Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laila Pakalniņa:Probkas prikols

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zanis
z
TRAPIGI!!!
truba
t
es ari domaaju,ka valoda tur nebija pie vainas,Busulis vareeja kviekt kaut spaaniski,nekaada rezultaata nebuutu,jo pati dziesma kretiniska un izpildijums atsit,ka dzied debils cilveeks.....
qw
q
Ja dalibu konkursa apmaksa valsts tad dziedatajs parstav valsti ( savu tautu ) nevis tikai sevi un savas komercialas intereses. Busula leksiku lietojot var teikt ka tas bija uzmetiens nevis prikols.
:o)
:
Jā, te tiešām ir jāpadomā, vai tā ir tikai prasta, pretīga pielīšana krieviem un Krievijai, vai valst prokrieviskas orientācijas parādīšana. Ņemot vērā daudzus pēdējo gadu notikumus, bail domāt, bet tā tomēr varētu būt orientācija.
Zilite
Z
jautajums >> Zilite 18.05.2009 12:13 Krievijas simbolika ? Sajuta , par Jusu komentara pirmo dalu , radas momenta , bet negribeju izjaukt " kopdomas " ritmu - sakrustoju rokas . Tacu anekdote neatstajas , grozijas galva . Tapec - par Georgu un vina bantem Latvija . Saturs - ka jau anekdote - tautologisks ar Maskavas argo? leksikas stiprinajumu. Kads restorana /estuves/ apmekletajs , ar rakstita varda palidzibu , izvelas edienkarte sev edienu . Izvelejies - pasuta. Sanem strupu atbildi - tada ediena nav. Ka nav ? Stav rakstits . Seko telains viesmila skaidrojums - ziniet , man ir malkas skunitis. Uz ta stav rakstits / seko - tris burtu kombinacijas vards - kirilica / , bet tur ieksa - stav malka . Ta , luk ! Un vel - " DELFOS " ir tada sadala sievietem . Un Loretas bloga , skiet , vienu no pedejiem rakstiem , rotaja eksistencials virsraksts - " Par sievietem st ... " Varbut , ta ir ta dziesma , kura dzied Intars Busulis ?
lauķe
l
Paldies cien. L. Pakalniņai par lieliski argumentēto rakstu! Monitor( 19:42), jūs diemžēl esat patentēts demagogs!
monitors
m
Nu ko, kārtējo reizi mums Eirovīzija izvēršas par starpnacionālo attiecību kārtošanas jomu. "Dienas" komentārs liecina, ka Busulis nodziedājis dziesmu "nepareizā" valodā, jo tā ir Georgija lentīšu, impēriskā karoga un vispār okupantu valoda. Kā rādīja iepriekšējo gadu pieredze, angliski dziedāt Latvijas pārstāvji drīkst un itāliski (Bonaparti.lv) arī drīkst (varbūt drīkst arī kādās citās ES valodās, ja vien dziedātāji spēj tās iemācīties). Bet no Busuļa dziedājuma Eiropas publika varētu secināt, ka mums te nekāda nacionālisma nav, bet to laikam Eiropas publikai nekādā ziņā nevajadzētu secināt. Dievs zina, ko Izraēla domāja sūtot uz Eirovīziju ebrejieti kopā ar palestīnieti dziedāt divās valodās par tautu draudzību, Dievs zina, ko lietuvieši domāja sūtot uz Eirovīziju krievu, kas dziedāja angliski un krieviski, bet ne lietuviski, Dievs zina, ko domāja norvēģi sūtot baltkrievu dziedāt angliski un Dievs zina, ko domāja krievi, sūtot ukrainieti no Ukrainas dziedāt ukraiņu valodā Krievijas vārdā. Pašreizējās polemikas intensitāte ap I.Busuli ir salīdzināma vien ar polemikas intensitāti M.Naumovas tautības sakarā, tad vienīgi izcīnītā pirmā vieta lika pieklust komentāru cīnītājiem par tautiskumu un nacionālo stāju. Atmiņā arī iepriekšējo gadu dažu komentētāju satraukumi, kādēļ no Latvijas tik daudzi balso par Krievijas pārstāvjiem Eirovīzijā, jo tas taču ir politiski nepareizi. Bet Eirovīzija nav politisko rēķinu kārtošanas joma, ko cita starpā rāda arī Gruzijas dziesmas sakarā izvirzītās rīkotāju pretenzijas, bet pasākums eiropeiskuma stiprināšanai, kurā, starp citu, plašā publika var uzzināt, kas popmūzikas jomā notiek mazajās Eiropas valstīs.
Avei
A
Nu sēli, ja Tev būtu dota vara, Tu noteikti izvestu visus krievvalodīgos no valsts un laimīgs berzētu rokas un tad varētu pats ar sevi latviski sarunāties!° Laikam bērnībā Tev darījuši pāri un tagad dzīvo ar saukli - kā man tā es viņiem! Tikai atriebībai nav jānāk pār cilvēkiem un vēl jau nu mazāk pār valodu, kuri dzīvo mūsdienās. Valodā nav nekā slikta vai nososdāma. Un ar apvienošanos es biju domajusi pavisam ko citu - nedalīt cilvēkus pēc valodas, bet gan pēc tā, kāds viņš ir!
sēlis
s
"Svētā vientiesība!" Liekas, tā teica Jans Huss par sieviņu, kura piemeta sārtam žagarus. Ar ko mums jāapvienojas (valodas kontekstā)? Ieva = Avei neko nezina par PSRS "proletārisko internacionālismu", par to, ka vēl 1985. gadā VISA LIETVEDĪBA Latvijā bija KRIEVU VALODĀ! Jebkurā uzņēmumā sapulcē pietika vienam iebilst, ka nesaprot latviski, tūdaļ viss noritēja krievu valodā, bet pēc tam - jau nevienam neko neprasot!
jautājums
j
Mankurts nezināja, kas viņš ir, no kādas cilts cēlies, nezināja savu vārdu, neatcerējās bērnību, tēvu un māti — vārdu sakot, mankurts neapzinājās sevi kā cilvēcisku būtni. Zaudējis savu «es», mankurts saimnieciskā ziņā ieguva veselu virkni priekšrocību. Viņš bija tikpat kā mēma radība un tāpēc pilnīgi padevīgs un nekaitīgs. Viņam nekad neienāca prātā domas par bēgšanu. Jebkuram vergturim visbriesmīgākais ir verga sacelšanās. Katrs vergs ir potenciāls dumpinieks. Mankurts savā ziņā bija vienīgais izņēmums — viņam pašos pamatos bija svešs dzenulis uz dumpi, nepakļaušanos. ---------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------------- / Čingizs Aitmatovs Un garāka par mūžu diena ilgst / Es atsaucos uz saviem senčiem ? Jā ! Jo cilvēka personību, identitāti veido ģimene... Latvijas vēsturi es skatos caur savas dzimtas piederīgo likteņu prizmu. Un Latvijas vēsture man ir personiska...
Avei
A
Jā, ko tik nenākas dzirdēt, izrādās, ka kādu no valsts ir izvedusi valoda:) Busulis nedziedāja ne par Staļinu, ne par Ļeņinu un krievu valodai ar okupāciju nav pilnīgi nekāda sakara. Ar katru dienu pārliecinos cik tomēr LV daudz aprobežotu cilvēku. Tā vietā, lai tiešām mēģinātu apvienoties, mēs joprojām mēģinām dalīt, atšķirt, sodīt....
arturs
a
ja dziesma ir nekaada, tad vari to dziedaat jebkuraa valodaa un taa paliks nekaada. un pats izpildiitaajs jau arii uz skatuves raustiijaas taa kaa tam ar nerviem kaut kas nebuutu kaartiibaa.
Ance
A
Īstenībā, Busulis un visa Eirovīzijas "komanda" mūs ir riktīgi apšmaukuši, jo, Latvijā taču balsojām par dziesmu latviešu valodā, nevis krievu! Iespējams, ja Busulis jau Latvijā dziedātu krieviski, viņš nebūtu savācis tik daudz balsu un mūsu valsti brauktu pārstāvēt cits dziedātājs/i????? Netīra spēle!:(
Ieva
I
Tieši tāpēc būtu jāfilozofē, vai norvēģi pieļautu, lai viņus pārstāvētu zviedriski dziedošs indivīds.
dore
d
Protams,ka nekompelsotu,Baltkrievi vai krievi jau nav izveduši tūkstošiem norvēģu no dzimtenes,nav viņus iznīcinājušī un slaktējuši un piespiedušī ar viņiem dzīvot Norvēģijā tautu draudzība 50 gadus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas