Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Laila Pakalniņa: Labās rokas?

Labās rokās par 50 latiem interneta sludinājumā sola atdot skorpionu. Taču pārliecībai par to, ka skorpionam, kurš no sava saimnieka jau vienreiz izbēdzis, dzīvošana pie cita saimnieka būs jauka, nav nekāda pamata. Un, galvenais, nav arī garantijas, ka šis, tāpat kā citi skorpioni, čūskas, krokodili utt.

ne vien saviem saimniekiem, bet arī viņu kaimiņiem un citiem līdzcilvēkiem sagādās tikai prieku. Jo ar dzīvnieku turētāju rokām (un attiecīgi galvām) Latvijā pilnīgi noteikti kaut kas nav kārtībā. Un ne jau tikai tāpēc, ka no šīm rokām pēdējā laikā izslīdējušas gan piraijas (Daugavpils pašvaldības atbildīgie dienesti tagad izvērtē nepieciešamību pie Porohovkas dīķa likt brīdinājuma zīmes par iespējamām piraijām tajā un ieteikumu atturēties no peldēšanās), gan krokodils, kurš, ciema suņiem rejot, aizčāpojis veikala virzienā (drīz Olainē noķertais Nīlas krokodils būs par lielu un par bīstamu turēšanai pat zooloģiskajā dārzā).

Nupat atkal cita citai seko ziņas (pēdējā mēneša laikā tādas jau ir septiņas) par to, ka ir cilvēki, kam nedrīkst uzticēt neko, kas ir dzīvs. Svētdien Rīgā kāds vīrietis alkohola reibumā izmetis suni pa astotā stāva logu. Bet trešdien galvaspilsētā atrasts pakārts suns.

Likumā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem noteikti bargi sodi (arī brīvības atņemšana līdz četriem gadiem). Taču tie ir tik reti praktizēti, ka neattur cilvēku no pārtapšanas par necilvēku. Tāpēc jādomā, ka topošie likuma grozījumi, kas aizliegs pārdot, pirkt, dāvināt un turēt mājās indīgos un plēsīgos savvaļas dzīvniekus, lai arī ir nepieciešami, taču, visticamāk, nepasargās mūs no sastapšanās ar krokodilu vai piraiju kādā Latvijas peldvietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas