Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvija ASV TV aptaujā cīnās par labāko, bet maz zināmāko tūrisma galamērķi

ASV telekompānijas NBC balsojumā par to, uz kuru no pasaulē mazāk zināmajiem tūrisma galamērķiem būtu jādodas šīs televīzijas žurnālistiem un jāveido sižets, Latvija atrodas vienā no pirmajām vietām.

Raidījuma "Where in the World" ("Uz kurieni pasaulē?") mājaslapā dota iespēja nobalsot, kuru no valstīm apmeklēt tā veidotājiem, kas jau desmito gadu dosies uz kādu mazāk zināmu tūrisma galamērķi, kurā viņi paši nekad iepriekš nav bijuši.

Līdz piektdienai pirmajā vietā izvirzījusies Jamaika ar 23% balsu, otrā ir Barbadosa ar 14% balsu, bet Latvija pagaidām saņēmusi 13% balsu un ierindojusies trešajā vietā. Par Lietuvu līdz šim nav nobalsojis neviens, arī Igaunijai balsu līdz šim nav.

Arī Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš intervijā "Latvijas Avīzei" stāstā, ka ir pamanījis šo balsojumu. "Programma ir ļoti populāra, un vienā no sižetiem šis ceļotājs dodas uz dažādām zemeslodes vietām. (..) Esmu jau aizrakstījis institūta vārdā šim amerikāņu žurnālistam, ka viņš tiek laipni gaidīts un viss viņam tiks parādīts," saka Kalniņš.

Viņš atgādina, ka pērn līdzīgā veidā interneta balsojumā Rīga nokļuva uz jaunās "Monopola" spēles lauciņa. "Redzat, kā vienmēr tik sūdzošie un čīkstīgie latvieši spēj būt arī patriotiski!" noslēgumā piebilst Kalniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

ASV televīzijas mājas lapa 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas