Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“Latvijas tilti” noliedz savu saistību ar naudas atmazgāšanu

“Nu, protams, ka mēs nemaksājam algu aploksnēs, pretējā gadījumā mēs nebūtu tik liela kompānija,” Latvijas Televīzijas programmai Panorāma trešdienas vakarā saistību ar finanšu pārkāpumiem noliedza “Latvijas tiltu” valdes priekšsēdētājs Sergejs Brovkins. "Latvijas tilti" ir vieni no Dienvidu tilta būvētājiem. Saistību ar finanšu noziegumiem noliedz arī citas kompānijas, kas neoficiāli tiek minētas presē. Valsts Ieņēmumu dienests pagaidām ne apstiprina ne noliedz izskanējušo firmu saistību ar vērienīgo naudas atmazgāšanas shēmu.

Vairāki mediji trešdien vēstīja, ka starp uzņēmumiem, ko VID tur aizdomās par naudas atmazgāšanu ir SIA “Uzņēmējs,” SIA “Eiropas apavi”, SIA “Mangross” un SIA “Baltijas servisa grupa 98”.

SIA “Uzņēmējs” vadītājs Igors Izraiļsons Dienas biznesa portālam sacīja, ka kompānijā nav bijušas nedz Finanšu policijas pārbaudes, nedz kratīšanas, norādot, ka pa telefonu uzņēmums šādu informāciju nesniedz vispār. Savukārt SIA “Mangross” izpilddirektors Oļegs Dmitrijenko sacījis, ka par šādu shēmu neko iepriekš nebija dzirdējis un kompānijai ar to neesot nekāda sakara.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija atklājusi noziedzīgi iegūtās naudas legalizēšanas shēmu, kurā pērn četros mēnešos legalizēti 13,6 miljoni latu. Shēmā varētu būt iesaistīti vairāk nekā 160 uzņēmumu. Pēc VID sniegtās informācijas, pamatā noziedzīgā grupējuma pakalpojumus izmantojuši būvniecības nozarē strādājoši uzņēmumi, tajā skaitā uzņēmumi, kuru pamatdarbība ir saistīta ar tiltu būvniecību un apsaimniekošanu. Ievērojamas naudas summas ir pārskaitītas arī no citās nozarēs strādājošiem uzņēmumiem, piemēram, apavu tirdzniecības jomā. Iepriekš Finanšu policijas pārvalde atzina, ka uzņēmumi esot Latvijā pietiekami pazīstami.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas