Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijā izmēģinās sniega kausējamo mašīnu

Pirmdien, pirmoreiz Jelgavā un Latvijā tiks izmēģināta kausējamā mašīna sniega likvidēšanai no ielas braucamās daļas, lai uzlabotu braukšanas apstākļus un drošību pilsētas ielās ziemas apstākļos, ziņo portāls _zz.lv_

Izmēģinājumā testēs tehnoloģijas specifiku atbilstoši Latvijas apstākļiem, aprēķinās iespējamās izmaksas un lietderību izmantojot sniega kausējamo iekārtu, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Iekārtu pašvaldības aģentūrai Pilsētsaimniecība izmēģinājumiem un demonstrācijām nodos AS Ferrus, kas sākusi sadarbību ar pasaulē lielāko sniega kausējamo mašīnu ražotāju Trecan. Ja izmēģinājumi būs veiksmīgi, Trecan sniega kausējamo iekārtu montāža Jelgavā varētu tikt uzsākta rūpnīcā Amo Plant.

Pēc pašvaldības datiem, tehnoloģiskais process ir sekojošs: piekabes tipa kausētājā ar frontālajiem iekrāvējiem iekrauj sniegu, kausētājs ar dīzeļmotora dzinēju ar atklātu liesmu izkausē sniegu ūdenī. Šis ūdens caur speciāliem filtriem tiek izvadīts ārā. Sniegā esošie netīrumi un gruži paliek kausētāja filtros. Izkausētā sniega ūdens temperatūra ir +16 grādi, līdz ar to iekārta spēj strādāt arī ļoti aukstā laikā. Kausēšanai nepieciešami divi frontālie iekrāvēji ar operatoriem, kausētāja operators un palīgstrādnieks.

Iekārta izkausē līdz 230 kubikmetriem sniega stundā, kas ir ekvivalents 12 smagajām automašīnām ar sniegu. Salīdzinot ar sniega izvešanu - netiek apgrūtināta satiksme, iesaistīts mazāk darbaspēka, līdz ar to ir mazākas izmaksas, nav nepieciešami sniega poligoni un process ir videi draudzīgāks, jo gruži paliek kausētāja filtros.

Toties trešdien, kā ziņo Rīgas domes pārstāve Iveta Bulāne, šī pati iekārta tiks izmēģināta Rīgā, Strēlnieku laukumā. 






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas