Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas mazos ērgļus atkal sūta uz Vāciju

Jau  trešo gadu Latvija, piedaloties starptautiskā projektā, mazo ērgļu mazuļus sūtīs uz Vāciju palielināt kritiski sarukušo populāciju. Šoreiz uz Vāciju 30.jūnijā tiks transportēti 15 mazie ērgļi, informē Rīgas Zoodārzs, kura aprūpē nodoti mazuļi.

Projekta ietvaros no mazo ērgļu ligzdām Latvijā tiek izņemta un inkubēta otrā izdētā ola vai mazākais mazulis drīz pēc šķilšanās. Tad ērglēni tiek izbaroti līdz 3-4 nedēļu vecumam un nogādāti Vācijā, kur tos vēlāk ievieto savvaļas mazo ērgļu ligzdās vai arī atlaiž dabā pēc pilnīgas lidotspējas sasniegšanas.

Tā kā šai sugai ir raksturīgi, ka vecākais (no diviem) mazulis vienmēr nogalina savu jaunāko brāli, tad šos, mākslīgi izbarotos ērglēnus var uzskatīt par simtprocentīgi izglābtiem no nāves un Latvijas dabai nekāds kaitējums nodarīts netiek.

Latvijā ligzdo gandrīz 20% no pasaules mazo ērgļu populācijas, taču mežu izciršana un zemkopības intensifikācija sekmē to skaita samazināšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas