Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas banka algas mazinās novembrī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Mani tik daudz neuztrauc algas apmērs, bet gan neadekvāts darbs, par kuru ir samaksāta nesamērīgi liela alga. Tautsaimnieciskās attīstības rezultāts ir galēji neapmierinošs un tur pie vainas nav tikai iepriekšējā, korumpētā valdība, bet arī Latvijas banka ar savu mazspēju, kurai vajadzēja iepriekšējos gados stingrāk uzsvērt par tām kļūdām, ko Kalvīša un Godmaņa valdība darīja.
:o)
:
"I.Rimšēvičs saņem arī lielāku algu nekā ASV centrālās bankas, Federālo rezervju sistēmas vadītājs Bens Bernanke, rakstīja Diena. B.Bernanke pagājušajā gadā algā saņēma 191 300 ASV dolārus (95 267 latus), kas veido vidēji 15 942 ASV dolārus (7939 latus) mēnesī." - nu jā, bet ASV centrālās bankas vadītājam nav tik lielas atbildības, kā Rimšēvicam :o)
AIVARS
A
Nevis par 40%, bet gan tikai par 20%! Tas nav tiesa, ka I.Rimšēviča atalgojums gada laikā būs sarucis par 40%. Šogad, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, viņš būs saņēmis mazāk aptuveni tikai par 20%. Jāskaita kopā ir tikai 15% samazinājums, kas bija spēkā no paša gada sākuma, ar pusi no gada vidus 10% samazinājuma, kas kopā veido 15+5=20. Ja novembrī alga tiks samazināta vēl par 15%, tad Gada kopējam samazinājumam varēs pieskaitīt vēl vienu divpadsmito daļu no šiem 15%, tas ir, aptuveni vēl vienu procentu. Rimšēviča apgalvojums, ka viņa atalgojums gada laikā būs sarucis par 40 % neatbilst patiesībai. Par 40% šī gada beigās varētu samazināties tikai viņa mēnesī saņemamā summa, bet nevis viņa gada atalgojums!
nn
n
latvijas bankas bezdarbiba ir viens no iemesliem kapec kriize latvija ir daudz dzilaaka nekaa citur.. tai pasaa laikaa vadibas algas ari pec samazinasanas ir ieverojami lielakas neka kaiminvalstii..
?
?
Kāpēc tevi tik ļoti interesē Rimševica kabata?
e.s.Blofeld
e
Manuprāt valdībai vienkārši ir voluntāri jāiekļauj LB vienotā atalgojuma sistēmā. Atrunas ar LB neatkarību nav vietā. Galu galā mums ir arī neatkarīga tiesu vara, bet vai tāpēc katrs tiesnesis pats nosaka sev atalgojumu?
aNNA
a
Nez kāpēc tikai novembrī? Vai kāds parādiņš kādā iestādījumā vēl būtu jānokārto, jo mūsu varasvīri ierasti valsts intereses pakārto savējām.
fiksais
f
Beidzot LB atjēgusies, ka atrodas Latvijā nevis Kanāriju salās? Un, ja kas, tad vai tik Latvijā nav smaga krīze- to arī LB laikam tikai nupat uzzinājusi. Un, ka visiem kopā būtu tā smuki jāsavelk siksnas- ne tikai tiem, kas nestrādā LB un dažās citās priviliģētās iestādēs? Jautājumu ir daudz, bet- kas atbildēs? Atbildības smagi pietrūkst !!!
Saule
S
Smieklīgi mētāt tos procentus, jo ne jau procenti veido valsts budžetu, bet gan konkrētas naudas summas. Mani neinteresē, cik procentus Rimševics būs spiests sev noņemt, mani interesē, cik latus viņš turpinās likt savā kabatā. Tā procentu piesaukšana ir ciniska liekulība, jo tad jau sanāks, ka Rimševics ar saviem 35 vai 40 % ir daudz lielāks cietējs nekā pensionārs, kuram no viņa grašiem noņem "tikai" 10 %. Absolūti nenormāli ir tas, ka bankā tik ilgus gadus turpinās Repšes iedibinātā valsts slaukšanas kārtība. Visām valsts algām ir jābūt iekļautām vienotā valsts atalgojumu sistēmā un tā pļurkstēšana, ka kāds ir tiesīgs pats izlemt, cik viņš vēlās grābt no mūsu kopējā tukšā maciņa, ir vienkārši perversa.
Gundars
G
Hmm. Mazliet precizēsim šo rakstu. Izskatās, Dienas žurnālistiem nejauši ir aizmirsušās dažas nianses. Ceram, ka tiešām nejauši... Tātad. Salīdzināt ASV centrālās bankas, Federālo rezervju sistēmas vadītāju ar Rimševicu ir maigi izsakoties nekorekti. Laikam jau Diena uzskata, ka lasītājs nav jāinformē par atalgojumu sistēmu ASV, par prēmiju sistēmu ASV un, kas ir parts galvenais, par apdrošināšanās sistēmu ASV. Tas, ka tas viss kopā šim ASV ierēdnim pēc darba attiecību izbeigšanas sniegs milzīgus ienākumus un daudz jo daudz citus labumus, laikam ir ļoti ļoti mazsvarīgi. Ja rēķināsim šādi, tad mūsu alga izrādīsies tāds mazs un sīks pabalstiņš. Bet ... tas jau laikam nav tas ko vajag zināt lasītājiem, vai ne? No to jau medijs peļņu negūs... Reibjas tā nepārtrauktā virspusējā kladzināšana, slēpjot no lasītājiem dažādas nianses, kuru gaismā skaļais info izrādās tādas pelavas vien ir.
au au
a
tas par tiem it ka 40%
au au
a
elastiga aritmetika puisim. ta teikt uz aru versta.
Bo
B
Rimševicam vai nu milzīgas problēmas ar arifmetiku, vai nu viņš vienkārši mēlo. Ja algu samazina par 15%, tad par 10%, un tad par 15%, tad kopējais samazinājums ir nevis 40%, bet tikai 35%. (0,85 * 0,90 * 0,85 = 0,65).
Oskars
O
Tad laikam VISAS LATVIJAS BANKAS BŪS TUKŠAS un BANKROTĒS .
Politiskaa atbildiba
P
Rimsevicam pat pabalsti maksati!!! Nu jaaa, ar aldzinu nepietiek! Mazina, mazina, bet kaa ir 10 000 ls menesi taa ir, savadi vai ne?! Nu varbut beidzot bus 8 tukstosi, ak kaa nu izdzivos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas