Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijai tuvojas sniega mākoņi; stiprs sniegs trešdien arī Rīgā

No Skandināvijas uz Baltijas jūru pārvietojas neliels ciklons. Jau šodien tas Kurzemē ir atnesis sniegu, šī nokrišņu zona pakāpeniski aptvers aizvien lielāku teritorijas daļu - naktī Kurzemi un Zemgali, bet dienā arī Vidzemi, turklāt dienā Latvijas rietumos sniegs būs stiprs, pūšot brāzmainam dienvidaustrumu, dienvidu vējam, arī nedaudz putinās un redzamība var pasliktināties līdz 200-500 m, vēsta sinoptiķi. Stiprs sniegs rīt dienā gaidāms arī Rīgā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka nakts gaidāma auksta no -15...-20° Latvijas austrumos līdz -5...-9° Kurzemes piekrastē. Savukārt dienas laikā ar dienvidu vējiem kļūs siltāk vien Kurzemes dienvidrietumu rajonos: +1...-4°, pārējā teritorijā gaisa temperatūra saglabāsies krietni zem nulles grādu atzīmes: -6...-11°, austrumos -12...-16°.

Pakāpeniski nokrišņu zona no Latvijas atkāpsies naktī uz ceturtdienu, 17. decembri. Vismazāk visā šajā periodā snigs Latgalē.

 Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci. Prakse liecina, ka nokrišņu apstākļos kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka, tāpēc departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā ierasts.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādās diennakts dežūrrežīmā, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi uzsāktu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Galvenā uzmanība tiks pievērsta pilsētas maģistrālajām ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

Departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pakāpeniski tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu.

Pretslīdes materiāli uz uzsnigušo sniega kārtu vai apledojumu iedarbojas pakāpeniski, un pastāvīgas snigšanas apstākļos sniega kārta uz brauktuves arvien atjaunojas. Tāpēc būtiski uzlabot ceļa apstākļus ir iespējams tikai pēc snigšanas beigām.

Departaments arī aicina autovadītājus dot ceļu ielu uzturēšanas tehnikai, lai tā varētu veikt brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Kā ziņots, ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina A/S “Ceļu pārvalde”, SIA „Pilsētas Eko serviss”, KS „RT ROAD”, savukārt tiltu uzturēšanu-  SIA “Rīgas tilti”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas