Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijā septembrī plānota Gruzijas premjera vizīte

Septembrī plānota Gruzijas premjera Nika Gilauri vizīte Latvijā, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Par vizīti ceturtdien runājuši premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") un Gruzijas ārlietu ministrs Grigols Vašadze, kurš ceturtdien un piektdien uzturas oficiālā vizītē Rīgā.

Amatpersonas arī bija vienisprātis par nepieciešamību organizēt Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jomās pirmo sanāksmi un biznesa forumu Latvijas un Gruzijas uzņēmējiem.

Vašadze informējis, ka Gruzija ir izvirzījusi par mērķi noslēgt Asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību, kas ietvertu gan Brīvās tirdzniecības līgumu, gan vīzu režīma atvieglojuma nosacījumus. Ņemot vērā, ka Gruzijai ir jāveic būtiskas reformas, valsts būtu ieinteresēta saņemt Latvijas tehnisko ekspertīzi tādās jomās kā veterinārie, pārtikas drošības un sanitārie standarti. Dombrovskis piedāvājis veidot sadarbību ar Latvijas ekspertiem. Amatpersonas vienojušās turpināt konsultācijas attiecīgo institūciju starpā.

Pārrunāta arī ekonomiskā situācija abās valstīs. Dombrovskis pastāstījis par valdības pieņemtajiem lēmumiem un budžeta samazinājumu ekonomiskās krīzes pārvarēšanai. Savukārt Gruzijas pārstāvis izklāstījis ekonomikas attīstības prognozes Gruzijā, kas liecina par recesiju 2% no IKP apmērā šajā gadā. Viena no aktualitātēm Gruzijā ir augsts bezdarba līmenis, jo īpaši augsti kvalificēto speciālistu vidū, kā arī ārvalstu tiešo investīciju ieplūšanas būtisks samazinājums.

Vēl Vašadze klāstījis par situāciju Dievidosetijā un Abhāzijā. Gruzijas ārlietu ministrs pateicies par Latvijas sniegto atbalstu Gruzijai un Latvijas dalību Eiropas Savienības novērošanas misijā Gruzijā, kas ir būtiska Gruzijas drošībai. Lai veicinātu daudzpusējo sadarbību ar Gruziju, Dombrovskis paudis atbalstu projektu sākšanai Eiropas Savienības Austrumu partnerības ietvaros.

Dombrovskis iztaujājis Vašadzi par iekšpolitisko situāciju Gruzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas