Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laila Pakalniņa: Puļķi muļķiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Redzams, ka Diena velti pūlas muļķus pamācīt.
Nu,ja
N
jums taisnība, latvieši tomēr izrakstīja sev nabadzības un truluma apliecību!
Человек
Ч
Какая нудная и скучная тетка.
Skaistule
S
Saskan ar Vadima Zēlanda svārstu teoriju.
ciniķis
c
Es jau iepriekš esmu teicis, ka godīgus cilvēkus šī sistēma nemaz neparedz ievēlēt, tas vienkārši nav iespējams. Ir divi galvenie sistēmas trūkumi, kas nosaka, ka pie varas vienmēr tiks tikai negodīgākie un lielākie morālie kropļi. Un es tev varu šos 2 galvenos sistēmas defektus nosaukt: 1.Vēlēšanu mehānisms - vēlēšanās var piedalīties un tikt ievelēti tikai kapitāla aprindu pārstāvji. Uz papīra un pēc teorijas, protams, var piedalīties un tikt ievēlēts jebkurš, bet dzīvē elektorāta informēšanai ir vajadzīga nauda un liela nauda. Būtu naivi domāt, ka sponsori, kas iegulda vēlēšanu kampaņā miljonus latu dara to nesavtīgi necerot dabūt tos atpakaļ vismaz ar 100% peļņu. Tas nozīmē pilnīgu varas atkarību no sponsoriem, kuri diktē aizkulišu spēles noteikumus. 2.Varas īslaicīgums - te nu runa ir par tik būtisku sistēmas defektu aptuveni kā komunismam, kas ir pretrunā ar cilvēka dabu. Arī šī sistēma ir pretrunā ar cilvēka dabu. Es domāju nav grūti uzminēt kā strādās un kā labā strādās cilvēks, kurš tiek, kā mēs sakam pie siles uz īsu laiku, mūsu gadījumā 4 gadiem. Attieksme pret kopīpašumu, vēl vairāk sabiedrisko mums ir plaši zināma vēl no padomju laikiem, tas, kas pieder visiem un nepieder nevienam agri vai vēlu tiek izzagts un izsaimniekots. Tas ir kā piemērs ar kopīgo automašīnu, visi brauc bet remontēt un ieguldīt naudu neviens negrib, ka tikai izspiest maksimālu labumu. Faktiski valsts tieši tā arī tiek uztverta - kā viens liels kopīpašums un bezsaimnieka manta pie kuras nokļūstot uz 4 gadiem ir iespēja zagt neko nedodot pretī, lai remontē un iegulda naudu tie, kas nāks nākamie. Tāda ir cilvēciskā daba un to mainīt ir nereāli. Protams, ir cilvēki, kas valsti un tautu uztver kā savas mājas un vienu lielu ģimeni, par kuru būtu jārūpējas un jāaizsargā, kas no saviem bērniem un savas mājas nezagtu, kas tāpat šo valsti uzskatītu par savējo, bet tādi cilvēki šajā sistēmā diemžēl nevar tikt ievēlēti iepriekšminēto sistēmas defektu dēļ. Problēma ir to cilvēku vērtību sistēmā un garīgās attīstības līmenī, kas tiek ievēlēti, bet šī sistēma nosaka to, ka ievēlēti var tikt tikai garīgie punduri, kam domāšana tālāk par banāliem zelta klozetpodiem, jahtām, villām un citām rotaļļlietām nesniedzas, kam pat nav sajēgas par to, kas ir valsts, kādi ir tās mērķi, kas ir tauta, kas ir sabiedrība uz kurieni tā iet utt., šie jautājumi daudziem ir par sarežģītu. Pat, ja pieņemtu, ka kādas nejaušības rezultātā tur iekļūtu kāds godīgais, kas mēģinātu stāties pretī sistēmai un ko mainīt, sistēma viņu ļoti ātri izspiestu no aprites.
dzeris - ciņiķis
d
Nu gan tu pārspīlē. Visi, tomēr, nav vienādi, un informācija par to iepriekšējo darbību ir. Un,tomēr, ir atšķirība, vai Jānis no TP, vai Pēteris no JL, nesaku , ka viens no tiem ir velns, otrs - enģelis, bet, kā zini, dabā tādi neeksistē. Un sistēma ir tāda, kāda ir, bet, nekas nav ideāls.
ciniķis
c
Manuprāt, absolūti bezjēdzīgs raksts no sērijas "neuzķeries uz solījumiem....." Ok., labi, pieņemsim, ka es esmu vēlētājs, politiķu reklāma man saka - "balsojiet par mani" - masu mediju pretreklāma ( t.sk.apmaksāta) - "nē, nebalsojiet par viņu/viņiem". Kam man ticēt? Medijiem? Labi, pieņemsim, ka es ticu medijiem un būtu gatavs "neuzķerties uz solījumiem", bet pasakiet man mīļie - kur ir tie labie kandidāti, kuri visu darīs tikai valsts un tautas interesēs? Par cik es nevienu politiķi personīgi nepazīstu vienīgais no kā man atliek iegūt informāciju ir masu mediji un reklāmas. Tad es aizeju un nobalsoju, bet, lai kā es nobalsotu, izrādās, ka esmu kļūdījies - visi zog kā zaguši, bet mani masmediji, "eksperti" un pārējā šaika nosauc par muļķi, jo lūk, es esot uzķēries uz solījumiem. A par ko balsot, ja viņi visi ir vienādi? Kā šie dienas pseidoeksperti vispār uzskata sevi par morāli tiesīgiem kaut ko šajā sakarā spriedelēt?! Varbūt vajag iejusties tā parastā vēlētāja vietā?! Kaut viens pasakiet - kur var iegūt objektīvu informāciju un kādā tādā vietā var izrakt pareizos deputātus, kam solījumi sakritīs ar darbiem? Kur viņi ir? Vai man viņus meklēt dienas darbinieku starpā? Bet viņi jau nekandidē. Kad tauta dienas ieskatā būs gudra? Tad, kad ievēlēs dienai tīkamus deputātus? Pat, ja arī šie tīkamie deputāti turpinās veco politiķu stiķus un niķus? Kur ir tie godīgie? Ja jūs nevarat paši atrast un tautai parādīt nevienu cienīgu kandidātu, tad par ko jūs pārmetata? Par to, ka Jānis vai Pēteris pats neatrada supergodīgu cilvēku un nevirzīja vēlēšanām? Vai varbūt par to, ka cilvēki izvēlējās no piedāvājumā esošo politiķu klāsta? Kas ir vainīgs pie tā, ka tas piedāvājums pēc būtības atšķiras tikai ar vārdiem uzvārdiem un partijas nosaukumu nevis ar morālajām un cilvēciskajām vērtībām.
I.B.
I
Tieši TA IR, kā raksta iepriekšējie. BET man arī šķiet, ka latvijā dzīvo mazohisti!
dzeris - Skaistule
d
Paldies!
Karamba
K
Mandomāt, tas atspoguļo nevis zināšanās balstītas politiskās simpātijas, bet gan pasakaini vienaldzīgo neinformētību, kas bagātīgi pārlieta ar pabailīgo " kad tik nebūtu vēl sliktāk" mērci.Savā ziņā, valdošā pļura ir ieinteresēta pilsoņu vairākuma nabadzībā, jo kas var būt labāk par ikdienā pārgurušu, apātisku vēlētaju.
Skaistule
S
Dzerim taisnība par 100%. Lailai labs raksts, kā vienmēr.
dzeris - kaspers
d
Drūmākais ir tas, ka man šķiet, ka tie reitingi nav nopirkti, un atspoguļo reālās simpātijas, tur jau tā nelaime.
Zigurds
Z
Gan jau latvieši izrakstīs sev nabadzības un truluma apliecību. Cik ir to, kuri iet skolās un labi mācās, kuri var strā'dat pacietīgi un kārtīgi ilgāk kā līdz pirmajai algai? Pūš krievu hokeja stabulē un lieto okupantu no čigizhana laikiem iezubrītus lamu vārdus...
Kaspers
K
Nav jābūt ar sevišķi gaišu prātu, lai aptvertu, ka šie reitingi ir nopirkti. Tomēr ir iemesls satraukties par vēlēšanu rezultātiem. Reitingi parāda, kura partija formēs vēlēšanu rezultātus.
dzeris
d
Es neizprotu šos te augstos LPPLC reitingus, kā arī, neskatoties uz visu, tuvu 5% TB reitingu, nemaz jau nerunājot par ZZS, TP? Vai latvieši ir mazohisti?'Jūs neredzat, kur novedusi šo te visu ilglaicīga saimniekošana? Pazaudēti desmitos miļjoni no rīdzinieku naudss, un šo te dsrītāju pārstāvis Ārgalis var tikai smiedamies patreikt - jā, tas ir paradokss! Nu kaut uz mirkli ieslēdzat smadzenes un atslēdzaties no reklāmas, un padomājiet - vai šiem var uzticēt jūsu naudu? Un par šo partiju sarakstiem nebalsojiet nevienā pašvaldībā, ne tikai R;īgā, lai kādi populāri cilvēki tur būtu ielikti, tāpat visi pakļausies centram un saindēs visu apkārtējo vidi. Nevajag kārtējo reizi uzķerties uz iebaidīšanu vai solījumiem. Un, ja kāds domā par to, ka šie nu dabūs no centra attiec;īgai pa;švaldībai naudu - muļķības, cik tad ilgi viņi būs pie varas tai centrāā? Neredzat, ka tā ir agonija? Nav humāni paildzināt šo infekcijas pārnēsātāju mocības, ļausim tienm "nomirt" dabīgā nāvē. Visiem ir trūkumi, bet, šoreiz tomēr ir saraksti, kas Lastvijai ļaunumu nenodasrīs - SCP, JL, PS. Pat, ja arī tie jums nepatīk - tomēr, aizejiet un nobalsojiet, neļaujiet lemt savā vietā veco "darītāju" atbalstītajiem un radikāliem, kuri, nešaubīgi ies un balsos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas