Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijā varētu dibināt "Naši" nodaļu; 16.marta priekšvakarā atkal dalīs Georga lentītes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kaka
k
laba ideja, panjemshu no nashiem lentockas un sasieshu pie musarnjikiem pagalmaa :))))
Janka
J
Kampaņa vērtējama kā Putinistu akcija krievu nacionālās pašapziņas celšanai, sajaucot gan Padomju revanšismu, gan Lielkrievu impēriskā šovinisma elementus ar patieso mērķi konsolidēt dažādās valstīs izkaisīto krievu nacionālo apziņu uz Padomju/Krievijas impērisko identitāti. Aiz formālajām runām par „Lielo uzvaru pār fašismu” paslēpies „lepnums” par pagātnes iekarojumiem, bijušo padomju militāro varenību, ksenofobisks naids pret visiem citādi domājošajiem, nekritiska un sajūsmināta bijušās padomju Savienības cildināšana, rūgtums par zaudēto Padomju Impēriju, sapņi par atkalapvienošanos un „Lielkrievijas” atjaunošanu. Kampaņas organizatori ignorē faktu, ka PSRS uzvara pār nacistisko Vāciju nenesa brīvību daudzām Eiropas valstīm, bet bija tikai formāla totalitārā režīma nomaiņa ar tai sekojošām gadiem ilgām represijām pret vietējiem iedzīvotājiem.
Janka
J
Tā saucamās „Georgija lentes” akciju atbalsta Krievijas federācijas valdība un ar pasaules krievvalodīgo plašsaziņas līdzekļu palīdzību izplata un organizē krievu nacionālistiskās organizācijas dažādās pasaules valstīs. Kampaņu ietvaros masveidīgi un histēriski tiek slavināta staļiniskās padomju Savienības uzvara Otrajā pasaules karā, ignorējot jebkādus citus notikumus pirms kara, kara un pēckara laikā, ignorējot padomju režīma pastrādātos noziegumus un paša totalitārā komunistu režīma kriminālo būtību. Viens no kampaņas galvenajiem atribūtiem ir melni-oranžās strīpainās lentes publiska nēsāšana, lai demonstrētu nēsātāja atbalstu staļiniskajai 20. gadsimta vēstures interpretācijai. Strīpainās lentes bieži tiek kombinētas ar Krievijas karogiem ar impēriskā ērgļa attēlu (kas kļūst aizvien populārāks pēc 2008. gada Gruzijas kara), kā arī nebūtībā zudušās padomju savienības sarkano karogu.
Ieva
I
Ar tām lentītēm tiešām nesaprotu- cik atceros, ordeni dibināja cariskajā krievijā, tāpēc izskatās interesanti, īpaši uz 9. maiju, jo PSRS bija citi veidi, kā apbalvot par drošsirdību kaujā...
Inga
I
The so called “George’s ribbon” campaign is promoted by Government of Russian Federation and Russian speaking media worldwide and is often organized and coordinated by Soviet sympathizers and Russian Nationalist organizations locally in other countries. The campaign massively and hysterically praises victory of Stalin’s Soviet Union in WWII, while ignoring most of the events before, during and after the war, turning blind eye to any of the Soviet crimes and to the criminal essence of the totalitarian Communist regime itself. One of the main attributes of the campaign is wearing orange-black striped ribbon on all occasions in public around the 9th of May (which is considered the day of victory in WWII by Russian Federation, just like it was by USSR) to demonstrate that you are supporter of the particular interpretation of the 20th century history – the one which actually is the Stalinist interpretation. Striped ribbons often are accompanied by flags of Russia with the imperial eagle (increasingly popular after 2008 war in Georgia) and at times even by red flags of Soviet Union. The campaign is regarded by many of it’s opponents abroad as a public stunt of Putinist propaganda, climax of Soviet revanchism mixed with Greater Russian Chauvinism with a true purpose of boosting pride, self-confidence and Nationalist feelings of those with mixed Soviet/Russian-imperialist identity. Behind the formal lines about “Great Victory over Fascism” there seems to be lurking a mixture of pride of past conquests, prising of Soviet militarism, xenophobic enjoyment from once “giving hell” to the West in general and to the local nations in particular, uncritical and passionate adoration of anything Soviet, bitterness about the lost Soviet Empire, dreams of consolidation and re-uniting with the “Great Russia”.
sveiciens no Palestinas
s
«Ja pieņemam, ka Jeļcina laikā Krievija stāvēja uz ceļiem (kā to mīl atkārtot Kremļa propagandisti), tad Putins un viņa rokaspuiši nolikuši Krieviju ar seju dubļos,» rakstīts petīcijā. «Kursk, Nord Ost, Beslana, desmitiem tūkstošu otrajā Kaukāza karā nogalināto, tūkstošiem bojāgājušo cilvēku izraisītās katastrofās, sadegušo dzīvei nepiemērotos pansionātos, desmitiem nogalināto žurnālistu, cilvēktiesību aizstāvju, režīma politisku pretinieku un vienkārši sadistiskās milicijas patvaļas upuru — tie visi ir Putina valdīšanas laika kapakmeņi.» Petīcijas autori secina, ka tāds vadonis kā V.Putins ir «pazemojošs Krievijas tautai un nāvējoši bīstams valsts nākotnei». «Krievija vairs nevar tālāk nest šādu krustu,» rakstīts petīcijā. «Šodien par vispārēju prasību mītiņos no Vladivostokas līdz Kaļiņingradai jākļūst aicinājumam «Putinu uz izeju!». Atbrīvošanās no putinisma ir pirmais, bet obligātais solis ceļā uz jauno brīvo Krieviju,» uzsvērts petīcijas noslēgumā.
sveiciens no Palestinas
s
Ir tikai viens jautajums...Ka laba strada Latvijas DP?
Pamatiedzīvotājs.
P
Muļķi! Kas ir 65 000 pret 2.3 miljoniem- piliens jūrā! Lai jau cenšās, ka nav ko darīt!
riņķī apkārt
r
viņi kārtējo reizi apstiprina, ka krieviski runājošs migrants nav draugs latvietim :)
dore
d
kāpēc Latvijas valstij naidīgā organizācija Naši te vēl nav aizliegta?
oranžā
o
Lai tik sadala tās lentītes un simbolus. Būs vieglāk atšķirt savējos no svešajiem un kad pienāks laiks, un tas pienāks!, visus viņus aplaimosim ar "brīvprātīgu" pārvietošanu un māmuļu Rossiju. Bet pagaidām viņi paši sevi nodala no mūsu valsts. Muļķi!
Janka
J
Jāatštaukā,Igaunijā tiem kretīniem asti piežmiedza,tāpēc brauc pie saviem sūdabrāļiem Latvijā taisīt troksni.
?
?
Demokrātija DP un SAB gaumē pārvēršas par bumbu ar laika degli, Algas jau uzskatīs, ka ir nopelnījuši.
interesanti
i
Kā gan Latvijā var dibināt naidīgas kaimiņvalsts fašistiskas organizācijas nodaļu???
Pirmie
P
Nu nevajag mums visādu krāsu šķēlējus,pašlaik vairāk jādomā,ko es varu konkurētspējīgu darīt.Lentīšu dalītājus spundēt furgonā,jo tur ir daudz likuma pārkāpumu,iespundē un tad izmeklē un izlaiž paelpot svaigu gaisu,varbūt tādā veidā paliks gudrāki,redz mūsu izglītība nelīdz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas