Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijā jauniešiem dienā ir vidēji sešas stundas brīvā laika

Bērni un jaunieši Latvijā brīvajam laikam velta vidēji 42 stundas nedēļā jeb sešas stundas dienā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Brīvajam laikam zēni vecumā no 10 līdz 17 gadiem velta vidēji 45 stundas, turpretī meitenes - 40,5 stundas nedēļā.

Rīdzinieki brīvajam laikam velta gandrīz 41 stundu, pārējās Latvijas pilsētās dzīvojošie - 44 stundas, bet laukos dzīvojošie jaunieši - vidēji 43 stundas nedēļā.

Latvijas jaunieši vecumā no 10 līdz 14 gadiem brīvajam laikam velta vidēji sešas stundas un 16 minūtes dienā, Igaunijas jaunieši - sešas stundas un 43 minūtes, Vācijas pusaudži - sešas stundas un 25 minūtes, bet Somijas jaunieši - septiņas stundas un 18 minūtes dienā. Visvairāk brīvā laika ir Norvēģijas bērniem - vidēji septiņas stundas un 23 minūtes dienā, bet vismazāk - Lielbritānijas jauniešiem - piecas stundas un 50 minūtes dienā.

Lielāko daļu brīvā laika Latvijas jaunieši pavada pie televizora un skatoties video, kā arī sportojot, savukārt vismazāk laika tiek atvēlēts izklaidei un kultūrai, grāmatu lasīšanai un saskarsmei.

Pētījuma dati liecina, ka miegam tiek veltītas vidēji 68 stundas, bet mācībām - 22 stundā nedēļā. Taču vismazāk laika jaunieši velta brīvprātīgajam darbam - vidēji stundu nedēļā, peļņas darbam - pusotru stundu, kā arī mājsaimniecības darbiem un ģimenes aprūpei - sešas stundas nedēļā. Pārvietošanās aizņem deviņas stundas bērnu laika, bet ēšana un cita aprūpe - 13 stundas nedēļā.

Brīvais laiks ir laiks, kura izmantošanu nosaka cilvēka izvēle un kas nav saistīts ar pienākumiem. Tas ir laiks, kas tiek pavadīts vaļas nodarbībās, izklaidēs un citās aktivitātēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas