Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvenergo daļēji kompensēs rēķinus 100 000 klientu

Enerģētikas kompānija AS "Latvenergo" 100 000 maznodrošināto klientu daļēji kompensēs elektrības maksājumus, šodien preses konferencē paziņoja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Kampars informēja, ka tiks izveidotas īpašas identifikācijas kartes, kas paredzēs iespēju bez maksas saņemt 500 kilovatstundas (kWh) elektroenerģijas. Viņš uzsvēra, ka šis ir sociālās solidaritātes solis, lai gaidāmajā ziemā atvieglotu maznodrošinātajām personām kopējo maksājumu slogu.

Šādas kartes tiks izsniegtas sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, un tās plānots ieviest no šā gada 1.novembra. Vispirms kartes varēs saņemt garantētā minimālā ienākuma saņēmēji, kā arī trūcīgās ģimenes ar bērniem.

"Taupīgi dzīvojot, šīm mājsaimniecībām pat visu ziemu par elektrību nebūs jāmaksā," uzsvēra ministrs.

Kā preses konferencē norādīja Latvijas Pašvaldību savienības prezidents Andris Jaunsleinis, sākotnēji atbalsts tiks koncentrēts tieši uz šīm divām iepriekš minētajām grupām, bet, ja visas kartes nebūs izmantotas, tad tiks vērtēta iespēja palīdzēt arī citiem maznodrošinātajiem.

Jaunsleinis prognozēja, ka nākamgad maznodrošināto skaits varētu sasniegt 200 000, no kuriem puse varētu būt garantētā minimālā ienākuma saņēmēji. Viņaprāt, šāds atbalsts ļaus mazināt sociālo spriedzi un sniegs maznodrošinātajiem lielāku drošības sajūtu.

Savukārt "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss informēja, ka kartēm būs noteikts to autorizācijas laiks - viens gads, bet 500 kWh izmantošanas laiks nebūs ierobežots, bezmaksas elektroenerģiju varēs izmantot tik ilgi, kamēr tā tiks pilnībā iztērēta. "Šis atbalsts ir mērķēts tieši ziemas patēriņam, lai mēģinātu risināt sociālās problēmas, ko ir radījusi ekonomiskā lejupslīde," sacīja Bariss, norādot, ka atbalsts būs pieejams vidēji 15% no "Latvenergo" kopējā klientu skaita.

Šis projekts koncernam izmaksās apmēram 3,7 miljonus latu, informēja "Latvenergo" valdes loceklis.

Atbildot uz jautājumu, vai šādas sociālās atbalsta akcijas ieviešana, nozīmē ka "Latvenergo" šogad elektroenerģijas tarifus nesamazinās, Kampars sacīja, ka ar koncerna vadību tika daudz diskutēts par iespējamo tarifu samazinājumu, tomēr šāds projekts esot sociāli taisnīgāks nekā tarifu samazinājums visiem klientiem.

Bariss informēja, ka patlaban lielāko parādnieku īpatsvaru veido juridiskie klienti, kuru parādi veido 80% no kopējās summas. Pašlaik nenomaksāto parādu kopsumma ir aptuveni astoņi miljoni latu, sacīja Bariss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas