Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Laila Pakalniņa: Par tantēm un valdību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vika
v
vai kāds ir apzinājis . kādu postu daudzu cilvēku veselībai un cik nomira pēc Laventa bankas bankrota! Mana kaimiņiene pār deva māju un pazaudēja visu naudu, Vai var vainot tantes un onkulīšus par to ka uzticējās bankai , jo krievu laikos ja arī kāds krājkases vadītājs apzagās , cilvēki necieta.
Zīle
Z
Sveika , Lailas tante !! Kā tev klājās ??? Kāpēc tu citus sauc par tantēm?? Tu taču esi tikai mūsu tante , vai ne ??
K,L.
K
JĀ, ŠOREIZ GAN NEBŪS IZNĀCIS KĀ VIENMĒR.... TANTES UN ONKUĻI --TĀ SAUC RADINIEKUS , BET ..........VAI MĒS ESAM JŪSU RADINIEKI ??? LAIKAM GAN NĒ...........PĒC ŠI RAKSTA ARĪ NEGRIBĒTU BŪT.......... LAIKAM TIEŠAM LATVIEŠI IR TĀDA PAJOLIŅU TAUTIŅA....
Tikai
T
Nedomāju, ka rītdienas jaunās valdības tampons aizbāzīs uzticēšanās caurumu. Jo jaunais ir tāds pats kā vecais, nemitīgi draudi - griezīsim, pacelsim. Pareizi dara vecākā paaudze, glābjas kā māk un prot. Viņiem kaut vismaz cerības uz mazo pensiju. Šausmas pārņem, kad iedomājos uz ko būs spējīgi mazo bērnu tēvi, kad pat ēst nebūs ko dot, par izglītību nerunājot. Valdība tik ilgi tracinās, kamēr satracinās un tās būs viņas beigas.
nevar būt
n
Tas "tantuks"ir apzināti noniecinošs apzīmējums un īpaši jau komentāros sastopams visai bieži. Laikam daži domā, ka veci nekad nekļūs. Tā gan ir tada Bārbiju un Kenu domāšana, nevar būt, ka mums Latvijā viņu tik daudz.
rīdziniece
r
Vispār jau te parādās mūsu tautas arhetipiskā domāšana. Nu nav mums tā "kungošana" vēl tā iegājusi asinīs kā daudzām citām tautām. Tādi savas tautas pārstāvji, kurus varētu dzimtajā valodā uzrunāt par kungu vai kundzi, latviešiem parādījās tikai salīdzinoši nesen (apm. pirms gadsimta). Tāpēc mūsu tradīcijai dabiskāk piederas saukt nepazīstamu vecu cilvēku par tanti vai onkuli (kaut arī šie, protams, nav latviešu vārdi..), par vecenīti vai vecīti vai tml. It kā jau no mūsdienu viedokļa tas vairs neskan solīdi, bet diez vai tik drīuz tas mainīsies!
Liena>rīdziniecei
L
Nav runa par to ,ka sievietes vairāk iet pie ārsta,lai gan par to arī nav jābrīnās,jo sievietēm dzīvē ir lielāka darba slodze un atbildība,bet necieņa ar kādu izturās pret sievieti,kura nav jauna.
I.B.
I
TIE TANTUKI UN ONKAS nav sliktāki par tiem tagadējiem varenajiem. Varu saderēt, ka, izejot to dzīves ceļu, ko šie t. un o. varenīši (ja vispār būs vēl) būs, kā saka PILNĪGĀ AUTĀ. Paskatieties uz TAUKMŪĻIEM un viss skaidrs.
Ilze
I
Man arī ir bail par saviem pēdējiem un vienīgajiem latiem un es neesmu sieviete labākajos gados, t.i., esmu jauna. Kurš tad var man to pārmest? Iekrājumus kā tādus veikt nav iespējams, jādzīvo no algas līdz algai, nākamo algu patiesībā nav iespējams sagaidīt, negribas pat iedomāties kā būtu, ja vienu rītu pamostos un naudai nebūtu vakardienas vērtības. Un rakstā nonievātās kundzes ir dzīvojušas pietiekami ilgi, lai kaut ko tādu jau vienreiz būtu piedzīvojušas. Neviens taču negrib to piedzīvot vēlreiz! Tad nu cenšas kaut kā nodrošināties.
tantuks
t
Nākamā noniecinātā paaudze ir bērneļi. Tāpēc mums tā iet... un arī turpināsies, ja tantuki un onkuļi nesāks kaut ko lietas labā darīt.
Nesaprotu
N
Šodien vēlējos iegādāties RSK veselības apdrošināšanas polisi, kurā būtu iekļauti slimnīcas pakalpojumi. Diemžēl veselība liek pāris reizes gadā būt slimnīcā. Līdz šim izmantoju zaļo polisi, kas jau pagājušajā gadā bija ļoti dārga, bet šogad man nosauca summu 179 lati! Nereāla nauda, kuru no pensijas nemaz nevaru sakrāt gada laikā pēc visu citu maksājumu nokārtošanas. Maksa par vienu dienu slimnīcā vēl neiedomājamāka. Ko darīt, nezinu...
dāma
d
Tu pati laila sen esi kā tante!
muļķe
m
Tās pašas tantes kādreiz balsoja par gorbunova smuko frizūru,zigerista populismu,paulu,kantāni un citiem tādiem pašiem kas neko tālāk par savu maku un popularitāti nav gribējuši redzēt.Es smagi 13 gadus esmu strādājusi savā biznesā,neesmu nekad balsojusi par kampējiem ,man šodien nav kredītu un eiro ir vairāk kā 100.
rīdziniece
r
Tas tādēļ, ka sievietes pie ārstiem iet daudz biežāk nekā vīrieši. Tāda ir skarbā patiesība.
Dr.med.
D
Tantes un onkuļi... Vai autore nevarēja izvēlēties citu apzīmējumu cienījama vecuma ļaudīm?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas