Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Laila Pakalniņa: Kurš ir slims?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
who cares
w
"Ko Pakalniņa ir darījusi citu labā, tā vienkārši bļaut: "Kāpēc neviens cits nepalīdz?!" == Stāsts nav par "palīdz"/"nepalīdz" un ubagdāvanām, stāsts ir par Lailasprāt (un arī manuprāt) nepamatotu diskrimināciju (nodalīšanu). Vēl stāsts varētu būt arī "par sirdsapziņām", jo es kā šīs valsts pilsonis jūtos kaut kā stulbi, ja sporta "funkcionāri" un dažas amatpersonas var uzvesties tik neslēpti pretīgi un nejusties vainīgas vai kā savādāk kaunīgas.
who cares
w
"1. Konkurences apjoms - paraolimpisko dalībnieku konkurence ir daudz mazāka , tapēc arī sasniegums ir relatīvi vieglāk sasniedzams - vai nu tu esi labākais no 6 miljardiem , vai arī no teiksim 60 miljoniem - ir taču starpība." === Inčīgs tev tas rēķins. Nedomāju, ka ir 6 miljardi sportistu. Tāpat pirmoreiz dzirdu, ka prēmijas rēķina pēc konkurences apjoma. Visdrīzāk, ka ne, jo tad katrā sporta veidā tās būtu atšķirīga apjoma... == Par citām lietām. Ja nu reiz prēmijas vispār maksā, tad es neredzu iemeslu, kāpēc paraolimpieša zelta medaļa būtu "lētāka" par olimpieša zelta medaļu. Jēgas apjoms līdzīgs.
Grab
G
Skaidrs, ka nevar te saprast, par ko ir runa- par naudu, par īpašo vajadzību definīciju, par "sliktajiem", ko Laila "nokleimē ar kaunu" . BET, tiešām, jautājums vietā, kādēļ visi sportiksti - neskatoties ne uz ko, nesaņem vienādi, labākais bokseris, tik pat cik labākais tenisists, vai labākā hokeja komanda, tik pat, cik labākā futbola komanda? UN vai lades grūdējs saņam tikpat cik augstlēcējs vai kamaniņu braucējs?
sd
s
Laila, nevar bāzt vienā maisā olimpiskās un paralimpiskās spēles, tās ir divas dažādas lietas, abas protams it pelnījušas valsts atbalstu.
diemžēl
d
Ko Pakalniņa ir darījusi citu labā, tā vienkārši bļaut: "Kāpēc neviens cits nepalīdz?!" - to visi var, pat komentārā minētie ierēdņi. Skumji, ka Pakalniņas raksti nekad nav par līdzjūtību, bet par vainīgā meklēšanu un nozākāšanu!!!!
Gudrā Laila
G
Vai jūs varat izskaidrot kāpēc basketbolisti un futbolisti saņem vidēji vairāk par hokejistiem vai volejbolistiem? Vai šeit nav kāda saistība ar popularitāti un atpazīstamību?
klusais
k
Par ko tad ir diskusija - par to vai cilvēks ar īpašām vajadzībām tiek nosaukts par slimu vai par to ,ka vajag vienādas prēmijas. Ja runa par to ,ka nosauc par slimu , tad jārunā vai nu par neapzinātu izteicienu vai arī par cienītā kunga intelekta un sapratnes līmeni. Ja runājam par prēmijām , tad es šeit redzu divus aspektus , kapēc droši var diferencēt prēmiju apjomus- 1. Konkurences apjoms - paraolimpisko dalībnieku konkurence ir daudz mazāka , tapēc arī sasniegums ir relatīvi vieglāk sasniedzams - vai nu tu esi labākais no 6 miljardiem , vai arī no teiksim 60 miljoniem - ir taču starpība. 2. Par piesaukto Latvijas vārda nešanu pasaulē - cik cilvēku no jums pašiem vēroja olimpiskās spēles un cik skatījās paraolimpiskās? Un vēl - nu jau trīs nedēļas darba darīšanās dzīvoju tajā valstī , kur notika olimpiskās spēles . Pirms kāda laika redzēju diezgan šausmīgu skatu uz ielas - kāds vīrs ,kuram varētu būt gadi 30 ,sēdēja uz ielas un ar muti zīmēja heroglifus. Ar muti zīmēja tapēc ,ka viņam nebija roku, ķermenis bij apdedzis, no ribām izskatījās ,ka kāds arī varētu būt mēģinājis nošķērēt gaļu, galvaskausam ar bij operācijas sekas redzamas ( tā kā vāciņš būtu nozāģets). Es piegāju un iemetu 50 RMB, bet jautājums ir par to - vai tas ,ko viņš darīja bija māksla vai sevis apliecinājums,ka viņš var zīmēt heroglifus?
TangoArgentino
T
Laila, Tu esi forša un raksti forši un tēmas parasti ir svarīgas, bet tikai ne šoreiz. Cita lieta, ja Tu būtu rakstījusi par invalīdu problēmām Latvijā un tādā garā, tad es teiktu OK. Bet šoreiz tiešām raksts raksta dēļ. Jo raksts nebija par reālām probēmām. "Problēmas", kas aplūkotas šai rakstā ir: 1. Kāpēc kāds nesaņem tik daudz kā cits. 2. Kā pareizi jāsauc invalīds. Piedod, bet iztirzāt abas šīs tēmas man liekas, ja ne stulbi, tad bezjēdzīgi. Vienkārši katram vajadzētu pašam uz sevi attiecināt šos divus jautājumus. Īstenībā, atbilde uz šiem 2 jautājumiem varētu būt tests par tēmu - cik "slimi" vai "normāli" mēs esam, un vai drusku nepārspīlējam savu nozīmi visuma priekšā. Tas tā, filozofiski runājot. :)))
Anda
A
Ja valsts/pašvaldības izmaksā naudas pateicības dažādu starptautisku pasākumu laureātiem - kāpēc par to tik ļoti šūmēties. Reizēm Latvijas pārstāvji uzvar arī jauno pianistu konkursos - varbūt tiem vajag vēl vairāk nekā šķēpa metējiem un volejbolistēm?? Dažiem īpatņiem izdodas visur saskatīt diskrimināciju --- man ir brīnums par bloga autori, kura parasti šķiet sakariga. Kāpēc viņai tik daudz žults? Varbūt tomēr pašai nav labi ar veselību? Rīgas domes varā būtu izveidot ērtākas nobrauktuves cilvēkiem invalīdu ratiņos. Panākt, lai iespējami daudz pakalpojumu varētu saņemt neizejot no mājas - Internetā. Viņu varā ir arī pamazām iepirkt trolejbusus ar normāla platuma durvīm un lēzenām kāpnēm - pretējā gadījumā bērnu dienišķais ceļš uz bērnudārzu ir milzīgs pārbaudījums : ) Jāsāk ar vienkāršām un ikdienā vajadzīgām lietām - pirms ķerties pie piņķerīgām sabiedrisko attiecību problēmām: kādu naudas dāvanu katram uzvarētājam piešķirt...
Ilmārs
I
Vai tad kādam cilvēki interesē?
tam ei
t
Tagad labāk jūties, kad anonīmi nolamājies, dzīves pabērns? Tik vien pietiek prāta, ka drukas kļūdu ieraudzīt, par tēmu izteikties - pārāk debils?
ei
e
Klausies tu, kuce. Nav tādu paralimpiešu, ir paraolimpieši.
zvirbulēns
z
Kur palikuši cilvēki, kas lietas sauc īstajos vārdos, un tādejādi ir patīkami? "Esmu žīds, un Latvijā mūs tā sauc jau no sen seniem laikiem, esmu kroplis, cilvēks bez kājas, un tas nu ir visiem, kā arī man skaidrāks par skaidru" - kur ir šie godīgie cilvēki, kas spēja lietas nosaukt īstajos vārdos ???
aya
a
Latviešu valodā humorīgā kārtā vārdam vesels ir arī otra nozīme, kas šajā gadījumā īpaši noder - "vesels=vienā gabalā, pilns". Ja nav rokas, tad tu nekādi nevari būt vesels cilvēks, bet tikai daļa no cilvēka ;)
aya
a
āaaargh - un kas - pēc tavas definīcijas - vesels??? No tā ka tu negribi dzirdēt un redzēt vārdus, kas sākas ar "slim-", no tā reālā dzīve tak nepaliek mazāk reāla? Ar ko ķīmijas/radiācijas iedarbība tavā gadījumā atšķiras no ķīmijas/radiācijas iedarbības Ļitviņenko satikšanās ar poloniju rezultātā? Jebšu šamais arī vispirms bija vesels, pēc tam kādu mēnesi vesels ar nelielām īpašām vajadzībām un tad uz līdzenas vietas vesels bet beigts? Aber par gadīšanos runājot (tfutfu palīdz?) - kad tev gadīsies, tad arī parunā par to, ka tu esi vesels. Aizej uz DEĀK un izbaudi to, ka visi, izņemot pašu, tevi tur arī grib uzskatīt par veselu. Lai valstij nebūtu jātērējas un jāmaksā veselam cilvēkam invaliditātes (atkal jau šis briesmīgais vārds) pensija. Un tā tālāk. Bērnudārzs. Un atkal jau P.S. Klau, psihologi, lūdzu apskaidrojiet, ko, jūsuprāt tad nozīmē vārdi slimība, invaliditāte. Nopietni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas