Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā 35% atbalsta Obamu, 20% Makeinu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
carlito
c
Obamam starp citu nav parāk lielas saistības ar ASV mellajiem. Māte baltā, tēvs sudānietis, bet Sudānā jau pat īsti mellie nemaz nedzīvo - kaut kāds arābu (pieder pie baltās rases, starp citu) un nēģeru sajaukums.
HVBN
H
Aidus -piekrītu komentētājam, kas teica "Tu esi kārtējais austrumeiropas rasists untermenšens", Starp citu, kā tu izskaidro Latvijas būšanu pirmajā pasaules desmitniekā ar savu zādzību apjomu? Arī melnie? Jeb to visu paši baltie būs sazaguši? Vispār jau Obamas māte ir baltā, jocīgi, ka viņš par afroamerikāni tiek uzskatīts. Sanāk, ka mātei bērna dzemdēšanā nav nekādu nopelnu.
riidziniece
r
Es respektēju Makeinu, bet balsotu par Obamu, jo pasaulē ir vajadzīgs līdzsvars. Un, jā, man patīk melnādaini vīrieši, bet nu un tad? Jā, ir viņš glīts un arī visai jauns, bet ne jau tas ir galvenais - viņš ir intelektuāli pārāks un labāk izprot starptautisko politiku. Protams, būs neierasti redzēt melnādainu pirmo ģimeni, bet nu lai tak melnīšiem arī tiek. Kad tad viņiem vēl būs tāda iespēja. Turklāt Obama ir par vienotību - viņš to visu laiku uzsver. Par viņu balsos daudzi baltie. Es gan nedomāju, ka viņa ievēlēšana kaut ko radikāli mainīs to melno amerikāņu dzīvēs, kuriem nav privilēģiju - viņiem pašiem nāksies savest savu dzīvi kārtībā, bet vairs nebūs iemesla sūdzēties, jo... the president's black.
pseido-anonīmais pinpis
p
Obama ir tik pat 'melns' kā Makkeins.
Robis
R
nu nesāc nu te tikai melot. Rūzvelts bija republikānis!
Antons
A
Peilīna būtu interesanta, it sevišķi, ja nu pēkšņi kļūtu no viceprezidentess par prezidenti.
Clash
C
Tu aizmirsi, ka esi arī par turpmāku pasaules ekonomisko lejupslīdi. Ruzvelts izvilka ameriku no lielās depresijas pataicoties Keinsa ekonomiskai (ja pa daļai sociālistiskai) teorijai. Kenedijs deva otro elpu 60jos, bet Klintona ekonomiskos zelta laikus atzīst par labākajiem.
valdis i
v
Es ari vairāk sliecos par labu Makeinam, lai gan augstu novērtēju O'Bamas pārgalvīgo marketingu. Vienīgā nelaime ir tā, ka abi īstenībā ir viens un tas pats. Abiem ir sponsori no ASV finansu un militārās rūpniecības elites, un vienkārši elites. Līdz ar to abu rīcības iespējas ir reāli ierobežotas, un faktiski viņu politika būs viena un tā pati. Bet O'Bamam ir radikālāki palīgi un konsultanti, un tas mani dara nemierīgu. Bržežinskis, Baidens, Olbraita – visi demokrāti, visi radikāļi, un pēc visiem bja jāstrēbj ziepes ārā. Vot tāda neviennozīmīga situācija. Mans ieteikums latviešiem, kas balsos ASV vēlēšanās – vai nu nebalsot vispār, vai balsot par Ralfu Neideru.
ss
s
20% idiotu
WWW
W
Obama uzskata, ka ASV patērē pārāk daudz naftas, un tāpēc netieši finansē visādus agresīvus naftas režīmus, kā Irānu, Venecuēlu, Krieviju u. c. Tāpēc ir jāattīsta naftai alternatīvie enerģijas veidi. Reāli bez naftas dollāriem Krievija vairs nevarēs atļauties karagājienus, kāds bija Gruzijā, vai žvadzināšanu ar ieročiem sūtot super-mega-kuģus uz Venecuēlu. Un, Baidens bija vins no pirmajiem, kas konflikta laikā ieradās Gruzijā. Makkeins ir agresīvāks, taču jautājumus viņš risinātu kā pieņemts, tas ir, kā Bušs. Arī vecums ir pārāk liels priekš šāda stresaina (veselībai kaitīga) posteņa. Bet ja Peilina kļūtu par ASV prezidentu, būtu visai dīvaini.
Onjons
O
gan jau būs Obama :)
sigita
s
nu ādas krāsai šai sakarā ir tāda nozīme, vismaz manā ziņā, ka nejau kaislību vai kādu tādu iemeslu dēļ, bet gan tam, ka tas būs kaut kas jauns un nepieredzēts. drīzāk viņa domāšanas stils, viņa uzskats saista. atšķirībā no republikāņiem, kas atgādina kareivjus, mūžīgos nemiera cēlājus, cilvēki ir izslāpuši pēc pārmaiņām, pēc cerības uz mieru, cilvēce grib beidzot dzīvot mierā, nevis ar ikdienas domu par to, vai šī diena nebūs man pēdējā. p.s._ja būtu jebkurš cits balts, sarkans, šķībacains, kaut vai jebkuš pasaules iedzīvotājs, lielākā daļa balsotu par viņu. pirmām kārtām jau viņa politiskās nostājas pēc.
Pēteris
P
Es atbalstu Makeinu. Esmu par republikāņiem. Esmu pret sociķiem "ASV demokrātiem".
Clash
C
Piekrītu, krievi paši ir atzinuši, ka republikāņi pret šiem retorikā ir vienmēr bargāki, bet ar viņiem var visu sarunāt, bet ar demokrātiem krieviem ir bijušas vienas problēmas. Visbeidzot, ASV vienmēr demokrātu prezidenti ir nesuši ko pozitīvu Ruzvelts, Kenedijs, Klintons, ko nevar teikt par republikāņu mūžīgo stagnāciju.
111.
1
Negribas ticēt, ka Tev patīk misters Obama tikai dēļ viņa politiskajiem uzskatiem. Varbūt atkal ir "vainīga" viņa ādas krāsa? Kā jau minēju iepriekšējā komentārā - sieviešu kārtas pārstāves Latvijā - ja būtu tāda iespēja balsot, noteikti balsotu par Obamu tikai un vienīgi (lielākoties) viņa āds krāsas dēļ. Dīvaini, bet gandrīz nevienu sieviešu kārtas komentāru (cik nu ir uzrakstīti par šo tēmu), nevaru atrast, kur kāda no mūsu jaunkundzēm vai kundzēm slavētu Makkeina kungu. Varbūt es nemāku atrast?????

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Iedomājieties, ka Jums būtu iespēja piedalīties ASV prezidenta vēlēšanās. Par kuru no kandidātiem Jūs balsotu?

Latvijas Faktu iegūtās aptaujas dati

LASI VĒL

Māris Diņģelis no ASV. Kauja par Balto namu

Par ko balsos latvieši ASV?

Vecāmamma Sāra. Par Obamas vecmāmiņu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas