Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijā notiks spageti tiltu konstruēšanas sacensības

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina līdz 7.martam pieteikties interesentus dalībai pirmajās Latvijas Atklātajās spageti tiltu konstruēšanas sacensībās, kas norisināsies 12.martā.

Tilta būvei būs atļauts izmantot jebkāda veida makaronus. Tiltam jāatbilst sacensību nolikumā noteiktajiem izmēriem, nepārsniedzot 110 cm platumā un 60 cm augstumā, kā arī jāievēro tilta svara ierobežojums - ne vairāk kā 1 kg.

"Šīs sacensības ir turpinājums RTU iekšienē rīkotām studentu konstruēšanas sacensībām. Piemēram, 2010. gada 2. oktobrī notikušajās sacensībās divi RTU studentu konstruētie tilti pārsniedza 100 kg slodzes izturības robežu. Šīs sacensības piedāvājam kā iespēju jebkuram interesentam un konstruēšanas virtuozam pārbaudīt, ko katrs spēj, kā arī salīdzināt savas prasmes ar RTU studentu veikumu," stāsta sacensību koordinators Aigars Maģītis.

Atklāto spageti tiltu konstruēšanas sacensību noteikumi ir veidoti pēc labāko Eiropas un pasaules līmeņa makaronu tiltu konstruēšanas sacensību noteikumu parauga. Pasaules rekords, kas sasniegts Kanādā, slogojot tādu pašu izmēru tiltu, ir 443.58kg.

Sacensību apraksts un nolikums atrodams mājaslapā mehi.lv.

Studentu klases uzvarētājiem tiks dota iespēja startēt Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā Ungārijā 20.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas