Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lato Lapsa saņem draudus

Žurnālists Lato Lapsa, kurš šonedēļ prezentēja savu jaunāko grāmatu par politiķi Aināru Šleseru, izraisot plašas diskusijas, kā arī viņš ir uzņēmies atbildību par mājaslapu rokasgramata.com, kurā publicēti materiāli par Aivaru Lembergu, ceturtdienas vakarā ir saņēmis draudus, ziņoja LTV raidījums de facto.

L.Lapsa stāsta, ka "aizvadītajā nedēļā esmu vērsies ar iesniegumu Drošības policijā par draudiem, kas man ir izteikti attiecībā uz maniem ģimenes locekļiem un konkrēti - uz māsu un viņas bērniem". Viņam izteikti ļoti "skaidri draudi", ka līdz 3.oktobrim "man ir jāpārtrauc mana žurnālistiskā darbība un jāslēdz nekavējoties tās interneta lapas, kas man ir bijušas uzturētas pēdējā laikā".

Kā zināms, 2.oktobrī notiks Saeimas vēlēšanas.

Par to – kādus spēkus pārstāvējuši šie draudu izteicēji – L.Lapsa izvairās runāt, jo versiju esot daudz: "Varbūt tiešām nervi vairs netur un ir pēdējās nedēļas, un vai nu kādam politiķu kungam ir pavisam slikti vai ir kaut kādi pakalpiņi un mazie gariņi, kuriem gribas kaut kā izkalpoties un ielikt savu artavu kā nu viņi to spēj. Viss kas var būt."

Jautāts, vai viņam izteiktie draudi saistāmi ar kādu konkrētu politisko spēku, L.Lapsa atzīst, ka viņu šajā valstī nekas vairs nepārsteidzot, jo " tās prasības, kas tur izteiktas bija ļoti konkrēti un skaidri attiecināmas uz šo te manu darbību, kas ir saistīta ar jautājumiem par mūsu bijušajiem, esošajiem un nākamajiem politiķiem."

Šobrīd vairākas interneta vietnes, par kuru saturu atbildību uzņēmies L.Lapsa, ir slēgtas. "Es pats acīmredzot arī atbilstoši rekomendācijām droši vien līdz šim 3.oktobrim vismaz uz kādu laiciņu pametīšu šo valsti," LTV teica L.Lapsa. Ar žurnālistu ir saistītas mājas lapas- www.rokasgramata.lv, www.slesers.lv, www.minhauzens.info un www.nozagt.com

L. Lapsa uzsver, ka saņēmis no Drošības policijas visplašāko atbalstu kādu vien varētu gaidīt, un izsaka lielu pateicību cilvēkiem, kas palīdzējuši parūpēties par māsas un bērnu drošību iespēju robežās.

"Es domāju, ka es šo to esmu izdarījis sabiedrības informēšanas labā pēdējā laikā un tas tā kā varētu būt pietiekami," uzskata žurnālists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas