Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

"Latvijas forums" par izglītību pulcē 400 dalībniekus; Ķīlis uzskata, ka forums ir tieši laikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ņaudētājiem
Ņ
Cena, ko maksājam par "kaut ko" Tas notika kādā no Latvijas krogiem. Ļoti bieži te iegriezās ļaudis un bārmenim lūdza ieliet "kaut ko" vai "vienalga ko". Pēc tam saņemot rēķinu bija izbrīnīti - par visai lētu dzērienu jāmaksā 10 vai 15 lati. Izbrīnītajiem apmeklētājiem kridzinieks parādīja dzērienu karti, kurā ierakstīti dzērieni "kaut kas" un "vienalga kas". Negaršoja, par dārgu? Bet tā bija tava izvēle. Bet cena par "kaut ko" un "vienalga ko" patiesībā augsta ne vien krogū, bet arī dzīvē. Gan valstī kopumā, gan izglītības sistēmā. Bieži vien par neadekvāti augstu cenu mēs saņemam "kaut ko" un "vienalga ko". Varam jau zūdīties, kritizēt un čīkstēt. Bet vai esam izdarījuši pārdomātu un izsvērtu pasūtījumu? Vai katrs priekš sevis esam sapratuši, kas ir tās ideālās lietas, ko gaidam no valsts un šajā gadījumā no izglītības sistēmas? Gan attiecībā uz sevi un saviem bērniem, gan valstiskā līmenī (piemēra,pie laika strādāt ar bērniem no riska ģimenēm, lai vēlāk mums nebūtu jāuztur tik daudz cietumu). Un šī saprašana sākas katram no sevis, tā pilnveidojas saliekot divu, trīs un vairāk cilvēku domas kopā. Tad rodas arī padoms un spēks, kā panākt šis labās izmaiņas. Jo Latvijas saimnieka sajūta sākas sevī. Es negaidu, ka aizrakstot "žēlabu" cara tētiņam Zatlervaldim, visas lietas automātiski sakārtosies. Jo nevis viņš ir Latvijas saimnieks, bet katrs no mums. Viņš ir Latvijas, tātad arī mūsu kalps. mums tikai jāiemācās izdarīt konkrēts pasūtījums un kontrolēt, ka tas patiešām tiek vislabākajā veidā izpildīts.
ne_ķīlim
n
Laikam no galīgas derevņas esi, ka nezini, kādas iespējas Latvijas Satversme un citi normatīvie akti paredz tautai,lai tā realizētu savu varu. Skaidroju tiem, kas nav dzirdējuši, vai piemirsuši. Protams, likumus un grozījumus tajos pieņem Saeima, taču iniciatīva var nākt no jebkura. Parastākais veids - ieinteresētā persona vai grupa dodas pie viena vai vairākiem Saeimas deputātiem un rosina, ka jāizmaina likums tā un šitā, jo ... Pārrunu rezultātā top īpašs iesniegums Saeimas priekšsēdētājam, iekļaut šo likumizmaiņu Saeimas darba kārtībā. Uz šī pieteikuma jābūt vismaz pieciem deputātu parakstiem. Tad to nodod apspriešanai komisijām, frakcijām, arī ministrijām, lai saprastu, kuri citi likumi varbūtt iks ietekmēti, kādas sekas radīs šis likums. Pilnveidots un vispusīgi izpētīts likums trešajā lasījumā tiek pieņemts un to jāapstiprina prezidentam. (dažreiz atmet atpakaļ) Ja gadījumā neatrodas pieci deputāti, kas būtu gatavi pieprasīt likuma izmaiņas, likumdošanas iniciatīva pieder arī Valsts prezidentam. Jāmāk argumentēti skaidrot un pamatot šī likuma nepieciešamību un noteikti ir labāk, ja jau juridiski korektu iespējamo likumu iesniedz kāda lielāka ļaužu kopa, piemēram Izglītības uzn zinātnes darbinieku arodbiedrība, skolēnu vecāku klubs utt. 'Protams, gribētos likumu, kas man personīgi miljons latu pensiju noteiktu jau no 30 gadiem, taču saprotams šādu likuma ierosinājumu man atmetīs atpakaļ. Ja ierosinājums ir loģisks, bet deputāti pa kluso bremzē, Latvijā ir preses brīvība - lai nus tāsta TV ekrānos, kāpēc šo likumu nevajag mainīt un pieņemt. "Dabi durj bila vidna". Cerības, ka šī labā ierosinājuma "noairētājus" vēlētāji atcerēsies pirms nākamajām vēlēšanām. Un, tie, kas labi atceras, arī aizies vēlēt. Tātad īsumā - kad skaidri zini, ko gribi, jāsāk lobija darbs. Bet, ja kādam tas liekas labāk - var arī papiketēt pie Saeimas. Bet tas jau tāds tautas kacināšanas pasākums, lai bišķu deputāti saprastu, ka nākamajās vēlēšanās viņi var izlidot no siltajām vietiņām.
Viktors
V
Kāpēc neaicināja Latgali piedalīties Forumā ?
Niks
N
Kāpēc piemēram vienmēr jāpiesauc ALGAS. Ja cilvēks mīl savu profesiju, lielākā daļa TALANTĪGĀKO skolotāju NEVAIMANĀ par algu...jo skaidri redz, ka Latvija ir BANKROTĒJUSI valsts! ' CIK "skolotāju" mēs atceramies pēc skolas beigšanas ar patiesu CIEŅU, a? Labi ja 4 -6, bet ne vairāk, bet skolā taču bija 70 + skolotāju! Lielākā daļa skolotāju ir VIDUVĒJĪBAS. VIDUVĒJĪBAS ir tie SKAĻĀKIE baurotāji ...
cita
c
Nogriez algas un tad nu domaa, ka izglitibas limeni nu celsim! Ejiet dilles! Par tadiem grasiem nebus nekada atdeve , ne atbildiba. tiesi taapat ka to saka banku un valzu un tiesu vaditaji!
ne_Ķīlis
n
Kas ta tu galīgi jau pillā, ka jau dziesmiņas dziedi? Kā ta tiem saeiminiekiem kaut ko prasīsi? Spamosi caur e-pastu vai ar plakātu uz ielas kliegsi?
arī skolotāja
a
Rīgā forums gan pulcēja divtik vairāk diskutētāju, nekā cilvēks ar niku skolotāja vēsta. Par jēgu arī runājām - cik paši būsim gatavi darīt, cik neatlaidīgi prasīt no Saeimas un valdības, tik liela būs jēga. Forums nav pasūtījumu galds, forums ir sadarbības sākums savu mērķu realizēšanai.
zvirbulēns
z
Tādēļ es i domāju, ko pār manu mežiņu armijas helekopters pārskrēja. Tas jau laikam Valdis bija. P.S. Parunāja, nu i labi! :)))
V
V
400 dalībnieku- tas ir ļoti nopietns skaitlis, var redzēt, cik liela ticība šādiem balagāniem, apbrīnojami, ka Zoodārznieks uzskata par iespējamu par nodokļu maksātāju naudu uzturēt Ķīli un tamlīdzīgus ākstus!
skolotāja
s
Rīgā diskusīju vadīja Streips, zālē knapi 20 cilvēki, sarunai jēga nekāda...
Zatleram
Z
Kamēr pie Prezidenta par "gudriniekiem" būs tādi pusšiziķi kā Ķīlis, tikmēr taisīs šitādas populistiskas izrādīšanās. Pietiek palasīt Ķīļa taisīto Latvijas attīstības vīziju 2030, lai būtu skaidrs, ka mūs gaida tikai izmiršana un Eiropas nomales loma. Vai tā Kārlis Ulmanis iedvesmoja tautu!?
Kaspars Gasūns
K
Es jums kā izglītots cilvēks (akadēmiski tendēts) saku - šis forums ir Ķīla reputācijas gals! :D Pēc tā, ko minēja Madara, ir pilnīgi un galīgi apstiprināts, ka tas ir infantīlisms un pilnīgi ačgārna forma neskaidru mērķu sasniegšanai. Tās lietas vienkārši tā nenotiek - aiziešu pie tautas, pabazarēšu un nobirs ideju lietus, un beidzot iestāsies apgaismība un laime! Ir metodes, kas attiecīgām lietām darbojas un ir, kas nedarbojas. Vēl vajag apmācītus un varošus cilvēkus, kas šādu diskusiju var vadīt. (Paliek gan jautājums, cik par šo izgāšanos tika samaksāts.) Bet pietiks par skumjo. Tagad par filozofisko. Šī izgāšanās rada nopietnas šaubas, vai līdzīga formāta "iešana tautā pēc padoma" Latvijā ir produktīva dajebkādā formā. (Es stingri sliecos uz to, ka nē.) Tādā gadījumā krietnai daļai cilvēku, kas tagad piesauc komunikāciju ar tautu utt., vajadzētu turēt muti vai arī obligāti konkretizēt, ar kādām tieši metodēm viņi to vēlas realizēt.
jaut.
j
Kas būtu tas Ķīlis - kāds zina? Un kāpēc svarīgi par viņu uzzināt? Viņš ir tās SAKs [sucks] vadītājs?
Terorists
T
Nu šo murgojumu tiešām var nelasīt.Valdiņš pagozējies preses priekšā lai uzlabotu tēlu,bet reāli viņš darīt neko nevar. Un bez naudas,transporta,skolotājiem un lauku attīstības šis forums ir un paliek tukša mutes dzesināšana, un ierēdņiem ielikt ķeksīti par naudas izlietojumu savām mazajām kaprīzītēm
Versija
V
Ak, Paija! Un tu to murgojumu spēji tik rūpīgi izlasīt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

Valda Zatlera uzruna diskusijā Cēsīs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas