Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijai patvērumu lūdz vēl divi gruzīni

Šodien, 19.augustā, vēl divas gruzīnu tautības personas lūgušas Latvijai patvērumu. Kā jau iepriekš ziņots, 14.augustā patvērumu Latvijā pieprasīja trīs gruzīnu tautības personas. Līdz ar to sākušas piepildīties robežsardzes izteiktās prognozes par patvēruma pieprasīšanas gadījumu palielināšanos.

Saskaņā ar Patvēruma likumu no personām ir pieņemts iesniegums un tiek veikta intervēšana. Lietu materiāli tālākai izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai tiek nosūtīti Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Valsts Robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš iepriekš BNS sacīja, ka Krievijas un Gruzijas konflikta dēļ Latvijā varētu ierasties Gruzijas bēgļi. Starptautiskās cilvēktiesību un humānās palīdzības organizācijas pavēstījušas, ka pēc Gruzijas un Krievijas militārā konflikta par bēgļiem var kļūt pat 100 tūkstoši cilvēku.

Par patvēruma meklētāju Latvijā uzskatāma persona, kura iesniegusi lūgumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu. Bēgļa statusu var piešķirt, ja persona pamatoti baidās no vajāšanas savas pilsonības valstī.

Savukārt alternatīvo statusu personai var piešķirt, ja ir pamats uzskatīt, ka šai personai tās pilsonības valstī ārējo vai iekšējo bruņoto konfliktu dēļ nepieciešama aizsardzība un tā nevar atgriezties savas pilsonības valstī.

Lēmums par statusu.

Uz patvēruma piešķiršanas procesa laiku VRS personai izsniedz patvēruma meklētāja personas dokumentu. Tas dod tiesības uzturēties patvēruma meklētāja izmitināšanas centrā un ar administrācijas atļauju ārpus centra.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas