Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas ceļus jau apstrādā ar pretslīdes materiāliem

Smiltenes, Talsu, Tukuma, Jelgavas un Ogres ceļu rajona dienesti jau apstrādājuši viaduktus un tiltus ar speciālu pretslīdes materiālu, informē uzņēmuma AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" preses pārstāve Vineta Šuberte.

Uzņēmums patlaban vēl nav sācis regulāru autoceļu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem, taču nepieciešamības gadījumā atsevišķos posmos šie darbi jau tiek veikti.

Sestdien, 16. oktobra, naktī un no rīta valsts autoceļus ar pretslīdes materiālu apstrādājuši Smiltenes, Talsu un Tukuma ceļu rajona dienesti. Pirmdien valsts autoceļi kaisīti Rīgas reģionā ar trim tehnikas vienībām, strādājuši arī Jelgavas un Ogres ceļu rajona dienesti, ar pretslīdes materiālu apstrādājot galvenokārt viaduktus un tiltus.

Naktī no 16. oktobra uz 17. oktobri visā Latvijā temperatūra bija zem nulle grādiem un bija sals. Visaukstākais bijis Rūjienā, kur naktī temperatūra noslīdējusi līdz mīnus četriem grādiem, bet vissiltākais - plus divi grādi - bijis Rīgā un Ventspilī.

Ziemas sezona autoceļu uzturēšana ir no 1. novembra līdz 31. martam. "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienests dežūras sāks 1. novembrī, bet, ja valsts autoceļu pārvaldītājs un darbu pasūtītājs VAS "Latvijas Valsts ceļi" uzskatīs, ka nepieciešams sākt ātrāk, tad uzņēmums to nodrošina atbilstoši prasībām, informē V. Šuberte.

Patlaban jau pabeigtas visas ziemas dienestā iesaistītās tehnikas pārbaude un apkope un tehnika ir gatava darbam.

Šoziem plānots izmantot vairāk kā 700 dažādu tehnikas vienību, tas ir, līdzvērtīgi iepriekšējiem gadiem.

Uzņēmums visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts - ražošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas