Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latviešu ģimene no Kubas vēlas atgriezties Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zoolander
z
ir jau augusts. viņiem jau vajadzēja būt prom no turienes, ne?
inga
i
Lai gjimenei izdodas izrauties no Kubas..
Teodora
T
Cien. diskutieri! Kā es smējos piektdienas (22.05.) vakarā, kad ieslēdzu Latvijas Radio 1 un tur ziņās izdzirdēju, ka Rimševičs mums gatavs ieviest talonus jau š.g. 2. pusē ! Tūlīt atcerējos šo diskusiju, kur jau pašā sākumā daudzi bija sašutuši par Kubas un vispār sociālisma talonu sistemu (ka pat slikti sapņi 1 diskutierei rādījušies! ) . Hi, hi, hi. Ar ko ta nu kapitālisma taloni būtu labāki ??? Hi, hi - protams, nedod Dievs, cienījamie diskutieri, nedod Dievs - pati arī vairs nekādus talonus piedzīvot negribētu. ...
:)
:
cilvēki grib tikt no kubas prom,žurnālisti parādīja,viņi vēlas varbūt iesākumā te palikt,kādas problēmas?viņi jau neko sliktu šeit izdarīt nevar,jo tā palasot,varu sev mierināt ar domu,ka labi vien ir,ka visi nav tādi-tuk,tuk-kto tam?:)
Linda
L
"25 !!! gadus šiem nevajadzēja Latvijas pilsonību, Latvija neatkarīga jau 18 gadus, un te pēkšņi atcerējās." Un Tev šķiet, ka viņi tā brīvi varēja komunicēt ar Latviju par pārbraukšanu atpakaļ?
...kas ir viens latvietis...
.
...otram latvietim ? Varat minēt trīs reizes ! PAREIZI !!! ...personīgi es esmu PAR katra indivīda iespēju BRIVI IZVELETIES !
...
.
Angļu zina, spāņu zina, krievu zina, tikai latviešu nezina. Jo pirmās trīs var noderēt, bet kam tā sūda latviešu valoda, aborigēniem varbūt. Pieļauju tur viss ir smalki izdomāts, paraudās, latvieši apžēlosies un pat paldies nepateiks. Lai paliek Kubā un dzīvo vien tālāk. 25 !!! gadus šiem nevajadzēja Latvijas pilsonību, Latvija neatkarīga jau 18 gadus, un te pēkšņi atcerējās. Skaidrs, ķirurgam citā valstī būtu zelta dzīve, ekonomistam tāpat, nav precēti, lai nebūtu nekā saistīti ar Kubu, māte izšķīrusies lai nebūtu saistīta ar Kubu. Un tagad paņēmuši zemo startu. Un mēs te kā lohi klapējam ar ausīm un klausamies visas šīs basņas. Un piekrītu, viens puika nemaz nav pilngadīgs, kur tad tā sataisījušies, bez tēva. Bet protams, to jau līdzi neņems, priekš kam piekabi. Bet ja tēvs atļauju nedod tad kliedz un bļauj līdz pat Latvijas TV. Vai tad tēvam nav nekādas tiesības. Ja Latvijā izved bērnu uz ārzemēs bez tēva atļaujas, tad sola iet līdz pat Strasburgai, bet te viena žurnāliste uzņēmusies tiesneša un bendes lomu. Tad varbūt jātiek skaidrībā, kuros gadījumos ievērojam likumus, un kuros gadījumos skatamies caur pirkstiem. Jo īpaši, ja runa iet par tik nīstamu valsti kā Kuba. Un es nemaz nebrīnītos ka šī gadījuma dēļ tagad Kubā pret latviešiem nebūs laba attieksme, jo būs aizdomas, vai tikai vēl kādam nemēģinam iedod Latvijas pasi, lai nodarbotos ar cilvēku izzagšanu no valsts. Laba slava, neko teikt. Un tā arī nesapratu kāda pilsonība tad tiem bērniem ir tagad? Un vai tā, tik vienkārši, māte, bez tēva ziņas, vismaz nepilngadīgajam, var noteikt kāda būs pilsonība. Un tiem bērniem taču tur ir vecvecāki, radi utt. Žurnālistiem tas laikam neinteresē, ka tik būtu ko parādīt. Un kopš kura laika, tad žurnālistiem ir viss jāparāda tik tendenciozi? man nepatika. Un es Kubas vietā, par spīti, līdz jaunākā dēla pilngadībai, par nekādu izbraukšanu pat nerunātu. Ja māte grib, lai brauc. Tas viss bija diezgan podli! Ja par Latviju kāds kaut ko tādu parādītu, tad iedomājos, kā pie mums te gānītos. Bet mēs svešā mājā varam iet un uz galda čupu krāmēt, un kādam liekas ka tas ir ļoti normāli. Man kauns!
vodka
v
Paskatījos bildes, no bada uzblīduši, nabadziņi. Var redzēt ka nav ko ēst.
Teodora
T
:-) Jā, no 1-as puses humors ( tas, ko Jūs pastāstījāt par to "nepateicību"), bet no 2-as puses atkal - mēs vēl varējām tajos gados sastapties ar cilvēkiem, kas bija dzimuši pat 19. gs. beigās un bija redzējuši visādas varas un tādus laikus, kad bija daudz nabadzīgo cilv. , par visu bija jāmaksā un viss bija pieejams tikai turīgāko ģimeņu bērniem. No viņiem varbūt nāca tādi spriedumi,ka viss ir no valsts par velti un, viņi nenovērtē (īsāk sakot, kad mēs augām, tad gan tā negāja :-D)!
marfa
m
Man jau arī nebija nekādas vainas sajūtas, bet tādus vārdus kā nepateicība par to, ka esmu kaut ko dabūjusi no valsts par brīvu gadījās dzirdēt. Konkrēti skolā tas bija, kad gribēju pamest sportu. man bija 14 gadi un toreiz pie sevis domāju, ka es neko neesmu par brivu nevienam lūgusi. :) Interesanti atcerēties.
Teodora
T
Bet šo to jau PSRS-ā daudzmaz izvēlēties varēja. Piemēram, vēlamo nodarbošanos. Varbūt disidentiem u.c. citādi domājošiem bija problēmas. Par bezmaksas izglītību un medicīnu man gan LPSR-ā nekādas vainas sajūtas nebija. Man tas šķita pilnīgi pats par sevi saprotams, pilnīgi normāli , un vēl šodien tāpat domāju.
marfa
m
Par "nepateicīgie". Totalitārais režīms pirmām kārtām atņem cilvēkam izvēles brīvību. Un arī nemitigi atgādina, ka, lūk, izglītība un medicīna ir par brīvu, kultivē vainas sajutu. It kā tu būtu parādā partijai un valdībai. Istenībā ir tieši otrādi. Ilona noteikti nav dzīvojusi totalitārā režīmā. Tad to grūti iedomāties. :)
Teodora
T
;-) :-D :-D :-D :-D
Teodora
T
;-) Izlasi rakstiņu uzmanīgāk. Par to villu - jau ir nopirkuši- MĀTE TUR JAU DZĪVO !!! :-D Jā, jā - šķiet, ka daudzi viņu jau apskauž... :-D :-D :-D
inese
i
lai viniem veicas!Izaudzinati lieliski inteligenti deli.Sakuma bus gruti ar valodu,bet redzams,ka vini nepazudis.Liekas ari partikusi-seit nopirks villu un varesiet kartejo reiz apskaust.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas