Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Laila Pakalniņa: Uz šī zara

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
to smatrii
t
par graamatu nodokli piekriitu, bet paareejais-akvaimandieninj! kaadi deju pulcinji kas par sviestu? esi no laukiem?
hotabičs
h
Par ētiku IR iespējama universāla vienošanās, vajag tikai gribēt to panākt. Ja kāds apstrīd cita uzvaru, tad sagatavo pats sev problēmas nākamajā reizē, kad citi apstrīdēs viņa uzvaru. Ja situāciju vērtē pēc "spēles noteikumiem", nevis "uzvarēju - ētiski, zaudēju - neētiski", tad problēma atkrīt pati no sevis. Kultūras PROVOKATĪVĀS izpausmes vairs nepieder pie kultūras, un viospār ar provokācijām, skandāliem un šoku ir kā ar narkotikām - kas vakar vēl bija provokatīvs, šodien uzdzen žāvas, tāpēc ar katru nākamo reizi jāpalielina deva. Tas var beigties tikai ar pārdozēšanu.
pragmatiķe
p
Kultūra ir daudz plašāks jēdziens nekā ētika un kultūras labākās, proti, radošākās un provokatīvākās izpausmes ļoti bieži nonāk lielās pretrunās ar ētiku un morāli. Problēma, ko Laila pilnībā palaiž garām – par to, kas ir un kas nav ētiski, nav iespējama universāla vienošanās; jebkurš, nonācis zaudētāja lomā, var apgalvot, ka ieguvējs nav rīkojies ētiski.
kas vēl nebūs
k
Pirmo nojaukt putneļa māju un palaist ar paunu mugurā, lai iet kur acis rāda un čivina :D Šveice kaut kā iemanās attīstīties ar četru tautību sajaukumu, bet amerikāņi, imigrantu pēcteči, vispār nezina, kas tas ir - pamattautība.
kas vēl nebūs
k
Pirmkārt, valsts nav projekts. Otrkārt, aneksija (vienas valsts pievienošana citai) joprojām vēl ir noziegums. Un valstij ir jābūt ekonomiski veiksmīgai. Pirmajā republikā dzīvoja nevis ideālisti un "bālie zēni", bet cilvēki, kas zināja, kāpēc viņiem vajag savu valsti un ko tajā darīt. Politika un ekonomika, izskatās, nav Jūsu tēmas.
nu, nu
n
zviedru laikos bija.
Agrāk
A
vairākus gadsimtus latviešu kultūrai nebija absolūti nekāda valsts atbalsta!
smatrii
s
Es teiktu - buus mazaak, un buus mazaak labaa. Kaapeec taads viedoklis, ka, samazinot graamatu skaitu, iznaaks tikai labaas? Labaas tieshi ir taas, kas prasa daudz resursu un kuras reti ir rentablas. Vai nu vinjas ir biezas un daargas, vai ar maz reklaamu un neviens par vinjaam neuzzina, vai vispaar internetaa par velti pieejamas utt. Ar aviizeem, domaaju, tieshi taa pat - buutu "Dienai" konkurents, arii pati "Diena" buutu spiesta mainiities uz augshu, uz kvalitaati nevis apspljaudiishanu. PVN tikai nogrieziis attiistiibu veel par paaris gadiem. Par piebildi, ka lasiitaaji pashi nedomaa. Taa meedz buut, jaa, bet lasiishana ir labaakais stimuls domaat.
aleluja
a
Par grāmatām un avīzēm jau nu nav ko raudāt - te darbojas sen pārbaudītais likums - labāk mazāk, toties labāk. Tie grāmatu "rijēji" patstāvīgi domāt ir atradinājušies, gaida tik, ko uzrakstīs citi! Un avīzes ir tikai bizness, tāds pats kā visi citi. Jau tagad to drukāto materiālu ir pārāk daudz, jau tramvajos pakaļ met...
smatrii
s
Te vairaak jaarunaa par taadu masu "kultuuru", kuru valstij jaauznjemas stimuleet un ko pashlaik taa noveersusies dariit; individuaalaa liimenii katram pasham ir iespeeja kopt savu latvieshu kultuuras liimeni: deju pulcinji, kas, starp citu, atkal atdzimst, daliiba Dziesmu sveetkos, intereseeshanaas par tradiicijaam un zinaashanas par svariigiem veesturiskiem notikumiem. Bet - no 5 uz 21% graamataam gan ir nepiedodams solis. Kura darbiiba veel taa attiista cilveeka praatu, kaa graamatu lasiishana?
AA
A
Pievienojos Jūsu uzrakstītajam. Man gan ar nožēlu jāatzīst, ka latviešu tauta morāli ir pazaudējusi jau kādu laiku atpakaļ. Tādēļ izskatās, ka pienāks laiki, kad arī kultūra būs tikai un vienīgi biznesa projekts.
Doma
D
Precīzi! Bet mēs jau redzējām vakar, kādi tipāži strādā Izglītības ministrijā (!!!!!!!!), kāda cerība tad mums vēl ir? Tautas partija veido tādu tautu....
Laura
L
Diemžēl kultūra Latvijā nav pienācīgi pildījusi savu gaismas pielūgsmes misiju (no grieķu val. kult - pielūgsme, ūr - gaisma, kā skaidro N.Rērihs). Sabiedrība pārāk tikusi orientēta uz izklaidi, no kuras viens solis (izmetot burtiņu k) - līdz izlaidībai.
Saule
S
Pārsteidzši, ka citkārt tik asaraini patriotiskajai Pakalniņai šorīt nav atradies neviens vārds, ko pateikt par TP hitlerjūgenda miskastēs samestajiem karodziņiem. "Diena" nelielu rakstiņu par šo tēmu paklusām iebāzusi sadaļā "Tautas balss", bet pārējie portāli klusē. Rādās, ka TP hitlerjūgenda rokas ir ļoti garas un spalvainas.
zvirbulēns
z
Zinātnieki, filozofi sen jau ir pierādījuši, ka valstis spēj normāli attīstīties, saglabāt ētiku, morāli, kultūru tikai un vienīgi tad, ja pamattautība valstī ir ne mazākā par 85 %. Par kādu Latviju, latviešu kultūrvidi mēs varam runāt, ja te ir 50% krievvalodīgo ( laukos dzīvojošās tantiņas un pensionārus es neskaitu, tā ir neesošā realitāte) ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas