Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Laila Pakalniņa: Mazāk vērtīgs zelts?

Reizēm Latvijā pietrūkst arī vārdu, lai kaut vai teiktu, ka cilvēki ratiņkrēslos ir pilnvērtīgi sabiedrības locekļi.

Pirmdien zelta medaļu Pekinas paralimpiskajās spēlēs, turklāt ar jaunu pasaules rekordu diska mešanā savā medicīniskajā grupā izcīnīja Aigars Apinis. Par to, vai sportistu naski steidza apsveikt augstas valsts amatpersonas, mediji klusē. Turklāt pats fakts par medaļu Latvijas televīzijām un avīzēm šķitis daudz mazsvarīgāks nekā, piemēram, par Rīgas Dinamo kārtējo zaudējumu KHL čempionātā un tam sekojošu kautiņu.

"Pie vietas" Apiņa sasniegumu arī nolikusi Latvijas sporta pārvalde, paziņojot, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem čempions par šo medaļu var saņemt prēmiju līdz 20 000 latiem. Ar to arī pasakot, ka invalīda medaļa ir tieši piecas reizes mazāk vērtīga par medaļu, kuru izcīna vesels cilvēks.

Taču uzmanība paralimpiskajām spēlēm un gods tās varoņiem vēl vairāk nekā atbalsts sportistiem invalīdiem šobrīd ir nepieciešams visai mūsu sabiedrībai, kur par to, ka cilvēks, kam ir veselas rokas un kājas, netiek ar sevi galā, liecina kaut vai pieaugošais pašnāvību skaits. Nemaz nerunājot par nodzeršanos.

To, ka ikviens, kam ir nauda, var kāpt kaut Everestā, mums grasās pierādīt Kalvītis— Bērziņš—Ulmanis. Bet sevī uzkāpt nevar pat par naudu. Ir jābūt īpašam. Tāpēc godāsim varoņus. Ne tikai viņu, bet arī Latvijas dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas