir izvēle. Pats viņš savu ceļu iet. Tas ir pārbaudījums, ko viņam šajā dzīvē uzliek Dievs. Bet bērni Drudzī spēlēt nevar. Par to nu gan nav vērts uztraukties.
Anna Boleina>dzeris
A
es tev pacukstesu,ka ir tada Lasvegasa!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas