Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijā šobrīd bez elektrības ir 16 000 māju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
aritmētika
a
Tikai kopšanas cirte 1km /40m aizsargjoslā šodien varētu izmaksāt 300 - 400 latu. Pareizināsim ar kādiem 10 000 km, dabūsim 3-4 miljonus tiešos izdevumus. Ja pieskaita uzskaitāmos izdevumus un koku izciršanas izmaksas, kopā tik plata josla varētu izmaksāt ik gadus vismaz kādus 10 miljonus . Maz atšķiras no kabeļu ieguldīšanas ar 10 gadu amortizāciju.
bimbam
b
Man gan līdz mājai iztīra! Arī Madona novadā, 4 KM no asfaltētā ceļa! To dara pagasts. Ja gadījumā nekas neotiek, tad par apmēram LVL 120,00 var sarunāt, pat ar visiem papīriem, t.i. ar PVN pavisam oficiāli!
Lelle
L
Pilnīgi pateizi-tikai lielāks attālums(~20m) no līnijas un regulāra trases izciršana-2-3 gados reizi var atrisināt šo problēmu. Tas ķipars teica, ka koku augstums jāsamazina un tas neatrisina itin neko, jo palikuši koku zari ataug vēl straujāk!!!
lauki
l
Kad apstāsies tās diletantu fantāzijas, - laikam nav par ko rakstīt vai rādīt TV, "davai " par nekārtībām valstī ! ? Nu tik zāģēs, nu tik tīrīs, nu tik paplašinās aizsargjoslas. Un ko darīsim, ja būs jānovāc koki ar aprēķinu, ka var gadīties viesulis? Ja rīt, kā solīts, nebūs elektrība Vorzovā, prasīsim ekonomikas ministra demisiju. Pēc tam ķersimies klāt ceļu problēmai. Manā mājā Madonas novadā daudzmaz tīrītais ceļš beidzas 2 km no manas mājas. Neviens netiek klāt, lai novāktu vienu nokritušu pār vadiem koku. Man nav ne tehnikas, ne tiesību. Un cik izmaksātu šāda koka novākšana? Lai atnāk Domburs pabrist pa šo sniegu ar sērsni pa vidu, varēs taisīt pārraidi un prasīt ārstu skaita palielināšanu. Tik uz priekšu! Ja nevaram pavilkt biznesu, gāzi grīdā vismaz sociālā sfērā. Gan jau kāds apmaksās. Būs kā bija celtniecībā - zaļie protestēs,( nedod dievs, ka tur tuvumā mitināsies kāds rets putns), lai sakaņotu "vērtīgas audzes" vai koku ciršanu paies gadi, oficiālu brigāžu maz , savāksies kaut kādi bezdarbnieki, kuri zāģēs nevis kokus, bet savas rokas, konkurences nebūs, mežizstrādes cenas augs. Enerģijas tarifi dubultosies, tikai lai visiem vienmēr būtu kvalitatīva elektroenrģija. Tikai pārdomām, - lētāk valstij izmaksās visus apdraudētos nespējniekus deportēt uz kādu ciematu un uzcelt tur jaunu māju.
mazais lauksaimnieks
m
Piekrītu sacītajam,ka radusies situācija ir iepriekšējo valdību nesaimnieciskuma un alkatības sekas!Privatizācijas rezultātā mežus ieguva nevis laucinieki,bet "savējie",kuriem mežs ir tikai peļņas avots.Rezultātā stigas,ceļmalas,grāvji netiek tīŗīti,vēl sliktāk-baļķu vedēji padara vietējos ceļus neizbraucamus.Nepieciešams STEIDZĪGI pieņemt likumus,kas paredzētu meža īpašnieku atbildību par sabiedrībai nodarītajiem zaudējumiem-t.i.rūpēties par stigu,grāvju,ceļmalu,vējgāžu attīrīšanu,sabojāto ceļu savešanu kārtībā!Privātīpašums nevar būt svētāks par sabiedrības interesēm!Pašreizējā situācijā izeja būtu paplašināt elektrolīniju aizsargjoslas un piedāvāt tās iztīrīt vietējiem iedzīvotājiem,pie reizes sagatavojot sev malku.
bimbam
b
Nebutu tik parliecinats, ka Ventspils Ķipars te kļūdījās, jo principā jau viņam taisnība. Drošivien te būtu sakāms arī kāds vārds mežzinību speciāistiem, kas varētu aprēķināt, kā šis priekšlikums izskatās ilgākā perspektīvā finansiālā ziņā, jo, ja koks aizsargājamā zonā sasniedz maksimāli pieļaujamo augstumu (labāk tomēr kādu metru mazāk), tad tas krītot e- līniju neskar. Protams, ka tagad potenciāli bīstamie koki jāzāģē nost, bet atlikušos jāvaktē! Jāatceras, ka gar līnijām sanāktu n-tie hektāri kailciršu 30 m platumā uz katru pusi, kas nestu gan zaudējumus privāto meži īpašniekiem, gan arī LVM!
Ugu !
U
"laba valdība 08:21 Tā ir Kampara, Olšteina un Latvenergo šefa Žīgura tuvredzība un neizdarība." Dod, Dies, Tevim tādu izdarību kā šitamajiem visiem :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Lelle
L
Šitais viss ir tikai sekas bijušo valdību nesaimnieciskumam, tuvredzībai un personīgajai alkatībai. Nāks pavasaris un sāksies plūdi... un kā lai nebūtu, ja upes un grāvji ir aizauguši, bebru aizgāzti, meliorācijas sistēmas faktiski iznīcinātas, padomjlaika caurtekas un tilti pusbrukuši, polderu aizsprosti turas uz godavārda un vecās sūkņu stacijas tikko dveš...Var jau neko nedarīt, bet šogad pie lielākiem plūdiem es paredzu lielo automaģistrāļu pārrāvumus, izskalojumus...vajag tam visam notikt arī, lai šis jautājums sakustētos...
no malas
n
Nav jēgas kritizēt aizgājuša vilciena vadītājus. Jādomā, ko darīt šodien, ja paliks laika, varbūt arī rīt. Trokšņotājiem par elektrības problēmām negribas rēķināt, cik izmaksā pievilkt elektrību kādai vientuļai mājai vai jaunbūvei mežā, apsargāt un uzturēt to kārtība, vai padomāt par to, ka aizsargjosla būs arī jāapkopj, bet 20 gadu laikā bērzi no neliela stādiņa var sasniegt 20 metru augstumu. Tas pats Domburs, tā vietā, lai meklētu utis citu kažokos, ja būtu draugos ar aritmētiku, varētu parēķināt un varbūt saprast, ka 100%-īga nodrošināšanās pret riskiem gandrīz vienmēr ( ne vienmēr!) maksā 10x vairāk, kā riska seku likvidācija. Varbūt tas samazinātu tukšu papļāpāšanu un vienpusīgu domu, ka var izdarīt būtiski vairāk, vienlaicīgi ar iluzorisku attieksme pret visu, it kā viss nāktu par santīmiem. Un panaivi nevaicātu, kur ir plāns, protams, ar domu, ka tam jābūt uz papīra, ar juridiski nostiprinātiem atbildīgajiem, izdiskutētam ar katru nejēgu un apstiprinātam, vismaz, Saeimā. Varbūt Rīgas pašvaldībai un valdībai vajadzētu jau šodien gatavoties plūdiem, kas notiktu, ja ūdens masas pārrautu Rigas HES aizsprostu, un pārtraukt ieguldīt naudu vērienīgās būvēs Rīgā ?!? Un kas būtu jādara, lai 100% nodrošinātos pret teroristu uzbrukumiem??? Sāksim veidot komisijas , kuras koordinēs kaut ko un vienlaicīgi ministram liksim, lai pašrocīgi novāc lāstekas no jumta?1? :-))
Lelle
L
Ne jau komentētāji stulbi, bet iepriekšējās valdības ir bijušas ne vien stulbas, bet noziedzīgi alkatīgas. Tūliņ ZZS sāks šūpot valdības laivu kasoties noņemt Kamparu. Bet ne jau Kampars vainīgs pie šitās situācijas!!! Tai vietā, lai risinātu problēmu, sākas kašķa meklēšana.
Lelle
L
Ne jau Kampars tagad ir vainīgs, bet visus gadus pie varas bijušo politiķu alkatība un stulbums, kuri tikai pumpēja no Latvenergo sev naudu un nelikās ziņas par līniju stāvokli laukos, cerot, ka "proņjesjot". Rezultāti redzami...
no malas
n
Kur var būt tik, prasti sakot, stulbi komentētāji? Nezin, ko īsti nozīmē visā valstī izcirst mežus gar elektrolīnijām, bet runāt par aizsargjoslas paplašināšanu, lamāt valdību un dot "vērtīgus" padomus, tai skaitā bļaustīties par augstajiem tarifiem vienmēr gatavi. Un tikko sāks kust sniegs, sāks klaigāt, kāpēc nav uzcelti aizsargvaļņi, sagādātas laivas un tā tālāk.
tupums
t
Par to pirmo nezinu, bet otrā, iespējams, Tev nekad nav bijusi, līdz ar to ar', iespējams, ka arī šis apgalvojums ir patiess.
Lelle
L
Beidz melst niekus un attainot jefiņus! Es vēl dzirdi un saprašanu neesmu zaudējusi!
fiksais
f
Kā tas ir iespējam, ka valsts uzņēmumā vēl joprojām vada cilvēki, kas NESPĒJ 6 gadu laikā skārtot viņiem uzticēto saimniecību? Vai tas ir apstiprinājums tam, ka šo valsti vada marionešu valdība, kurai ne par ko nav jāatbild? Atvainojas, pasmaida un rullē tālāk, neskatoties uz miljoniem latu radītiem zaudējumiem? Smieklīgākais, ka gan jau Latvenergo vadiba un Kampars nekaunēsies sev uzrakstīt prēmijas par aktīvo rīcību...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas