Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latviete kļūst par pirmo bīskapi Lielbritānijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu, un
n
tagad iedomāsimies, cik tas būtu vienkārši - visa vara sievietēm, un gan valstī, gan Baznīcā viss pēkšņi būs vislabākajā kārtībā! :D :D :D Tiešām neviens/-a nav strādājis/-usi sieviešu kolektīvā? ;) :D Kas attiecas uz Bībeles vēsturisko aspektu - tā tekstu daļa, kas vēsta par tā laika sabiedrību, ir vienkārši vēstures liecības, bet tie teksti, kas attiecas konkrēti uz kristīgo mācību, diez vai būtu maināmi, jo pretējā gadījumā tā vairs nebūs kristietība, bet kaut kas cits. Kam nepatīk, var sarakstīt savus "svētos rakstus" un dibināt jaunu reliģiju - tas nevienam nav aizliegts.
Sima
S
Vīrieši vienkārši negrib sievietēm atļaut kalpot, jo viņas to dara daudz sirsnīgāk, godīgāk un patiesāk, kā arī ar lielāku atbildības sajūtu. Un ir draudzei daudz pieejamākas. Vīrieši vada valsti un mēs labi redzam, kādā grāvī visi esam!
koments Tijai
k
ir sievietes macitajas (ari Latvijaa), jo pirms Vanaga laika vinas tomer tika ordinetas. Zviedrijaa ir ari biskape. Taa kaa sievietes var but gan vienas, gan otras - neuzskatu to par kaut ko nozelojamu - galvenais ir kompetence, tiesam patiesa interese un velme stradat taja laucinjaa - kada starpiba - sieviete vai virietis. Musdienaas tas ir ne tikai dzives aicinajums, bet ari darbs. n macitaji ir izglitoti cilveki, bet ne tapec parcilvekivai kaa ipasi izredzeti vai gudraki par daudziem citiem. nu nav vairs viduslaiki, cienitaa.....
baibis
b
kaut ari cienu isteni ticigos, vienalga nesaprotu lv baznicas nostaju Vanaga laikaa, ka sievietes netiek ordinetas. Atsauces uz Bibeli nebus isti vietaa, jo tajaa laikaa, kad vina tapa, bija pilnigi cits laikments, citas tradicijas un cita valsts (ja par tadu var saukt taa laika iekartas) iekarta. Ja mes pienemam, ka mainiit neko nedrikst un bibele (kas ir rakstita un parrakstita 100 reizu visu so gadsimtu laikas), tad jadzivo taa ,kaa toreiz, bez elektribas, bez musdienu veselibas aprupes, pec taa laika tradicijam utt un taa joprojam. Bet neizskataas, ka Vanags pats taa gribetu dzivot. Taam sievietem (tiesi sievietem Latvijaa), kuras tik traki nostajas pret sieviesu ordinesanu - kas taa ir - neizpratne, nenovidiba pret citam sievietem, izglitibas trukums....????
Karina
K
Diemžēl nav taisnība Karinai! Tieši otrādi: agrie reformātori veicināja bīskapa amata izveidošanu atbilstoši reformētās baznīcas vajadzībām. Jāpalasa Augsburgas ticības apliecība!
Tija
T
Sievietes nevar būt mācītājas, bīskapes netik. Tas,kur viņas lien, ir vienkārši nožēlojami. Vislielākais atbalsts mūsu arhibīskapam Vanagam!
Lauma
L
Anglikāņiem ir bīskapes, tikai puse anglikāņu kopienas viņas neatzīst un savā nodabā ignorē. Bet malači britu luterāņi, drosmīgs lēmums, un pareizs.
arturs
a
bazniica jau nav sabiedriska organizaacija, gadsimtiem te nav nekaadas noziimes, ja sieviete nevar buut biiskaps tad vinja taa nevar buut ne 17jaa gadsimtaa ne 21jaa. jaasaprot ir taadas elementaaras lietas.
Ingeborga
I
Bīskapam pienākas būt nepeļamam vienas sievas vīram, sātīgam, prātīgam, godīgam, viesmīlīgam, izveicīgam mācīšanā; ne dzērājam, ne kauslim, bet lēnīgam, ne ķildīgam, ne mantkārīgam; tādam, kas labi valda savu namu, kas bērnus tur paklausībā un pilnā godbijībā; (Bet, ja kas neprot valdīt sava paša namu, kā tas gādās par Dieva draudzi?) ne jaunatgrieztam, lai viņš neuzpūstos un neiekristu velna tiesā. (1 Timotejam 3, 2-6)
Inga
I
Apsveicu! 2.Korintieshiem 5 16 Tad no šī brīža mēs neviena nepazīstam pēc miesas; un, ja arī mēs Kristu esam pazinuši pēc miesas, tomēr tagad vairs nepazīstam. 17 Tādēļ, ja kas ir Kristū, tas ir jauns radījums; kas bijis, ir pagājis, redzi, viss ir tapis jauns. Galatieshiem 6 15 Jo nedz apgraizīšana ir kas, nedz neapgraizīšana, bet jauns radījums. Romieshiem 7 6 Tagad turpretim bauslība zaudējusi savu spēku pār mums, jo mēs viņai, kas mūs saistīja, esam miruši, tā ka nu varam kalpot jaunā garā un nevis pēc vecā burta. Veelu sekmes kalposhanaa!!!
Skujutēvs
S
Sakars vistiešākais. Pasaule jau dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā, bet baznīca tālāk par sepriņpadsmito nav tikusi. Zviedrijā, kā zināms luterāņu zemē, jau pirms 20. gs. bija bīskapi.
Karīna
K
Kāds gan te sakars ar gadsimtiem? Mārtiņš Luters vispār nevēlējās savā baznīcā redzēt tādu amatu - bīskapus. Tāpēc jau arī tavs pieminētais Hermanis Samsons bija superintendents, un nevis bīskaps. Pirmie luterāņu arhibīskapi (tieši tā - nevis bīskapi, bet tūliņ jau arhibīskapi :) ) Rīgā uzradās pavisam nesen - tikai XX gs. sākumā.
Mārtiņš Dāle
M
Jana - apsveicu!
rex
r
Varbūt, ka šī ziņa liks padomāt arhibīskapam Vanaga kungam, kurā gadsimtā mēs tagad dzīvojam, jo, kā var secināt, viņš uzskata, ka vēl aizvien ir Hermaņa Samsona fon Himmelšjerna laikabiedrs.
Человек
Ч
Ледяева на неё нет.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas