Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvija cer pārspēt Igauniju valsts masveida sakopšanas talkā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Evita
E
Pirmkārt, Igaunijas talkā piedalījās ar 50 000 cilvēku, kas, ņemot vērā mazo iedzīvotāju skaitu, ir ļoti daudz. Otrkārt, akcijas sagatavošanā tika ielikta milzu nauda (ļoti plaša reklāmas kampaņa, vesela akcija piesārņoto vietu noteikšanai, cilvēku iepriekšēja reģistrēšanās, bezmaksas koncerti kā pateicība pēc tam), bez kuras, domājams, tāds rezultāts nebūtu bijis iespējams. Vai Latvijas talkas rīkotāji apzinās, ko tas prasa?
GORJAČIJIE LATIŠI
G
" Igaunija valsts sakopšanas talku sāka plānot JAU PĒRNĀ GADA OKTOBRĪ. Kaimiņi aicinājuši arī Latviju un Lietuvu rīkot talku 3.maijā, taču LATVIEŠI sapratuši, ka šajā datumā NESPĒS ideju īstenot" ?????
est
e
Parspet Igauniju ka? Ar darba slodzi, meslus ko sai valsti jasatira, vai par brivpratigiem?
Incis
I
Mums tieši sagadījās šajā datumā apbraukāt Igauniju, kautko tādu es pat iedomāties nevarēju! Visā valstī, pilnīgi visās ceļu un mežu malās, cilvēki neatkarīgi no vecuma un sociālā stāvokļa, kā tādas skudras vāca visus divkājaino dzīvnieku atstātos atkritumus. Viena daļa paši veda prom uz izgāstuvēm( pat arī ar jaunākajiem meršu modeļiem). Netālu no Tallinas bija noorganizēts ļoti liels talcinieku pulks ar armijas piedalīšanos. Cepuri nost kaimiņu priekšā, tāds patriotisms sen nebija redzēts. Varēja just ,ka viņi to dara no labas gribas un ar prieku. Manuprāt nevajedzētu spriest par kautkādu kaimiņu pārspēšanu, no sākuma vajag sasniegt vismaz tādu pašus rādītājus. Diez vai rudens ir īstais laiks tādai talkai, jo prātīgāk taču ir sakopt apkārtni pavasarī, lai vasarā pašiem prieks apbraukāt dzimto zemi.
bezpersonisks vārds
b
Nav īstais laiks izvēlēts. Zāle vēl būs dzīva un lapkritis būs jau sācies. Daudz drazu paliks nemanītas, kur bijušas - nevietās. Ne velti ir tāds vārdu salikums kā "pavasara lielā tīrīšana", kas arī būtu jāīsteno. Citādi tas atgādinās dušošanos neizģērbušamies.
Oskars
O
Nujā vasarā bērniem jāmaksa,bet skolas mācību laikā ministri ar pavēlēm liks tīrīt firmām piederošās teritorijas.
Janis
J
Bet.... kamēr vieni kopj, ir jānodrošina, lai citi nepiedrazo. Piemēram, kādu laiku atpakaļ tika ierosināts, ar likumu noteikt, ka katrai mājsaimniecībai obligāti ir jābūt līgumam ar atkritumu izvedēju kādu. Obligāti. Tā kā tas ir citās valstīs. Tad mazināsies to cilvēku skaits, kuri lai ietaupītu, izgāž savus atkritutmus regulāri tur kur mēs viņus tagad visi talkā iesim savāk, nav jau teiks, ka pēc talkas viņi to vairs nedarīs.
Janis
J
Ideāli, domāju, ka Igauņi, ko jaunu izdomājuši, izrādās, ka mums arī jaut tāda ideja bija. Es piedalos.
lumpens
l
Jauka loģika! Ciemiņi brauks pēc trim mēnešiem, tāpēc līdz tam māju var netīrīt! :DDD
DJ
D
Kur atrast to mājas lapu, kurā var ierakstīt piedrazotās vietas un citus ierosinājumus?
Veiko Spolītis
V
Paldies "Pēdām" un citiem aktīvistiem. Tomēr turpinot Andra Gobiņa domu gājienu, manuprāt Latvijā nav tik daudz nepieciešamas talkas, cik ļaužu sapratne ar to ka "cūkoties mēžā" un "ļaut mūsu priekšstāvjiem izcūkot nodokļu maksātāju naudu" ir stāsts no vienas un tās pašas operas! ļaužu zglītību ar padomju nomenklatūras domāšanu nemainīsi, tāpēc pamazām jāgatavojas ārkārtas vēlēšanām, kamēr vēl visu nodokļu naudu nav izcūkojuši:) Lai mums visiem sokas rudens talkās sakopjot izcūkoto latvijas vidi!!!
Andris Gobiņš
A
Burvīga iniciatīva, lai veicas!!! Paldies jau tagad iniciatoriem Igauņiem un atsaucīgiem cilvēkiem un organizātoriem Latvijā. Varbūt mums līdzīgi derētu sakopt polītisko vidi pašvaldībās un valstī?!
cinikje
c
Paldies Annai Žīgurei, ka sekosim kaimiņu lieliskajai idejai. Varēsim savām acīm pārliecināties, cik spējam izdarīt savas valsts sakārtošanā, paši darbojoties, nevis anonīmi plātoties internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas