Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latkovskis: Lai padarītu sabiedrību saliedētu, jābūt jauna līmeņa kvalitatīvam dialogam

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti piektdien par priekšsēdētāju ievēlēja Ilmāru Latkovski (VL-TB/LNNK). Aizklātā balsojumā par Ilmāru Latkovski balsoja 10 deputāti, savukārt Irinas Cvetkovas kandidatūru atbalstīja pieci komisijas locekļi.
"Esmu iecerējis komisijas darbu padarīt aktīvāku un radošāku, lielāku uzmanību pievēršot nacionālās vienotības un identitātes jautājumiem. Ideja šīs komisijas ietvaros risināt sabiedrības sašķeltības jautājumus jau ir apspriesta ar parlamentā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem. Ceru, šī būs pārpartejiska komisija, jo, lai padarītu sabiedrību saliedētu, nepieciešams jauna līmeņa kvalitatīvs dialogs," uzsvēra komisijas priekšsēdētājs I.Latkovskis.

"Nacionālās sašķeltības pārvarēšana ir viens no būtiskajiem nosacījumiem, lai varētu sākties Latvijas valsts atgūšanās no krīzes un mērķtiecīga izaugsme. Šī dialoga iniciēšanai un tālākai virzībai nepieciešams izveidot Saeimas Nacionālās identitātes un vienotības komisiju," uzskata I.Latkovskis.

Pirmajā komisijas sēdē deputātiem tika izdalīts komisijas priekšsēdētāja sagatavots piedāvājums par komisijas tālāko darbu un iespējamo pārdēvēšanu.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Valdis Liepiņš (ZRP), savukārt par sekretāru – Ainars Latkovskis (Vienotība). Komisijā tāpat strādās Dzintars Ābiķis (Vienotība), Irina Cvetkova (SC), Ina Druviete (Vienotība), Jānis Dūklavs (ZZS), Aleksandrs Jakimovs (SC), Ingmārs Līdaka (ZZS), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Vladimirs Nikonovs (SC), Romualds Ražuks (ZRP), Vladimirs Reskājs (SC), Ivans Ribakovs (SC), Artūrs Rubiks (SC) un Jānis Upenieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas