Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas Mākslas akadēmija pauž neizpratni par Ķīļa paziņoto studiju programmu novērtējumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Naumov,
N
ej labāk gleznot un pierādi, ka vari izsisties pasaules līmenī. Būsi pirmā bezdelīga. :) LMA vadīt tu neesi pratis un ar loģisko domāšanu tev arī pašvaki.
Ameba
A
Neko nesapratu no A un B, bet bez visiem kritērijiem tieši LMA slēpj lielu negodu un nevarēšanu. Ir zudis gan tas agrākais lielais konkurss, augstās prasības tiem,kuri taisās stāties , absolūta nejēdzība mācoties. Beigās ne amatu, ne "drēbi" pieprot. Visticamāk,ka tas neattiecas uz visām nodaļām, bet nu dažas labas ..... tāds sū. Runāšu par mūsu topošajiem Galiano. Un gadu no gada visi brīnās: IR BUDŽETA GRUPA, BET NAV VALSTS PASŪTĪJUMA. Pat profesijas klasifikatorā šaizīte.... Katru gadu beidz daži uz talantīgo pusi, bet jēli un nepabeigti un absolūtas niecības, bet ar labiem papīriem. Gadu no gada tiek tiražēti pusskoloti stilisti un, nez kāpēc, žurnālisti, jo neko citu darba tirgū atrast nevar. Nemana ne Latvijas ne pasaules kultūras vēstures driskas galvās, ne sapratni par virzību pasaules kontekstā. Viens otru kopē, kopā savā sulā rosās, moka sevi un citus. Lai man piedod, bet tūlīt viss mainīsies story jau apnicis.
Lelle-Ameba
L
Pievienojos.
  • 2
  • 1
Eksperti, atsaucieties!!!!!!
E
Ja palasa komentārus, tad arī ir redzama tā izglītības sistēma.Stulbi ir tas, ka tā vērtēšana ir tāda anonīma, vai tad eksperti kautrējas par savām zināšanām un pašu vērtējumu?Kas viņi ir, no citas planētas, ar lielām galvām un zaļām acīm?
hmm
h
ĶĪĻA DEMISIJU
interesanti
i
Kad Auziņš pievienosies neizpratnes paušanai, jo visas LU fizikas programmas ir B grupā?
Komisārs Lavuazjē
K
Vai tiešām patiesas ir runas, ka zemākajā grupā esot arī studiju programma, kuras direktore ilgus gadus esot bijusi tagadējāDepartamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā Inese Stūre. Vai tiešām tā ir?
students
s
Ķīlis dzen sviestu! Nu kā tas vispār demokratiskā valstī pieļaujams, ka šādi var čakarēt augstāko izglītību??? Sazombija vnk!
Lelle
L
Augstākā izglītība šinī valsti 20 gados ir totāli sačakarēta. To pierāda augstskolu nekur neesošie reitingi pasaules augstskolu klasifikatorā un mūsu diplomu neņemšana par pilnu nevienā rietumu valstī Tā lūk! Nav ko par velti izšķiest tautas naudu! Ķīlim novēlu izturību salauzt šito veco birokrātu un ielikteņu šlaku, panākt augstskolu reitingu izaugsmi.
  • 5
  • 4
J
Demokrātiskā valstī tātad nav pielaujama studiju kvalitātes izvērtēšana? Un ja Latvijā ir tikai viena mākslas akadēmija, tā ir neaizskarama? Cik zinu, daudzi t.s.profesori pat neuzskata par vajadzīgu apmeklēt LMA, vai tad grūti draugiem izkārtot algas..
  • 6
  • 7
designer
d
Dizaina programmu salīdzināt ar baznīcas korāļu dziedāšanu... Prātiņ nāc mājas!
Kaspars Gasūns
K
Ne teoloģijas, ne reliģijas pētniecības programmās, cik atceros, korāļus nedziedāja. Bija gan priekšmets Liturģika, bet tas skatīja liturģiskās izdarības gana akadēmiskā gaismā.
  • 1
  • 0
Patērētājs
P
"... vienīgajam mērķim, kuram šādai analīzei loģiski būtu jākalpo – studiju programmu kvalitātes uzlabošanai." Kas var pateikt, ko nozīmē "studiju programmas kvalitātes uzlabošana"? Kā to var izdarīt? Izņemt ārā kādu studiju kursu vai pielikt kādu citu klāt? Vai nomainīt lektoru? Vai nopirkt vairāk krāsu? Kā uzlabot to, kas ir brāķis, neizdevies produkts? - Tas jālikvidē!
Han!
H
Kas ir jālikvidē? Ko tu muldi? Valstī vienīgo mākslas akadēmiju? Cik lielam ir jābūt lūzerim, lai kaut ko tādu atļautos uzrakstīt.
  • 14
  • 0
Ķilim par
Ķ
glezniecības nodaļa konkrēti ražo modeļgleznošanas upurus. Par valsts naudu !! Ķīli lai Tev izturiba pret lapsām kūmiņiem--
Han!
H
Visur Eiropā (nu, ja tikai ne jūsu mīļajā Anglijā) par valsts naudu par valsts naudu ražo gleznotājus, mūziķus, biologus un antropologus, ja Ķīļa vienīgie draugi ir no lūzeriem un lumpenes, tad skaidrs, ka viņa reformas ir vāks.
  • 11
  • 1
Vārds
V
varbūt nevajag komentēt lietas, no kurām neko nejēdzat! glezniecības nodaļu ir beiguši ne viens vien latvijas mākslinieks, kas atzīts arī citur eiropā! ja citas eiropas mākslas augstskolas atgriežas pie modeļu glezniecības, jo ir sapratušas, ka tas ir nepieciešams, tad mēs tagad to metīsim nost, ja? par mūzikas akadēmiju vispār nerunāšu, lai nu ko, bet to ir beiguši tādi talanti kā garanča, rebeka, siliņš, opolais un un un.... nemaz nevar visus uzskaitīt! nu nevar radošo nozaru augstskolas bāzt vienā maisā ar tehniskajām, radošajiem ir pilnīgi citi principi, un cita atdeve. un, protams, lielāks atbirums, jo ne visi, kas beidz, kaut ko sasniedz mākslās, bet toties to, kuri aiziet tālāk, uz latvijas iedzīvotāju skaita ir MILZUMS!!!!!!!!! mūsu ir tikai 2 miljoni, bet cik talantu izskan pasaulē!!!!!!
  • 19
  • 2
Pretīgi klausīties pašpārliecinātos
P
Latvijas provinciālisma kalngals ir visneizturamākā lieta pasaulē. Uzvedas kā pasaules naba. Speciālisti, kas pārzin nozares izglītības iestādes visā pasaulē tagad būs nekompetentāki par kaut kādas kartupeļumizu banānrepublikas rektoru. Kaunēties vajag un iegādāties spoguli un tad palasīt vismaz pāris grāmatiņas. Ja tas nepalīdz tad nekas nepalīdzēs. LMA būtu tukša un klusa ēka, ja to neatbalstītu valts, jo neviens uz šo drūmo ūķi maksātspējīgs studēt nebrauktu.
Pretīgi klausīties pašpārliecinātos
P
visiem ir apnikusi šī anonīmā divkosība! ja nezini par, ko runā, klusē- tas ir tik vienkārši!
  • 5
  • 1
Han!
H
Kurš ir speciālists, kurš pārzin nozares izglītības iestādes visā pasaulē? Ministrs lūzeris, kurš tagad grib atriebties visai pasaulei pierādot, ka visi citi ir lūzeri?
  • 16
  • 4
A kur tad
A
Mūzikas akadēmijas un Kultūras akadēmijas programmas??? Tās šajā "alternatīvajā" vērtējumā vispār neparādās - tātad to vērtība ir nulle???
Publicētais informatīvais materiāls
P
Viņš arī norādīja, ka atzīmējams fakts, ka neskaidros un nezināmos kritērijos veiktu kvantitatīvo datu analīze, kuru ir veikuši nezināmi cilvēki, nav iespējams izmantot tam vienīgajam mērķim, kuram šādai analīzei loģiski būtu jākalpo – studiju programmu kvalitātes uzlabošanai. "Pretēji informatīvā ziņojuma anotācijā teiktajam, ka "šī dokumenta mērķis ir sniegt sabiedrībai, studentiem un augstākās izglītības iestāžu pārstāvjiem augstākās izglītības studiju programmu izvērtējuma kvantitatīvo datu analīzi", tas ir sagatavots tādā veidā, ka var kalpot tikai nepamatotu un sensacionālu paziņojumu izdarīšanai," sacīts ziņojumā. _____________________________________________ Tas arī kalpo tikai nepamatotu un sensacionālu paziņojumu izdarīšanai... ķeīlis tik muld un melo....
Uzņēmējam >>> atkārtots ba
U
Nu nav tādu profesora vai docenta grādu! Ja nu vienīgi, kad abi minētie dzer alu! Cik var teikt tie ir amati nevis grādi. Un jums pilnīgi noteikti nav nekādas 2 aukstākās izglītības.
  • 4
  • 1
uzņēmējs-Bankrots
u
Nevajag stulbi muldēt, ka profesora un docenta grādu iegūst vēlēšanu ceļā. Varbūt doktora grādu arī ievēlē? :) Tu nu gan esi galīgs dunduks.
  • 1
  • 0
Bankrots >>> Uzņēmējam
B
Vai tik tās jūsu divas augstākās izglītības nebūs no nekvalitatīvo gala. Akadēmiskie grādi ir bakalaurs, maģistrs, doktors. Savukārt jūsu pieminētie - profesors, docents - vēlētu amatu nosaukumi augstākajā mācību iestādē. Piekritīsiet, tam nevajadzētu paslīdēt garām divas reizes atrodoties augstskolā.
  • 8
  • 0
sociāldemokrāts
s
1. Ķīļaprāt nekvalitatīvu programmu nefinansēšana vel negarantē labu speciālistu rašanos. 2. Tieši uz datoriem un angļu valodu Ķīlis liek uzsvaru savā "izglītības reformā".
  • 1
  • 0
to Uznjemeeja
t
Par kalkulatoru un meriishanu, lieliski. Dargaa, laiks iet uz prieksu, nebaidies.
  • 2
  • 0
uzņēmējs
u
Šodien LNT bija Druviete un Ķīlis. Labāk tā Druviete lai aizveras un visu cieņu Ķīlim! Sen ir augstākajā izglītības sistēmā jāveic pamatīgas reformas. Esmu beigusi divas augstskolas-vienu padomlaikā, otru neatkarības gados un tas bija kā diena pret nakti. Padomlaikā visi pasniedzēji bija ar docenta vai profesora grādiem, patiešām centās studentiem iedot max zināšanas, bet šajlaikā pasniedzēji bija viduvējības un centās pēc iespējas mazāk uzturēties auditorijā, norāva lekcijas, nodarbības, prasības bija dikti zemas, vienīgā prasība bija laicīgi jāsamaksā nauda. Savā darbā sastopoties ar šodienas augstskolu absolventiem, mani vienkārši šokē šo "jauno speciālistu "zemais zināšanu līmenis. Protams viņi daudzmaz ir apguvuši angļu valodu un noteiktā līmenī datorus, pārējais ir baltiem diegiem šūts, bet mūsu tautsaimniecībai ir nepieciešami ļoti labi speciālisti dažādās jomās, īpaši inženiertehniskajās, kurus šodien sagatavo zemā līmenī. Piem. ceļu projektētāji prot projektu izgatavot tikai uz datora un trasi uzmērot ar speciālo GPS sistēmu, bet neprot to uzprojektēt bez datora(ar roku un aprēķinus veicot ar parasto kaukulatoru) un tikai ar nivelēšanas datiem, kam ir nepieciešamas akadēmiskās zināšanas, stingrs savas profesijas pamatu pamats. Pie tam šitādu "speciālistu" tagad pilni Rīgas ministrijas un valsts kantori, kuriem nav nekādas sajēgas no valsts tautsaimniecības. Ķīli uz priekšu....tauta un arī uzņēmēji Tevi atbalsta!
  • 8
  • 2
hahahāā
h
Visu cieņu Ķīlim! Tas, ka LMA ražo potenciālos bezdarbniekus nevienam nav noslēpums. Bet šitais resnais mūlis, kurš pārbarojies no potenciālo studentu kukuļiem, labāk lai pieveras! Nevienam nav noslēpums, ka šī agstskola domāta savējiem un kukuļdevējiem.,Nolikvidēja maksas vietas, lai beztalata draugi, radi un kukuļdevēji varētu mierīgi tos gadus vadīt un vēl stipendijas saņemt. Beigās pasniedzēji jau sūdzas, ka tiem beztalantiem un slaistiem pašiem pasniedzējiem viņu vietā jātaisa diplomdarbi.
  • 7
  • 9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas