Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas Vēstnesis — juridiska un ekonomiska problēma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vecis
V
"vestnesis.lv un likumi.lv - viss bez maksas :) Ja ir lētāk (ar piemaksu?) un labāk, padod linku :))" -------- Būtu jau jauki, ja bez maksas. Es maksāju par to!!! Katru reizi ieskaitot LVL Valsts kasē par katru izmaiņu UR. Man gribas kliegt: "Nost ar šo laupišanu!" Kapēc lai nebūtu tā, ka par cik es uzturu šos bezmaksas portālus, tad man pieeja šiem portāliem ir bezmaksas, bet tiem, kas neveic maksājumus UR, lai piekļutu šiem porāliem būtu jāmaksā vismaz kādi LVL 50 pa gadu. Savādāk sanāk, ka saimnieciski aktīvie, ne tikai nomaksā nodokļus, bet vēl arī uztur šos bezmaksas portālus, tai pašā laikā tie, kas to nedara (viena daļa: parasti mutes brūķētāji) par to neko nemaksā un arī ar saimniecisko darbību nenodarbojas- tātad ir bezatbildīgi un slinki. Tas ir netaisnīgi!
d'Andris
d
Akti.lv ir atbilde uz likumi.lv. Nebūtu likumi, nebūtu akti :) Starp citu, cik NAIS ieņem no valsts iestāžu maksātajām abonēšanas maksām? Tā pati nodokļu naudiņa vien ir. Es atbalstītu variantu, ka ir kāda pilna apjoma sistēma ar saprotamu finansējumu VISIEM BEZ MAKSAS. Es pat domāju, ka šāda sistēma varētu sevi atpelnīt ar reklāmu, ja tai to atļautu negodīgās konkurences apkarotāji. Tikai tad jāļauj nomirt visām pārējām sistēmām. Cik tās tagad ir - 3, 4, 5? Viss strīds ir par to, ka pirms 10 gadiem valsts (TM personā) un komersanti (NAIS personā) nespēja vienoties par šādu risinājumu. Pa to laiku attīstījušās citas sistēmas ar dažādiem finansējuma modeļiem, t.sk. LV. Šo dažādo sistēmu eksistence pati par sevi nav pamatojums dažādu konkurējošu likumdošanas datu sistēmu nepieciešamībai vispār un tieši komercdarbības vidē vēl jo vairāk! Tā jebkurā gadījumā paliek valsts funkcija, ja vien tā pati nenolemj to nodot kādam izpildītājam, pēc savas izvēles. Finansējums un laba pārvaldība nav konkrētās tēmas atslēgas vārdi. Šajā gadījumā ir vēlme apsēsties pie siles. Ja būtu savādāk, tad prasītu atcelt sludinājumus :) ps Ja runā par slaukšanu, tad kā tev patīk tā darbinieku nodeva, kuru darba ņēmējs maksā par saviem darbiniekiem bankrota apdrošināšanai? Papildus kosmiskajiem sociālajiem! Tā iznāks lielāka par vidējām uzņēmuma LV sludinājumu izmaksām, ja uzņēmumā ir vismaz 10 darbinieki. Ja vairāk ... :)
džeks1
d
Problēmu var sadalīt vairākās daļās: 1) saturiskā, kas ir arī finansiālā puse: bez maksas izgrozītus likumus un MK noteikumus jau pāris gadus var atrast šeit: AKTI.LV; 2) ekonomiski-finansiālā: kā jau ne reizi teikts, par velti ir tikai siers slazdā; ir jāmaksā algas , jāiegādājas attiecīga tehnika un programnodrošinājums. Privātajiem: LID, NAIS, Lursoft (LatLex) šie līdzekļi jāiegūst no šīs pašas uzņēmējdarbības (papildus serviss, pievienotā vērtība, utt.). Latvijas Vēstnesis šo pakalpojumu piedāvā par velti, jo naudu ar uzviju iegūst, noslaucot juridiskas un fiziskas personas ar ievērojamiem sludinājumu (mantojumi, statūtu izmaiņas, izmaiņas uzņēmumu valdēs, utt.) izcenojumiem, kā arī no summām, ko par savu normatīvo aktu publicēšanu LV maksā vairākas valsts iestādes (Latvijas banka, Centrālais depozitārijs, u.c.), jo pretējā gadījumā šie akti nebūs spēkā; uz šiem sludinājumiem un publikācijām LV ir ekskluzīvas tiesības, kaut gan tirāžas nav lielas un varbūt, ka vērts tos publicēt izdevumos ar lielāku tirāžu (Latvijas avīze, Diena, NRA)? Varbūt lietderīgi būtu samazināt sludinājumu izcenojumus? Starp citu, poligrāfiskais LV arī nav bez maksas.
d'Andris
d
vestnesis.lv un likumi.lv - viss bez maksas :) Ja ir lētāk (ar piemaksu?) un labāk, padod linku :))
edmunds
e
manupraat latvijas veestnesa kvalitaate, pieejamiiba un izmaksas ir katastrofaalas. diemzeel neticu ka kaut kas mainiisies uz labo pusi uz kopeejaa nozagsanas un korumpeetiibas fona. pie musdienu tehnolofgijaam nebuutu probleemas vismaz LV interneta versiju izveidot eerti un bez maksas lietojamu. bet tas nenotiek. jautaajums: kaapeec?
Liesma
L
Kas ir "...vienkārši, saprātīgi un lēti risinājumi...."?
d'Andris
d
:) :) :) pieķēri. tikai kas būs labāk, ja šī "iemaksa par sludinājumiem" aizies privātajā kabatā? Jau sākumā rakstīju, ka šajā gadījumā nav jēgas cīnīties ar sistēmas noteikto izpildījumu. Deguna galā ir katras konkrētās sludināmās lietas ekonomiski izdevīgāks risinājums. Tikai tie paši privātie to negrib pieļaut. LID un NAIS jau necīnās par efektīvāku izsludināšanu, viņi cīnās par "sludinājumu naudas" pārvirzīšanu citās kabatās. Izlasiet rakstu vēlreiz! Tādēļ arī vienkārši, saprātīgi un lēti risinājumi nerullē, jo no tiem neviens nenopelnīs :)
liesma
l
d'Andris » Vecis 09:34 "...Hm, kas tad te pietrūka? Laba pārvaldība! Tiek runāts, ka privātajā biznesā tā esot labāka. Nevaru piekrist par 100% - privātie bankrotē vairāk nekā valstiskie :) ..." Varbūt tāpēc bankrotē, ka nav "iemaksu par sludinājumiem"?
Vecis
V
Es esmu pārliecināts, ka valstij nav jānodarbojas ar uzņēmējdarbību! Tikai tā ir iespējama godīga konkurence. Uzņēmējs vienmēr gribēs dārgāk pārdot un vairāk pelnīt. Un ir tikai viens veids, kā pasargāt sabiedrību- veicināt konkurenci, kā arī apspiest konkurenci ierobežojošas aktivitātes (šī ir vieta, kur saduras valsts un uzņēmēja intereses). Ja savukārt gribam izvēlēties ceļu, ka valstij ir jānodarbojas ar uzņēmējdarbību un jāpelna nauda- OK, tad pieejam šim jautājumam profesionāli. Es tādā gadījumā ieteiktu izvēlēties nozares, kurās var labi pelnīt, ar likumu palīdzību noteiktu, ka ar uzņēmējdarbību šajās nozarēs nodarbojas tikai valsts un privātam sektoram to darīt ir aizliegts. Valsts gadījumā tas ir ļoti efektīvi un vienkārši, jo tai ir ekskluzīvas likumdošanas tiesības. Un kur mūs šāda pieeja novedīs?
d'Andris
d
Šeit ir liela pretruna mūsu galvās. Cilvēki prasa spēcīgu valsti, kas nodrošinās pēc iespējas lielāka apjoma labumu taisnīgu sadali, šajā gadījumā valsts un sabiedrības intereses pasludinot par vienotām. Tai pašā laikā katrs tā vien meklē iespēju kā no tās kopīgās valsts kādu gabalu noraut sev, pasludinot, ka valstij nav tiesības veikt uzņēmējdarbību tās izvēlētā veidā. Tā nu mēs te 1905.gadā iestrēgušie cīnamies ar pašu izdomātām problēmām ... Es zem valsts (sabiedrības) savāktu visus dabiska monopola biznesus, t.sk. likumu, obligāto sludinājumu un mācību grāmatu drukāšanu (varat pieskaitīt veselības aprūpi, elektroenerģiju, gāzi, ....). Un lai uzņēmēji taisa visus pērējos biznesus, kuros valsts patiešām nejauktos vairāk kā tas nepieciešams patērētāju un vides drošībai, veselīgai konkurencei, nodokļu administrēšanai. Negribētu, lai man piedēvētu putinismu, tādēļ uzsvēršu, ka mēdiji manā izpratnē nav valsts monopola mērķis :) Hm, kas tad te pietrūka? Laba pārvaldība! Tiek runāts, ka privātajā biznesā tā esot labāka. Nevaru piekrist par 100% - privātie bankrotē vairāk nekā valstiskie :) Problēma ir politbiznesā - it kā bizness, kas to vien dara, kā atrauj no valsts (sabiedrības) tās ienesīgākos kumosus. Tā pensiju 2.līmeni izkombinēja no Valsts kases, tā mēs visi par sabojāto upju elektrību maksājam 2x tarifu, tā mēs Inčukalna gāzes krātuvi Krievijai par prieku no saviem maksājumiem uzturam. Varbūt piedāvāsiet Daugavas HESus kādam atdot? Ne viss, kas ir labi ASV, ir labi arī Latvijā. Izmēra faktors ...
Vecis
V
"Valsts nedrīkstot taisīt biznesu? Nepiekrītu!!! Kā tad ar Latvenergo un LDz? Iedomāsimies, ka Latvijas Gāze un Inčukalna krātuve - Latvijas valsts īpašums...." ----------- Es piekrītu tam, ka ir jānosaka, kas ir un kas nav valsts funkcija!!! Ja jautā man, tad es esmu pret valsts jaukšanos uznēmējdarbībā. Ja par to sāk diskutēt, tad jājautā, kur valsts drīkst, kur nedrīkst iejaukties... Manuprāt valsts funkcijām būtu jaaprobežojas ar uzrauga funkciju, kas tiecas uz to, lai konkurence tiktu veicināta, bet jebkādas konkurences ierobežojošas aktivitātes tiktu apspiestas.
Karlis
K
"Likumu un citas lietiskas informacijas publicesana un izplatisana ir valsts uzdevums. Un proti, par zemu maksu vai vislabak pavisam bez maksas." ----------- Skan jau lieliski, tikai kā to nodrošināt, nešķērdējot nodokļu maksātāju naudu??? Lūdzu, atceļam maksu par obligātajiem sludinājumeim Latvijas Vēstnesī! Un, ja tad Latvijas vēstnesis ir spējīgs "izgrozīties" un izdzīvot ar veiksmīgu uzņēmējdarbību, bez šiem neadekvāti augstajiem obligāto sludinājumu maksājumiem, vai jebkādas citas nodokļu maksātāju naudas piesaistes- aleluja!!! Malači! Atbalstām! P.S. Jāpiebilst, ka iespēja publicēt likumus arī būtu jāizcina konkursā!!!!!! Bet kamēr tas tiek subsidēts ar no manis un pārējiem, atvainojiet- "nolaupītās", naudas, un ne tikai subsidēts, bet vēl tieši grauti citi biznesi, ar šo- negodīgas konkurences statusu, man un arī daudziem citiem saprātīgi domājošiem ir lielas pretenzijas!!!
Vilis
V
Ta saucama "partneriba" ir tikai valsts izsuksana privatunemeju intereses. LV jagada par informaciju bez maksas un japastiprina sava izdevejdarbiba lietiskas informacijas joma (par pienemamu cenu). Lai privatie izdod stastus un romanus!
Jurists
J
Likumu un citas lietiskas informacijas publicesana un izplatisana ir valsts uzdevums. Un proti, par zemu maksu vai vislabak pavisam bez maksas. Privatie tikai grib pelnit uz iedzivotaju rekina, parnemot valsts funkciju. Sadus pasutijuma lobija rakstus nopietnam laikrakstam ka DIENA nevajadzetu publicet.
liesma
l
Attiecībā uz valsts funkcijām un to nodošanu pastāv valsts un privātās partnerības modeļi. Latvijā šādai valsts un privātajai partnerībai šobrīd pat nav tiesiskā regulējuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas