Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijā šogad, salīdzinot ar pērno gadu, slepkavo, laupa un zog arvien vairāk

Latvijā šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar pērno gadu, reģistrēts arvien vairāk slepkavību, laupīšanu un zādzību.

Šogad reģistrētas 88 slepkavības, un tas ir par septiņām vairāk nekā pērn līdzīgā laika posmā, liecina Valsts policijas Stratēģijas biroja apkopotā statistika. Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis žurnālistiem trešdien skaidroja, ka slepkavības bieži vien notiekot, alkohola lietošanas laikā izceļoties konfliktam, nereti slepkavības pastrādājušie pat nespēj paskaidrot nozieguma motīvu.

Protams, arī ekonomiskā situācija darot savu, proti, daudziem, pasliktinoties dzīves kvalitātei, rokas arvien vairāk sniedzas pēc grādīgā dzēriena un tā dēļ tiek pastrādāta slepkavība.

Šogad deviņos mēnešos reģistrēti 43 314 noziegumi un tas ir par gandrīz 200 noziegumiem mazāk nekā pērn līdzīgā laika posmā.

Lai arī noziegumu skaits ir gandrīz tāds pats kā pērn, šogad būtiski pieaudzis sevišķi smagu noziegumu skaits. Šogad reģistrēti 2608 šādi noziegumi, un tas ir par 155 vairāk nekā pērn. Tāpat šogad reģistrēti 14 303 smagi noziegumi, un tas ir par 203 noziegumiem vairāk nekā pērn līdzīgā laika posmā.

Jau ierastās laupīšanas arī statistikā liek manīt savu pieaugumu. Šogad reģistrēta 1171 laupīšana, un tas ir par 121 laupīšanu vairāk nekā 2008.gada deviņos mēnešos. Šogad arī par 30 palielinājušās dzīvokļu un viensētu aplaupīšanas.

Arī zādzību skaits šogad ir būtiski palielinājies. Šogad reģistrētas 19 845 zādzības, un tas ir par 1927 zādzībām vairāk nekā pērn līdzīgā laika posmā. Faktiski visās zādzību pozīcijās ir pieaugums, piemēram, par 287 palielinājies dzīvokļu zādzību skaits.

Tāpat šogad pieaugušas krāpšanas, narkotiku noziegumi un citi noziegumi.

Kopumā šogad likumsargu rokās par dažādiem noziegumiem nonākuši 14 274 cilvēki, un tas ir par 461 cilvēku vairāk nekā pērn deviņos mēnešos. Šajā ziņā samazinājies to personu skaits, kas noziegumus izdarījušas reibumā un ir nepilngadīgas.

Runājot par nākotnes tendencēm, Kviesītis norādīja, ka krīzes laikā tendences nav mainījušās - tie ir narkotiku noziegumi, pret personu, īpašumu vērsti noziegumi un cīņa pret organizēto noziedzību.

Pēdējā laikā parādās vairāk ekonomisko noziegumu, piemēram, dokumentu viltošana, lai iegūtu kādu materiālu labumu. Tāpat parādās vairāk noziegumi interneta vidē, piemēram, fiktīvi interneta veikali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas