Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas bibliotēkas no Geitsu fonda saņem papildus finansējumu

Latvija ir saņēmusi papildus grantu divu miljonu ASV dolāru apmērā no Bila un Melindas Geitsu fonda, lai paplašinātu pieeju jaunajām tehnoloģijām bibliotēkās, turpinātu bibliotekāru apmācību, kā arī īstenotu projekta ietekmes novērtēšanu un komunikācijas aktivitātes, vēsta valsts aģentūras _Kultūras informācijas sistēmas _komunikācijas vadītājs Kaspars Rūklis.

Līdzekļi tiks izlietoti, lai jaunās tehnoloģijas un e-pakalpojumi 874 Latvijas publiskajās bibliotēkās būtu vēl vienkāršāk pieejami iedzīvotājiem un turpinātu citus Latvijas publisko bibliotēku attīstības projekta _Trešais tēva dēls_ pirmajā posmā sekmīgi sāktos darbus. «Iemācot cilvēkiem lietot datoru un nodrošinot pieeju internetam, publiskās bibliotēkas var atvērt plašu zināšanu un iespēju pasauli,» saka Džesika Dora, Bila un Melindas Geitsu fonda programmu vadītāja.Grantu parakstīja Bila un Melindas Geitsu fonds un Latvijas kultūras ministre Helēna Demakova (TP). Projektu no 2009.gada janvāra līdz 2010.gada jūnijam Latvijā īstenos valsts aģentūra _Kultūras informācijas sistēmas_, cieši sadarbojoties ar fondu un Latvijas bibliotēkām. «Tas ir milzīgs solis uz priekšu informācijas pieejamības ziņā un ekonomikas modernizācijā Latvijā,» saka H.Demakova.

Publisko bibliotēku attīstības projekta Trešais tēva dēls pirmo posmu no 2006. līdz 2008.gadam līdzfinansēja Geitsu fonds (17,8 miljoni ASV dolāru), Latvijas valsts, pašvaldības (kopā aptuveni 17,8 miljoni ASV dolāru) un korporācija Microsoft (programmatūras ziedojums 8,9 miljonu ASV dolāru vērtībā).

Projekta laikā visas 874 Latvijas publiskās bibliotēkas saņēma jaunu datortehniku un programmatūru, tajās tika ierīkots platjoslas interneta pieslēgums un bezvadu pieeja internetam, kā arī īstenota apjomīga bibliotekāru apmācību programma. Projekta atbalsta aktivitātēs galvenais akcents tika likts uz sabiedriskā viedokļa izzināšanu par bibliotēkām un tehnoloģiju lietošanu, kā arī uz bibliotēkas prestiža paaugstināšanu sabiedrībā, izmantojot sabiedrības informēšanas un komunikācijas kampaņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas