Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Laila Pakalniņa: Skumjie triki

Burvju mākslinieks skatītājus apčakarē tāpēc, ka viņi nespēj saskatīt to, ko patiesībā triku meistars dara. Bet Latvijā, piemēram, trikus ar valsts naudu taisa pilnīgi otrādi — to, kas patiesībā notiek, citi redz nepārprotami, bet izpildītāji teic neko nesaskatām. Tā, piemēram, Lilitas Zatleres meita Agnese Mangule faktā, ka viņa kā vienīgā pretendente saņēmusi trīs pasūtījumus interjera skicēm prezidenta rezidencei (par kopējo summu Ls 9937), nesaskata pat ētisku problēmu.

Toties Dienai teic: "Saprotu, kādēļ jūs saskatāt." Arī Valdis Zatlers šādu acīmredzamu ģimenes biznesu uz valsts rēķina uzskata par "adekvātu un pieņemamu". Ļoti līdzīga šķiet arī Šlesera pozīcija attiecībā uz Satiksmes ministrijas pakļautībā esošo uzņēmumu finansēto Valsts prezidenta padomnieces Sandras Kukules ģimenes un draugu Eiropas apceļošanu — ministrs to nenosoda un izvērtēt nedomā. Cita starpā par to, ka Šleseram citu komentāru nebūs, vēsta viņa preses sekretārs Ģirts Dripe, kura brālis — Latvijas radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe — arī piedalījās ceļojumā, kuram no valsts naudas tika atvēlēts 88 000 latu. Patiesībā jau triku meistars, kurš cenšas mānīties, teikdams — tas nekas, ka jūs visu redzat, toties es to neatzīstu — cirkā netiek saukts par triku meistaru, bet klaunu. Diemžēl valstī, kur augstas amatpersonas un tām tuvi cilvēki tēlo klaunus, dzīve no tā priecīgāka nekļūst. Taču, ja izrādei nav jēgas — cilvēki visapkārt kļūst aizvien bēdīgāki un dusmīgāki, kostīmi ir steidzami jāvelk nost. Un vismaz jānokaunas par izgāšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas