Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā vairs neveidos meklētāko noziedznieku sarakstu

Valsts policija nolēmusi vairs neveidot meklētāko noziedznieku sarakstu, turklāt pēdējo gadu laikā vairāki visvairāk meklētie noziedznieki jau ir notverti.Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Sintija Virse teica, ka meklētāko noziedznieku saraksta veidošana bija aktuāla pirms pāris gadiem, taču nu nolemts, ka tāds saraksts vairs nav nepieciešams.

Policija uzskata, ka tie aizdomās turētie, kas iepriekš bijuši iekļauti sarakstā, agrāk vai vēlāk varētu nonākt policijas rokās. Turklāt tas, ka saraksts vairs netiek veidots, nenozīmē, ka viņi netiek meklēti.S.Virse skaidroja — viņu notveršanā ir iesaistītas starptautiskās tiesībsargu institūcijas, arī regulāra informācijas apmaiņa caur datubāzēm notiekot. Ja ir aizdomas par meklējamā atrašanās vietu, policija, izmantojot operatīvas metodes, jau rīkojas citādāk.Tāpēc policija uzskata, ka pašlaik svarīgāk ir notvert tos aizdomās turētos, kas noziegumus pastrādājuši salīdzinoši nesen, turklāt policija nešķiro, vai ķer smaga un viegla nozieguma pastrādātāju. «Policijai ir vienlīdz svarīgi visi meklējamie,» norādīja S.Virse. Saraksta veidošanas vietā policija labāk izvēlas regulāru aktuālu informācijas sniegšanu sabiedrībai, izmantojot internetu vai medijus, proti, meklēšanā esošie noziedznieki ir aplūkojami Valsts policijas mājaslapā vai arī, līdzko ir fiksēts aizdomās turētā izskats, tā viņa fotogrāfiju vai fotorobotu izplata masu medijos.Līdz šim meklētāko noziedznieku sarakstā bija iekļauti tie cilvēki, kurus tur aizdomās par smagiem noziegumiem. Iekļaušana sarakstā arī nozīmēja to, ka šie cilvēki ir bīstami sabiedrībai.Pēc publiski pieejamās informācijas no pēdējiem astoņiem visvairāk meklētajiem noziedzniekiem pēdējā gada laikā divi jau ir notverti — narkotiku glabāšanā un tirgošanā apsūdzētais rokeris Vilnis Gavars, kas vairākus gadus slēpās Krievijā, un mednieku sašaušanā apsūdzētais malumednieks Māris Veinbergs.Saskaņā ar pēdējo sarakstu meklēšanā joprojām atrodas narkotiku nelikumīgā apritē vainotais Artjoms Baharevičs (1986), nežēlīgās slepkavībās vainotie Vadims Kabašnijs (1985) un Oganess Martirosjans (1986). Tiek meklēti arī trīs cilvēku slepkavībās vainotais Igors Nagornijs (1963), laupīšanās vainotais Romāns Škila (1977) un Ernests Žilde (1976), kuru tur aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas pārvaldes priekšnieka Vjačeslava Liscova slepkavību un citiem noziegumiem.Policija uzskata, ka lielākā daļa no viņiem slēpjas ārzemēs un, iespējams, veikuši plastiskās operācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas